RockStation

Ezek voltak 2018 legnagyobb hírei a metalberkeken belül

2018. december 30. - theshattered

awsvizio.jpgMint minden év, a 2018-as is hozott a szokásosnál nagyobbakat szóló, akár vidámabb, akár szomorúbb híreket. Természetesen általában a híresebb együttesek neve jelenik meg a látogatottabb történetek címében, de azért néha-néha be-becsúszik egy-két "anonim" gyöngyszem, ahogy történt ez az elmúlt 365 nap bizonyos időszakaiban is. Akkor most nyálazzuk is szépen végig, hogy mik voltak azok a hírek, amelyek a szokásosnál nagyobb figyelmet kaptak 2018-ban.

Vinnie Paul halála

A Pantera, a Damageplan és a Hellyeah dobosa, az idősebb Darrell-tesó, Vinnie Paul úgy halt meg, ahogy élt: a két végén égetve a gyertyát. A Hellyeah-el éppen a friss album stúdiózására készült Vinnie Pault szívelégtelenség vitte el, a végső nyughelye az öccse, Dimebag sírja mellett található.

Újra összeáll az AC/DC?

Brian Johnson a hallásvesztése, Phil Rudd pedig a balhéi miatt került parkolópályára, Malcolm Young meghalt, Cliff Williams nyugdíjba ment, tehát néhány év alatt szó szerint mindenki lekopott Angus Young mellől, aki a klasszikus felállást jelentette az AC/DC-ben. Persze, voltak beugrós zenészek, elég csak Axl Rosera gondolni, de azért mégiscsak más ezekkel a nevekkel nyomni a már szinte himnuszokká érett témákat. Viszont Vancouver falai sem tudták elrejteni, hogy Johnson, Young és Rudd is egyszerre, egy stúdióban téblábol...

brian-johnson-phil-rudd-acdc.jpg

A Witchrot végül fel nem oszlása

Megcsalás miatti harag, egy halott dobos, némi düh... Minden adott volt, hogy a Witchrot bekerüljön a legcsinosabban feloszló, vagy legalábbis átalakuló zenekarok közé, viszont nemsokára jött a zenekar tájáról a következő hír: Szent a béke, a basszer csaja, aki lefeküdt a gitárossal (okozván a feloszlást), már a csapatban énekel, a tiszteletlen hathúros is visszatért, ráadásul a dobos is él - viszont egyéb elfoglaltságai miatt más fogja helyettesíteni. Nem panaszkodhatunk, így is kerek sztori lett, feldobta az évet.

Tankcsapdát játszott a Metallica

Lukács Laci, amikor megírta a Rock And Roll Rugóját, biztosan nem sejtette, hogy egyszer majd a Metallica (egy része) fogja az ő dalát játszani. Talán még akkor sem tudta, amikor elment őket megnézni az Arénába. Aztán amikor a turnén megszokott, feldolgozásokra szánt pillanatokban felcsendült az a kilométerekről felismerhető pár akkord... Belezörgött mind a koncert közönsége, mind a zenei sajtó!

"Fast" Eddie Clarke halála

A klasszikus Motörhead-felállás immár teljes egészében az égi közönségnek csapatja az Ace Of Spadest, mivel január 10 óta "Fast" Eddie Clarke is betársult Lemmyhez és Phil "Philthy Animal" Taylorhoz. Hogy milyen buli lehet ott, nem tudjuk, de hogy szétszedik ott is a házat, az száz százalék!

Stúdiózik a Mötley Crüe

Habár hivatalosan feloszlott a zenekar, a The Dirt című, a zenekar történetéről szóló filmhez azért csak felvesznek négy új dalt a Mötley Crüe tagjai. A végeredmény a jövő éven várható.

Dolores O'Riordan halála

A The Cranberries énekese, Dolores O'Riordan épp egy, azóta már megjelent, sőt, nagy népszerűségnek örvendő feldolgozáshoz készült, amikor vége szakadt az életének. A Bad Wolves Zombiejához ilyen módon már nem adta a hangját a frontasszony, viszont maga a dal kellő emléket állít neki így is.

A Bohemian Rhapsody

Ha rockerszemmel nézzük, egyértelműen az év filmje lett a Bohemian Rhapsody. A Freddie Mercury köré épülő mozi habár nem egy pontos Queen-dokumentumfilm, viszont mint zenés és zenei film, maximálisan megállja a helyét - ahogy várható is volt, a Golden Globe jelölések már meg is vannak. Jó eséllyel az Oscar-díjra is készülhetnek a film illetékesei, elsősorban Rami Malek, aki egy majdnemhogy tökéletes Freddie Mercuryt hozott le a filmben.

Új anyag a Guns N' Rosestól?

Így, hogy összeállt Slash, Duff és Axl Rose, igen nagy a ziccer egy új lemezre, vagy akár csak pár dalra is. Nyilván nem fogják elszalasztani a lehetőséget a legendák, hiszen már maga a turné is iszonyat nagy sikerrel szakít szerte a világon, a kérdés csak az, hogy mikor fog megjelenni. Pletykák, esélylatolgatások folyton vannak, csak tények is jöhetnének már...

0machinehead2018_15.jpg

A Machine Head szétesése

Rendesen beledobta a követ az állóvízbe a Machine Head széthullása. Oké, hogy Robb egója a Catharsist sem tette egy mindent vivő lemezzé (pedig az esély megvolt), de hogy egyszerre távozzon Phil Demmel és Dave McClain is... Arról még nincs hír, hogy kik kerülnek Robb mellé a csapatba, sőt, Jared McEachern pozíciója sincs kőbe vésve a basszusgitár mögött, viszont már tudni, hogy Dave a Sacred Reichba, Phil pedig - ideiglenesen - a Slayerbe igazolt át.

Az AWS és az Eurovíziós Dalfesztivál

Magyar terepről mindenképp a legnagyobb horderejű hír az AWS menetelése és az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétele volt. A Viszlát Nyár révén rendesen felrakták magukat a térképre, nem csak Magyarországon, hanem talán még Európa-szerte is. Az azóta megjelent Fekete Részem nagylemez csak ráerősít arra a tényre, hogy ott a helye a csapatnak a magyar élmezőnyben.

Jered Threatin és a túlzásba vitt marketing

Saját maga által kreált kiadóval, marketing céggel, neki díjat adó sajtóorgánumokkal támadt a közvéleményre Jered Threatin és csapata. Az egészbe akkor ütött be a bibi, amikor a turnén üres előadótermek fogadták a többszörös "díjnyertes", ilyen-olyan sikereket "megélt" csapatot.

Búcsúturnéra indult a Slayer

A thrash-veteránok elkezdték lezárni az igen kerek, majd' négy évtizedes karrierjüket. Tavaly Bécsben már el lehetett csípni a négyest, ráadásul egy igen erős csomagban, aki viszont lemaradt volna, vagy még éhes lenne, júniusban Budapesten is elköszönhet Kerry Kingéktől.

endoftheroad.jpg

Elköszön a KISS is

Búcsúhadjáratot indít szerte a földgolyón a KISS is. Az idén 45 éves csapat a jövő évben röffenti be az utolsó, bár vélhetően évekig elhúzódó kör motorját, mely jó eséllyel minden arra érdemes helyen meg fog állni egy jó buli erejéig.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5514523392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum