RockStation

Így nyom Rolling Stonest az Avenged Sevenfold

2017. szeptember 10. - theshattered

avenged_sevenfold.jpgÚjabb hét, újabb Avenged Sevenfold érdekesség. Egyrészt jóarcság, hogy nem valami utólagos deluxe kiadásra nyomták ki ezeket a tételeket (mondjuk azért várjuk ki a végét), hanem rendszeresen pakolják ki a Youtubera ezeket a feldolgozásokat. Másrészt dicsérendő, hogy nem teljesen nyilvánvaló számokat választanak ki kvázi áldozatnak, hanem olyan nótákat, amikre kevésbé gondolna az egyszeri rocker. Ilyen tétel a The Rolling Stones és Marianne Faithfull közös dala, az As Tears Go By is, amint még 1964-ben adtak ki kislemezen, majd '65-ben albumon, mégpedig a December’s Children (And Everybody’s) dalcsokron. Ennek az A7X-féle átértelmezését hallhatjátok, láthatjátok lentebb.

Tovább

Emberrablás miatt őrizetbe került a Decapitated teljes tagsága

decapitated_2017.jpg

A lengyel Decapitated éppen friss lemezét, a júliusban kiadott Anticultot népszerűsíti a tengerentúlon a Thy Art Is Murder, a Fallujah és a Ghost Bath társaságában. Illetve csak népszerűsítené, mert a szombati Santa Ana-i fellépésük után a rendőrség a zenekar mind a négy tagját őrizetbe vette. A vád emberrablás, amit egy spokane-i nő jelentett be a hatóságoknak még a hónap legelején. 

Tovább

Hallgass meg egy egész lemeznyi zongorás Katatonia-átiratot!

katatonia2016.jpgA nemrégen a Rockmaratonon fellépett Katatonia melankoliája sok embernek közel áll a szívéhez, lelki világához, ihleti meg azt. Nikola Cvetkovicot egyenesen annyira megragadta a svédek muzsikája, hogy egy egész lemeznyi zongorás feldolgozást készített Jonas Renkseék munkásságából, szépen szemezgetve minden korszakukból. Érdemes meghallgatni, hiszen érdekes átértelmezések készültek, nyilván az eredeti hangulat még így, instrumentálisan is megmarad, talán csak egy kicsit szalonképesebbé teszi azt a nagyközönség számára.

Tovább

Így tisztelgett Jared Leto Chester Bennington, Chris Cornell, David Bowie, George Michael és Prince emléke előtt

30stm.pngAz elmúlt időszakban igen hevesen elkezdett aratni a Kaszás a rockzene nagyjai között. Ez persze nyomott hagyott mindenkiben, hiszen a címben említett zenészek elég sokat letettek az asztalra, ha az egyetemes pop- és rockzenét nézzük. Előttük tisztelgett Jared Leto, aki egy-egy dalrészletet dolgozott össze a fent említett énekesektől, illetve zenekaruktól.

Tovább

Speckó kiadást kap a Queen idén 40 éves klasszikusa

4af2fd79-bf59-4c26-af08-fa59c65565c7.jpgImmár 40 éve, hogy megjelent a Queen egyik legismertebb nagylemeze, a News Of The World. A - hogy csak a legismertebbeket említsük - többek között a We Will Rock Yout és a We Are The Championst tartalmazó anyag egy ritkaságokkal rendesen megrakott négylemezes kiadást fog kapni, ebből egy maga a lemez, egy korong a ritkaságokat fogja szállítani, egyen pedig az album alternatív verziója lesz. De egy DVD-t is fognak lelni a csomagban a lelkesebbek a csapat 1977-es amcsi turnéjáról. Mindezt még meg is spékelik egy vaskos könyvvel fullosra pattintva a zenekar akkori életéről, szóval...

Tovább

Novemberben tényleg megjelenik az új Electric Wizard-album

ew2017.jpgVégre tényleg meg fog jelenni az eredetileg 2016 Halloweenjára tervezett Electric Wizard lemez. A több, mint egy éves csúszással megjelenő anyag a Wizard Bloody Wizard címet fogja kapni, az előrendelés már beindult. Lentebb megtekinthető a korong frontja, illetve annak promó hirdetése, szóval egy egész fullos kis pakk vár rátok.

Tovább

Shining és pozvakowski a Dürerben

a38_170914_shining01.jpg

A norvég "fjordcore-formáció", a Shining már lényegében hazajár Magyarországra. A kvartett az évek során többször is demonstrálta már, miért alakult ki itthon valódi kultusz körülöttük: súlyos és zseniális, kompromisszumok nélküli jazzpunkjuk valódi különlegesség. Szeptember 14-én pedig - közel két év kihagyás után - az A38 Hajó szervezésében a Dürer Kertben mutatják meg, hogy a szaxofonszólókhoz tökéletesen passzolnak a progresszív-indusztriális riffek. A norvégok előtt a pozvakowski melegíti be a közönséget.

Tovább

Ha kimaradt volna, videó is készült az új Powerman 5000 dalhoz

powerman5000pavementpromo2017_638.jpgHivatalos videoklip is készült a nemrégiben bemutatott Powerman 5000 dalhoz, a Sid Vicious In A Dresshez. Az október 22-én megjelenő New Wave lemez eme tétele egy kvázi imidzsvideóval lett megtoldva, melyben a zenekaron kívül egy szöszi kiscsaj szerepel, aki miután kiéli a haragját Spider Oneon, angolosan távozik.

Tovább

Történetmesélős meseklippel jelentkezett a Pain

0pain2017_32_eredmeny.jpgFriss videót készített az idén már két ízben, egyszer a Barba Negrában, majd egy jóarcsából abszolút jelesre vizsgázó Düreres buli képében Magyarországra látogató Pain. Peter Tägtgrenék a tavalyi Coming Home nagylemez Absinthe Phoenix Rising tételét szemelték ki áldozatnak, mely egy elég érdekes, már-már pszichedelikus animációs videót kapott. Íme!

Tovább

A Stone Sour is felbukkan a Steel Panther új videójában

steel_panther_2016.jpgÚj klippel jelentkezett a jó értelemben nem normális Steel Panther. A videó a Lower The Bar című nagylemezük Wasted Too Much Time című dalára készült, melynek nézettségnövelő-faktora nem más, mint a teljes Stone Sour, akik... hát, egy (elég gagyi kinézetű glam) zenekart alakítanak a kisfilmben. Ja, igen: talán mondanunk sem kell a Steel Panther esetében, de azért némi cici is vár a türelmesebbekre.

Tovább

Novemberben jön az új Cannibal Corpse lemez!

cc_promo.jpgIgaz, hogy mostanában talán kicsit csendesebb volt a Cannibal Corpse, mint szokott, mégis most kicsit hirtelen ért minket a bejelentés: november 3-án jön a csapat soron következő nagylemeze, a Red Before Black. A kannibálok rajongói számára jól ismert Erik Rutan által producerelt anyag borítója és dallistája már elérhető ezek a következők, friss zúzda egyelőre nincs. De reméljük, hamarosan ez a probléma is orvoslásra kerül.

Tovább

Októberben jön az új Slipknot film DVD kiadása

0slipknot2015_24.jpgSzinte már unalmas lehet néhányotoknak, hogy minden nap új Slipknot hír jön, de mit csináljunk, meg lehet érteni a marketing stratégiájukat, nem haragszunk rájuk. Mint tudjátok, a Day Of The Gusano tegnapelőtt került bemutatásra, így aki látta (vagy sejti, tudja, hogy így is - úgy is királyságról van szó), már elő is rendelheti magának többféle formátumban az anyagot otthoni felhasználásra is.

Tovább

Itt egy újabb új dal a Foo Fighterstől

0foofighters2017_06_eredmeny.jpgNem árul zsákbamacskát a Foo Fighters az új lemezével kapcsolatban, hiszen a The Line már a sokadik valamilyen formátumban megmutatott tétele a szeptember 15-re várható új nagylemezükről, a Concrete And Coldról. Most sok körítés nincs, csak a dal, ami egyébként egy kicsit egyszerűbb darab és a sorrendet tekintve a második lesz a korongon.

Tovább

Tudni szeretnéd, ki a Foo Fighters lemezén szereplő rejtélyes popsztár?

foo_fighters_2017_june_promo.jpgHát, hölgyeim, uraim, kiderült a nagy kérdésre a válasz. Nem, most nem a 42 a megfejtés. De nem is ugyanaz szerepel a kérdőjel előtt. Hanem az, hogy vajon ki lehet az a "legnagyobb popsztár", aki a Foo Fighters szeptember 15-én megjelenő új nagylemezén, a Concrete and Goldon fog szerepelni? A válasz, habár ott lesz a korongon, nem Paul McCartney, hanem egy másik, valóbab POPsztár, aki nem más, mint..

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum