RockStation

Új dallal és videóval jelentkezett a New Friend Request

2018. január 05. - sunthatneversets

nfr_promo_3.jpg

A New Friend Request modern metál zenekar 2015-ben kezdte el aktív pályafutását. Láthattuk már őket országszerte és a határokon túl, olyan hazai ikonikus nevek vendégeként is, mint a Tankcsapda, az Alvin és a Mókusok, a Depresszió vagy a Leander Kills.

Az idén megjelenő első nagylemezük előfutáraként elérhető legújabb daluk és videóklipjük "Előttünk Szakadék" címmel. A friss klipről, a nagylemezről, valamint a zenekar háza táján zajló aktív eseményekről a frontember, Kerecsen László beszélt:

Az "Előttünk Szakadék" egy újabb mérföldkő számunkra. Azt gondolom sikerült mind a zenével, a hangzásvilággal, a szöveggel, az általunk közvetített energiával és a mondanivalóval is megtalálni azt az ízt, amire már azt lehet mondani, hogy ez "NFR-es". A "Sárból Víz"-hez hasonlóan ez sem mondható egy tipikus "szerelmes" dalnak. Ahogy akkor is, ennél a számnál is fontosnak találtam, hogy az emberi kapcsolatok egy olyan oldalát mutassam be, amiről nagyon ritkán szólnak dalok. Az "Előttünk Szakadék" egy kapcsolat azon szakaszát mutatja be, amikor akarva akaratlanul is két embert feladatok és döntések elé állít a közös élet. Már nem az számít, hogy ki ad többet vagy kevesebbet a kapcsolathoz, hanem ahhoz a bizonyos életszakaszhoz érkezik két ember közös jövője, amikor a másik szemébe kell nézni és azt mondani, hogy ezt vagy együtt kell végigcsinálni, vagy sehogy!

A dal egy külön érdekessége, hogy a kórus és csorda vokál részekben kivétel nélkül olyan énekesek és énekesnők szerepelnek, akik valamilyen formában kapcsolódnak a zenekarhoz. Akàr szerepeltek már korábbi számokban, volt zenekarainkban, vagy éppen a lemez stúdió felvételeiben segédkeznek folyamatosan. Mivel sokan ezt nem is gondolnák, így itt a teljes névsor, akiknek ezúton is borzalmasan köszönjük a részvételt: Besnyő Gabriella (Nova Prospect), Karai Anna (Lifehack), Bokodi Bálint (Lost Continent), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Németh Attila (3Land, Turn Of Mind), Hunyadi Zoltán (Sunset).

A videó a tőlünk már megszokott módon az általam vezetett SYNDROME PRODUCTION műhelyéből gurult ki, ahol a rendezésen kívül ezúttal az utómunkálatokból is jóval több részt vettem ki az eddigi klipjeinkhez képest.
Mivel a dalhoz sokkal több személyes érzelmem fűződik, így fontosnak találtam, hogy jobban beleássam magam ezen munkafolyamatokba is, a minél hitelesebb végeredmény érdekében.

Nem mehetünk el szó nélkül a kisfilm két főszereplője Mészáros Mónika és Farkas Péter mellett sem, hiszen borzalmasan profin és valósághűen hozták karaktereiket, ami nem véletlen, hiszen ők a való életben is egy párt alkotnak. Arról nem is beszélve, hogy extravagáns egyéniségükkel abszolút illenek a klip és a zenekar stílusához.

A készülő lemez tavasszal Nem kel fel a Nap címmel fog-egy kicsit vicces szóhasználattal-napvilágot látni! A 2018-as év egy igen erős vízválasztónak ígérkezhet a zenekar életében, ugyanis egy két felvonásos, határokon túlra is kiterjedő turné keretein belül fogjuk a lehető legtöbb helyre elvinni élőben is a lemezt. Ezen kívül idén további 3 videóklippel készülünk, valamint a talán ilyenkor legfontosabbnak mondható esemény, a fővárosi lemezbemutató nagykoncert időpontja is hivatalossá vált: 2018. április 20, a rendezvénynek pedig a Dürer Kert ad majd otthont. Az eseményhez ITT tudtok csatlakozni!

NFR Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5713551237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum