RockStation

A moziszerű post-rock és az atmoszférikus black metal határterületén

Sannhet és Sum of R koncert lesz a Hajón

2018. március 29. - sunthatneversets

sannhet-jimmy-hubbard.jpg

2017 egyik legfontosabb és legszerethetőbb extrémzenei anyaga biztosan a brooklyni Sannhethez köthető, akik a post-rock és az atmoszférikus black metal határterületén egy olyan albumot írtak meg So Numb címmel, ami minden percében esendő, zaklatott és maradéktalanul átélhető. Május 2-án pedig Budapesten is bemutatják a lemezt a svájci Sum of R társaságában, az A38 Hajón.

A So Numbnak már lemezborítója is szimbolikus: egy anya takarja saját gyermekének szemeit, aki védelemnek szánja gesztusát, gyermeke pedig ennek az aszimmetrikus viszonynak köszönhetően mindig kényelmet és menekülést keres majd gesztusaiban. Ezt csak azért fontos leszögezni, mert ezt az allegóriát zenésítik meg a So Numb dalai, amik a zenekar tagjai szerint az élet minden örömét és fájdalmát nyitott, és nem fedett szemekkel szeretnék megélni. És az ebből fakadó eufóriának, valamint megtett útnak tökéletes megzenésítését ismerhetjük fel a Sannhet új, minden korábbinál érettebb, egyben higgadtabb lemezében, amit Peter Katis (The National, Interpol) produceri jelenléte mellett rögzített a trió. A monolitikus, repetitív, shoegaze-zel is kacérkodóan zengő gitártémák pedig olyan örvénylést adnak a Sannhetnek, ami túlmutat az egyszeri katarziskergetésen vagy olcsó csúcspontvadászaton. A So Numb tényleg az évtized egyik legszerethetőbb, úttörő albuma, aminek dalai májusban végre Budapesten is magával ragadhatják az instrumentális, zenei határterületek szerelmeseit.

A koncertekről tovább infók ITT találhatóak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9513787398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum