RockStation

A Mahasz lista első helyén nyitott a legújabb HétköznaPI CSAlódások album!

2017. szeptember 17. - csigaur

picsapromo.jpg

Talán még soha nem volt ilyen a zenekar életében, hogy a Mahasz lista első helyén nyisson a legújabb lemezük. Most már ezt is kipipálhatja a Picsa, hiszen a Nihilista Rock 'n'  Roll bizony a dobogó legfelső fokán helyezkedik el. Olyan zenekarok megelőzve, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Scooter vagy akár a Tankcsapda.

Tovább

Gatecreeper Doom - Újabb masszív metáltisztelet Arizónából

3540407539_photo.jpgÉppen pár nappal ezelőtt rajongtuk csontig az arizonai Gatecreeper zenekart egy friss budapesti koncertélmény kapcsán és mindjárt itt egy újabb penge hír, ami a death banda két tagjával kapcsolatos. Van ez a sztori ugyanis, hogy Nate Garrett és Chase Mason futtat egy Spirit Adrift nevű zenekart is. Amely újfent masszív, de sokkal tradicionálisabb megközelítésben tiszteli a jóféle metál zenét. Nate Garret megközelítésében, aki egymaga vágott bele ebbe a zenei projektbe, Arkansasban született déli gyökereihez hozzácsapva a Judas Priest és a Black Sabbath, plusz még tucat neves banda hódolatát.

Tovább

Mitikus nagyszínpad - Ismét cseppentett a Cradle of Filth az új lemezről

cof2017.jpgMár nagyjából három hónapja, hogy megérkezett az első dal az új Cradle of Filth lemezről, de a zenekar úgy tűnik cseppent még néhányat mielőtt megjelenik a lemez szeptember 22 - én. Suffolk megye mitikus metál nagyszínpadán a tizenegyedik stúdiólemez ölt majd testet, melynek az elkészült videó és egy másik publikus tétel után most a harmadik előzetese is megérkezett egy szöveges képi anyag formájában. Tehát még öt meglepetést tartogat a Cryptoriana - The Seductiveness of Decay címmel megjelenő album. Ahol nyolc szám lesz hallható ötven három percben. Ebből áll itt az újabb ízelítő a hajtás után.

Tovább

Pig Destroyer és Misery Index tagok Phil mögött - A második Scour kislemez első száma

jgrwoyd.jpgA második Scour kislemezről a címadó dalt dobta ki elsőnek nyilvános felületre a zenekar. Amelyben a Pig Destroyer, a Misery Index, a Cattle Decapitation és az Animosity jelenlegi és volt tagjai állnak egy-egy hangszeres poszton Phil Anselmo mögött, aki mint frontember van jelen itt is. Már egy első kislemez után, amivel az öttagú csapat épp tavaly deklarálta először, hogy bár az államokban és a jelenben élnek, élik még a kilencvenes évek skandináv black metál vonalát. Az eredmény pedig akkor is meggyőző volt, de azóta eltelt egy darab idő és ismét sikerült felvenni egy kislemeznyi anyagot, mely Red címen jelenik majd meg Anselmo mester Housecore nevű kiadójánál november 3 - án. Az új cuccos emlegetett címadó dalát pedig alább simán tolhatjátok már.

Tovább

Gitárrecsegéssel babonáz a kaszás - Kialakulóban lévő R.I.P. függőség

a2752475622_10.jpgNagyjából hét másodperccel az új R.I.P. dal elindítása után már a kialakulóban lévő függőség első tüneteit tapasztaltuk magunkon. Ahogy pedig egyre beljebb gázoltunk a nótában azok - ahogy meg van írva - be is súlyosodtak. Akár egy Fu Manchu, egy Dead Kennedys vagy a Saint Vitus esetében is. Mondjuk alsó hangon. A portlandi csávók lerecsegett utca doom témái ugyanis simán kaszálják a világűr gazosabb végét. Természetesen csak saját használatra. Egy pöpec nyitott tetejű ablakából. Ahogy az meg van írva. Fuzz pedálra és négy negyedre talán. Ami viszont biztos, hogy ez a diadalittas és lelakott száguldás egy album felé hajt, aminek Street Reaper lesz a címe és október 13 - án jelenik meg a RidingEasy Records gondozásban. Amiből még bármi lehet. Év lemeze és egyéb okosságok. Szóval The Casket címmel nektek is itt van lejjebb, egy nyitás után szúrhatjátok.

Tovább

Pop punk pozitív - Hightower lemez és lemezbemutató

13174158_1125826407480846_7382158034617093153_n.jpgTalán nem mindenki ismeri itthon még a Hightower nevet - ami nem a Rendőrakadémiából lesz levágós - de mindenképpen illene többeknek megismerni őket. Nem is csak azért, mert a francia banda mikrofonjánál Rácz Attila, azaz egy jóféle hazai áll, hanem mert a hasonló stílusú európai bandák élmezőnyébe húz épp a banda a napokban megjelent Club Dragon című lemezével. Akik a kilencvenes évek dallamos punk muzsikáját tolják meg pozitív kicsengéssel a szövegek szintjén és adnak hozzá némi profizmust a hozzáállás terén. Mondjuk egy olyan producer választással is, mint Steve Evetts. Akinél olyan bandák is fordultak már meg hasonló céllal, mint a Sick of it All.

Tovább

Hallgasd meg a Foo Fighters új lemezét!

.. és nézd meg a lemezfelvételekről készített animációs filmet

82cac503-d6be-465d-962e-e3d78dbbe433.jpg

Szeptember 15-én jelent meg a Dave Grohl vezette Foo Fighters új albuma Concrete And Gold címmel. A tisztességes promóciót kapó új albumról szinte mindent megmutattunk nektek, alább most itt a teljes lemez is. Persze nem a Foo Fightersről beszélnénk, ha ezzel egyidőben nem dobtak ki volna valami vicceset is. A lemez alatt így találtok egy 6 perces animációs filmecskét is a lemez felvételeiről.

Tovább

Lehet, hogy az utolsó Rammstein lemez készül?

0186_eredmeny.jpg

Már vagy két éve készül a Rammstein új lemeze és ha azt vesszük, hogy a zenekar legutóbb 2009-ben Liebe Ist Für Alle Da címmel jelentkezett új albummal, akkor már több, mint indokolt egy új lemez a piromániás germánoktól. Ami, mint tudjuk náluk mindig nagyon nehezen készül el. Ezt Richard Z. Kruspe gitáros újfent megerősítette a Resurrection Fest stábjának még egy nyáron készített interjúban. /Fotó: Réti Zsolt/

Tovább

Kísérletező elmozdulás - Az új AXIS dal már itt feszül

21742839_1655086261188390_3874810976898877828_n.jpgMég nincs egy éve, hogy a kísérletező hangvételű New Jersey csapat, vagyis az AXIS a Dürerben járt. Mint ahogy azután sem telt el még egy kerek esztendő, hogy megjelentették a Seraph The Light nevű zenekarral azt a négyszámos kollaborációs anyagot, amit csak azért nem tudunk valamely műfaj legjobbjának titulálni, mert az semmilyen stíluskorlátot nem vesz figyelembe. A zenekar azonban úgy tűnik mindezek után a második lemezénél is tartotta a fókuszt, ami már úgy fog kijönni, hogy az eredeti énekes helyén Dylan Downey gitáros áll majd. A Shift című album előzetese azonban így sem ígér keveset. Az alap hardcore képletet úgy tűnik, ismét minden irányba elmozdítja majd a zenekar. A november 10 - én megjelenő anyag első szerzeménye pedig már hallgatható a Goodfight Music kiadó videócsatornáján. Lejjebb.

Tovább

Apey & the Pea - HEX (MMM Booking, 2017)

A plafont húzza rád és a pincéig tapos...

apey17hex.jpgNagyjából három éve, amikor egy bemutatkozólevélben mutattam ki tisztességes szándékomat, hogy lennék én a Rockstation munkatársa, emlékszem azzal zártam soraimat, hogy jelenleg Áron Andris.a legnagyobb patent a magyar metál turkálós dzsekién. Ezt valahogy fontosnak tartottam végszóként odavasalni a miheztartás végett, ha már zeneszakkör témakörben kokettálunk. Mert már akkor is az a párhuzam élt bennem vele kapcsolatban, mint mikor volt egy haverunk az utcában, aki így rajzolgatott. Ha felmentem hozzá, lehet épp elkaptam egy skiccet az asztalon, ami fasza volt. Viszont azt nem vágtam le, hogy ez a gyerek minden nap rajzol. Mikor később mondta, hogy ő tetoválni fog, még akkor is csak húztam a vállam, gondoltam egy lakótelepen mindenki álmodozik. Aztán amikor két évvel később a csóka már Marlon Brando portrékat pergetett menő helyeken egy tele naptárral, esett csak le nekem, hogy ember is képes olyan dinamikusan fejlődni, mint mondjuk Tokió.

Tovább

Crazy Lixx, Sex Action, Pandora’s Box (IV. Rock On! Fest) @ Budapest, Barba Negra Track, 2017.09.02.

Magyar-svéd barátságos meccs

rock_on_fest_2017_1.jpg

Nem állíthatjuk, hogy az időjárás a kegyeibe fogadta volna az idei Rock On! Festet. Az egész hétvégés, két színpados, a hazai szcéna színét-javát felvonultató esemény mindkét napja esőbe fulladt és a kedvezőtlen idő bizonyára sok érdeklődőt tántorított el attól, hogy eljöjjön. Az első alkalommal bevezetett, igazán csekély (ráadásul a pultnál lefogyasztható) belépődíj aligha, mert pangásról sem beszélhetünk, de azért többet érdemeltek volna a fellépők, ez nem kérdéses.

Tovább

Jövőre húszéves Obscene Extreme jubileum - A Wormrot az első bejelentett nevek között

21370950_10159222053995640_7336535789866772166_n.jpgJövőre húszéves születésnapját ünnepli az Obscene Extreme Festival. Azaz a csehek fura, de barátságos, négynapos darálója. Csak gyors és gyorsabb bandákkal, ma már nem csak grindcore vonalon, de azért többnyire megőrizve az eredeti jelleget. Jubileum lévén pedig nyilván kitesz magáért a szervező, szóval durva nevek szivároghatnak majd ki sorban, ahogy haladunk előre az időben. Bár pár név már kint figyel az eseménynél, ahol a szingapúri Wormrot az első bejelentett nevek között szerepel. Mi pedig a bejelentéssel szinte párhuzamosan futottunk bele éppen vállal az ázsiai grind őrültek egyik friss full koncertjébe, aminek rögzítése is csupán pár napos sztori. Szóval a jó hír mellé gondoltuk kicsapjuk ide ezt is, hátha valakinek túl jó az élete és szüksége van egy géppuska félórára, ami szitává üvölti az agyát.

Tovább

Serious Black: 3 vendéggel és új lemezzel tér vissza a power metal csapat

seriousblack02.jpg

Hangos és tartalmas estét ígér szeptember 24-én a Serious Black koncertje: a német dallamos power metal csapat alig három éve működik, de már harmadik lemezét adja ki, amit saját turné keretében mutat be a Dürer Kertben. Ugyanezen az estén nézhetjük meg a szintén német Stormhammer, a luxemburgi My Own Ghost, valamint az Accept gitáros Herman Frank saját bandájának fellépését is.

Tovább

Elijah Whitehead gitársulival prezentál - A hibátlan Enfold Darkness lemezről

10698450_10152684695703531_8018549874453996389_n.jpgTisztán követheted a következő videóban mely kezek működtek közre az új Enfold Darkness lemez megírásában. Ami azonnal meg is magyarázza majd, hogy miért lett technikásabb a második, Adversary Omnipotent című anyag. Ami nyolc hosszú évvel követte a Tennessee death metál ötös bemutatkozó lemezét. Ahol a banda már deklarálta, hogy milyen zenei elképzelésekkel kíván belegázolni a sötétségbe. Most viszont - és rajongóik nem hiába vártak - komoly technikai felkészültséget is felsorakoztattak nem humanista metálfutamaikhoz. Amik közül az egyiket az új albumról Elijah Whitehead gitársulival prezentálja a következő videóban. Ami alatt magát a júliusban megjelenő hibátlan lemezt is megtaláljátok, meghallgatni, megvásárolni esetleg.

Tovább

Todos Os Santos - Itt egy új dal a novemberben érkező Moonspell-lemezről

moonspell2017band_638.jpg

November 3-án a Napalm Records gondozásban jelenik meg a portugál Moonspell új albuma, amely az 1755 címet kapta. A teljes egészében portugál nyelven megszólaló lemez az 1755-ben történt lisszaboni földrengésnek, tűzvésznek és cunaminak állít emléket, melynek következtében a portugál főváros majdnem teljes egészében el is pusztult. A lemezről már az első dal is megérkezett egy dalszöveges videó formájában Todos Os Santos címmel. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a banda januárban a Cradle Of Filth társaságában Magyarországra látogat.

Tovább

Hivatalos nyilatkozatban cáfol a Decapitated

Lemondták a tervezett koncerteket, közük a budapestit is

decapitated_2017_1.jpg

Az elmúlt napokban minden rockzeneszerető valószínűleg belebotlott a lengyel Decapitated zenekar Amerikában történő letartóztatásról szóló hírekbe. Az először emberrablásról szóló vádak végül csoportos nemi erőszakra módosultak, a zenekar jelenleg is őrizetben van. A zenekar hivatalos közleményt adott ki tegnap a történtektől ezt olvashatjátok lejjebb.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum