RockStation

TOP10 metal-dal 2018-ból

2018. december 28. - sunthatneversets

behemoth_2018.PNG

Hogy fémzenei szempontból 2018, hogy vonul be zenetörténelembe, majd a nálunknál avatottabb szakértők eldöntik, minden esetre idén is születtek jó, népszerű vagy egyszerűen csak bitang kemény dalok. Ebből próbáltunk kiválasztani 10-et, ami ugye mindig egy hálátlan feladat, hiszen egzakt sorrendet felállítani eleve lehetetlen vállalkozásnak tűnik ..., mi azért megpróbáltuk. A korábban megjelent, 10 idei rockdalt tartalmazó írásunkat itt találjátok.

10. PIG DESTROYER - Army of Cops

A Pig Destroyer ugyan némileg eltávolodott a klasszikus grindtól, de azért így is nagyon erős dolgokat produkálnak lemezről lemezre, ahogy azt tették az idei korongon is.


9. NECROPHOBIC - Tsar Bomba 

Öt év nem kevés idő, ennyi telt el ugyanis két Necrophobic lemez között. Mondjuk az ilyen erős dalokért, mint a fentebb megfülelhető Tsar Bomba már megérte kivárni.


8. ALIEN WEAPONRY - Kai Tangata 

Ennek listának a legkülönlegesebb zenekara kétségtelenül a maori hagyományokat ápoló Új Zéland-i Alien Weaponry. Akit kicsit érdekel a dolog olvasson utána utána. A trió új nagylemeze címmel nyáron jelent meg a Napalm Records gondozásában. 


7. CANE HILL - It Follows 

A jófajta groove-, nu metalt csapató New Orleans-i négyes, a Cane Hill idei albuma tele van frankón húzós dalokkal. Pont ilyenekkel, mint az It Fallows.


6. PARKWAY DRIVE - The Void 

Az ausztrál Parkway Drive ugyan távolodik a színtiszta metalcore-tól, de mi ezt egyáltalán nem bánjuk. Idei lemezük tele van jó értelemben vett metal-slágerekkel.


5. BEHEMOTH - Bartzabel 

A Nergal vezette lengyel Behemoth stabilan hozza a tőluk elvárható magas színvonalat. A dalokhoz társuló vizuális körítés ráadásul még inkább dob az összképen. A Bartzabel mondjuk a saját lábán is megáll.


4. ROTTING CHRIST- Heaven and Hell and Fire 

A görög Rotting Christ új albuma ugyan csak jövőre érkezik, de 2018-ban már két dalt is megmutattak róla. Nehéz volt a választás mert mindkettő igazi mestermunka, mi a Heaven and Hell and Fire mellett döntöttünk.


3. SLEEP - Giza Butler 

Az április 20-án a semmiből jelent meg a Matt Pike vezette kultikus Sleep új lemeze, amely pár év elteltével maga is klasszikus lesz.


2. JUDAS PRIEST - Lightning Strike 

Olyan időket élünk, amikor a rock és metal műfaj nagy múltú, patinás bandái és korszakos egyéniségei közül egyre kevesebb marad állva, éppen ezért volt lelkesítő, hogy 2018 legnagyobb feltámadását kétségtelenül a Judas Priest produkálta metalhimnuszok sorával. 


1. HIGH ON FIRE - Electric Messiah 

Matt Pike igencsak jó évet zár 2018-ban. A High On Fire pedig lemezről lemezre lesz korunk metálóriása, megkerülhetetlen tényezője, maga a félmeztelen mocsári szörny.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8314518442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum