RockStation

Rockabul - Dokumentumfilm készült az első afgán metalbandáról

2018. november 01. - theshattered

distictunknown.jpgIsmerős a District Unknown nevű zenekar? Ha nem, annyira nem lepődünk meg, de azt azért érdemes tudni róluk, hogy ők Afganisztán első metalzenekara. És mint olyanról, egy dokumentumfilm is készült róluk Rockabul címen, ezt a hétvégén mutatják be a nagyközönségnek Londonban.

A film rendezője Travis Beard, aki egyben a csapat menedzsere is, a produceri szerepeket Bill Gould (Faith No More) vállalta magára.


Travis Beard: "Az életünk folyamán mindannyian szenvedünk amiatt, amiben hiszünk, amiért harcolunk. A metal egy nagyon jó mód arra, hogy kiadjuk ezt a frusztráltságot mind pozitív, mind negatív irányban. Sokan nem tudják eljuttatni a szavaikat a politikusokhoz, viszont ők (a zenekar) legalább beleordíthatnak a mikrofonba, ami hasonló elégedettséget vált ki. Ez globális folyamat - határokat átlépő."

Yosuf Ahad Shah, énekes: "Az ordítás jó érzés. Veszélyes volt, de egy részem azt mondta nekem: 'Tudod mit? Egy olyan mozgalom része vagy, amit később fognak megérteni az emberek: Azért játszunk zenét, hogy üzenetet adjunk át. Hogy elmondjuk az embereknek, hogy ha van kreativitásod, ne félj, nincs semmi baj veled.'"

rockabul.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3614337487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum