RockStation

Húsvéti Szentháromság - Hallgasd meg az új Omega Diatribe lemezt!

2018. április 01. - theshattered

tirinty.jpgA mai napon hivatalosan is debütált az Omega Diatribe harmadik nagylemeze, a Trinity, melyet már volt szerencsénk hallani korábban. A várakozásnak vége, a srácok elérhetővé tették a teljes korongot. Nagyon nem is kívánunk kertelni, tessék veretni két szelet sonka közé!

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.13

dimmu_borgir_2018.jpg

Itt a Húsvét, itt az Adj egy Ötöst!. Hogy a húsvéti sonka mellett se maradjatok friss zenék nélkül, most szimfonikus black metallal (?), nu metal ikon szólódalával, gospel, black metallal, jófajta svéd death-tel és egy kis agymenéssel boldogítunk benneteket.

Tovább

Jön az új Ghost album, itt az első előzetes!

02ghhview.jpgA nyár elején várhatóan megjelenik a legújabb, a középkorról és a pestisről szóló Ghost album, melyről korábban ITT írtunk részletesebben. Az új albumhoz persze egy új Papa Emeritus is dukál majd, ezt egy többrészes videósorozatban mutatják be Tobias Forgeék, ennek az első fejezete, a New Blood már meg is tekinthető az alábbiakban.

Tovább

Ilyen volt a Metallica bécsi koncertje

metallica_becs_1.jpg

Tegnap a bécsi Stadthalle vendége volt a Metallica, akik, mint azt már biztosan mindenki tudja április 5-én a Budapest Arénában lépnek fel. A zenekar a különböző országokban adott koncertjein egy egy ottani ikon dalát is előveszi, az tegnap Bécsben Falco Rock Me Amadeus című dala volt. Ezek után kíváncsiak leszünk, hogy Budapesten melyik hazai előadó dala fog szólni. Setlist és fotók alább.

Tovább

Reggeli klipzuhany! - Friss videók ébredéshez

light_the_torch_2018.jpgTegnap este igen belehúztak a kedvenceink, illetve a kiadók! A már bemutatott Dimmu Borgir és Jonathan Davis videók mellett többek között debütált még a Light The Torch, az At The Gates és a Kataklysm új klipje is, ezeket a tegnapelőtt bemutatott új Kamelottal megfűszerezve be is dobjuk a reggeli kávé mellé.

Tovább

Mindenki megnézi az új Jonathan Davis videót!

jonathan-davis-solo-lp-95ebf92e-d03b-4b89-8f11-2e53f9e823d2.jpgItt a második előzetes a Novarockra is ellátogató Korn énekes Jonathan Davis május 25-én érkező szólólemezéhez, a Black Labyrinth-hez. Az ikonikus hangú énekes az Everyone című, a hang révén úgyis Kornra emlékeztető, bár annál valamivel könnyedebb dal mellé egy videót is mellékelt. Tessék csak csekkolni!

Tovább

Council Of Wolves And Snakes - Itt egy újabb Dimmu Borgir dal!

dimmu_borgir_2018.jpgAz eléggé megosztóra sikeredett, sokak által egyenesen Nightwish-dalnak titulált Interdimensional Summit után egy újabb dallal és videóval jelentkezett a Dimmu Borgir. A Council Of Wolves And Snakes szintén nem egy hagyományosnak mondható tétel lett, viszont a kísérletisége ellenére is jóval erősebbnek hat, mint az elődje. Valahogy jobban fekszik az egész, még ha talán egy kicsit több dara azért még elfért volna bele, de annyi baj legyen. Természetesen mind a két dal a május 4-én megjelenő Eonian című albumon lesz megtalálható.

Tovább

Szakadék sludge a pinyóban - Leechfeast, Her Highness, Chappa'ai

26lee50x428.jpgA szomszédos Szlovéniában alkot az az első lemezes sludge trió, akik hamarosan Pestre hozzák az új, Neon Crosses című anyaguk számait. A Leechfeast négy számos debütáló albuma a napokban jelenik meg és a CVLT Nation azonnal az év egyik legjobb lemezeként kommentálta a cuccost. Persze szigorúan a műfajon belül. A dolog azonban elég jót ígér azoknak, akik rajta vannak az olyan szakadék sludge zenéken, mint amit a szlovén trió is tol. Vagyis tol majd élőben a pinyóban. Április 22-én a Her Highness és a kaotikus Chappa'ai társaságában. Aminek az eseményét ITT, a kedvcsinálót pedig lejjebb találjátok. Ami az emlegetett teljes Leechfeat lemez. 

Tovább

Trivium, Power Trip, Venom Prison @ Akvárium, 2018. március 29.

...és akkor a Trivium lebontotta a házat

0trivium2018_01_eredmeny.jpg

Kimondottan jó érzéssel töltött el, hogy egy hónapon belül két kedvencemet is elcsíphettem "hazai pályán". A hónap eleji Orphaned Land után most a Trivium volt a soros, akik másodszor tisztelték meg hazánkat, rögtön egy csurig töltött Akváriummal (eredetileg ugye a Dürer lett volna a helyszín, de asszem most nem is bántam a cserét).

Tovább

Horror és Gospel - Megássa a sírt az új Zeal & Ardor videó

zeal_n_ardor_a38.jpgTavaly cikkeztük már párszor Manuel Gagneux érdekes zenei kísérletéről, ahol a black metal találkozik a hagyományos gospel zenei elemeivel. Már csak annak apropóján is, hogy a Zeal & Ardor zenekar Budapestre is elhozta a sok kritikai elismerést besöprő Devil Is Fine című album dalait. A hajón elnyomott repertoár azonban úgy fest hamarosan jócskán bővül, ugyanis a frontember új albumot ígér még ebben az évben, mindennek pedig már előzetese is van. Méghozzá egy újabb videó az egyik friss Zeal & Ardor tételhez. Ahol a zene egy szürreális horror kisfilmet kísér, amit Samuel Morris & Manuel Sieber rendeztek. Ezt a képekben megtámogatott, sajátos hangzású sírásó dalt tekinthetitek meg tehát a hajtás után...

Tovább

Dee Snider színdarabban szerepel

0820d2df-b519-43c9-84b8-7c260157db7b.jpgA már bátran mondhatjuk, egykori Twisted Sister énekese, a sosem volt szép Dee Snider betört a Broadwayre. Hősünk a már Budapesten is debütált Rocktopia című darabban vállalt magára egy szerepet, melyet április 9-15 között fog betölteni. Maga a zenés darab egyébként a rocktól (The Who, Led Zeppelin, Queen) a klasszikus zeneszerzőkig (Mozart, Puccini, Händel) sokmindent felölel, ennek hazai szeletéről láthattok részleteket.

Tovább

Nézz bele az új Overkill DVD-be!

0overkill2016_14_eredmeny.jpgAz Overkill idén nem csak egy nagylemezzel, hanem egy masszív koncertkiadvánnyal is meg fogja örvendeztetni a rajongótáborát. Míg az előbbit egyelőre még csak fabrikálják, az utóbbiról már tudni is lehet ezt-azt. Például, hogy a címe Live In Overhausen lesz, többféle formátumban lesz elérhető és hogy egy előzetest, valamint egy dalt is meg lehet már nézni, hallgatni róla.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum