RockStation

Progresszív metaltól a balettig: akusztikus szettel érkezik hazánkba Kip Winger

2018. július 10. - sunthatneversets

IMG_1527j.jpg

Budapestre jön szeptember 17-én a szólólemezei mellett a Winger zenekar éléről és klasszikus zenei szerzeményeiről ismert, Grammy díjra is jelölt Kip Winger. Az énekes-zeneszerző zenei pályafutása sok stílust ölel fel progresszív metaltól glam rockon át az akusztikus, klasszikus zenéig, most pedig több évtizedes szokásához híven akusztikus szettel érkezik hazánkba, ahol a Barba Negra Track-ben fogja előadni időtlen dalait. (Fotó: Török Hajni)

Kip Winger neve a ‘80-as, korai ‘90-es évek metal-hullámával került be a köztudatba, kezdetben, mint Alice Cooper basszusgitárosa, majd szélesebb körben a saját nevét viselő Winger zenekar éléről, mielőtt szólókarrierbe is kezdett volna. Első szólóanyaga, a This Conversation Seems Like A Dream 1997-ben jelent meg, amit egy akusztikus turnéval népszerűsített, majd kiadott egy akusztikus albumot is, a Down Incognito-t 1999-ben egy új dallal és régi kedvencek átdolgozásával. 2000-ben érkezett a második szólólemez, a Songs From The Ocean Floor, amelyen gyászát dolgozza fel, mivel felesége nem sokkal az első lemez megjelenése után hunyt el autóbalesetben. Hosszú szünet után szólókarrierjében, 2008-ben tért vissza a From The Moon To The Sun című lemezzel, amely minden aspektusát tartalmazza addigi munkásságának, a súlyos, sötét témáktól kezdve gyönyörű dallamokig.


Napjainkban nagy sikerrel kezdett klasszikus zenével foglalkozni. Christopher Wheeldon koreográfus a Ghosts című balettjét Kip zenéjére írta, premierje 2010-ben volt San Francisco-ban, nagy sikerére való tekintettel 5 évad ismétlést kapott, legutóbb májusban debütált Nashville-ben. Winger később a 4 tételes Conversations With Nijinsky művet komponálta meg Vaslav Nijinsky balett táncos és koreográfus életéről. A darab előadásáról készült felvétel, "C.F. Kip Winger: Conversations With Nijinsky", melyet a San Francisco Ballet Orchestra kíséretével adtak elő, első helyen startolt a Billboard listán, az 59. Grammy-díjátadón pedig jelölték a “Legjobb kortárs klasszikus mű” kategóriában.

A koncertről további infók ITT találhatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr914104023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum