RockStation

Ejtette a Tobias Forge elleni vádakat a svéd bíróság

2018. október 18. - theshattered

ghost_2015.jpgTavaly kezdődött a Ghost körüli jogi buli, amikor az akkor elküldött négy extag beperelte a zenekar vezetőjét, énekesét, Tobias Forget. A zenészek azzal vádolták a frontembert, hogy nem megfelelően osztja el a koncertekből és a merchből befutó részesedést, valamint hogy nem avatja be őket a zenekari döntésekbe. Nos, a bíróság döntött, a vád ejtve lett. Miért is?

Mert a velük kötött szerződésben foglaltak szerint Nameless Ghoulokként és nem a saját nevükön vettek részt a projektben, így kvázi névtelenül nyomatták Forge mellett az ipart. Ráadásul Forge szerint "semmilyen jogi partnerség" nem volt közötte és a másik négy tag között - megkapták a fix fizetésüket, hogy háttérzenészként teljesítsenek, így lényegében session zenészként tolták vele az ipart, arra meg nem jár extra ropi. A bíróság a határozatot egy száznyolc oldalas jegyzőkönyvben összegezte.

Ráadásul, ha ez még nem lenne elég, a négy vádlónak még Forge perköltségét is meg kell téríteni. Ezt a frontember 2 millió svéd koronában (kb. 62,5 millió forint) határozta meg, de a törvényszék ebből csak 1,3 milliót (kb. 40,6 millió forint) hagyott helybe neki. A négy zenésznek (azért nevezzük nevén őket: Simon Söderberg (Alpha, 2010-16), Mauro Rubino (Air, 2011-16), Henrik Palm (Eather, 2015-16) és Martin Hjertstedt (Earth, 2014-16)) három hete van, hogy megtérítse a pénzösszeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5314308209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum