RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.22

2018. június 03. - sunthatneversets

coheed-and-cambria-2015.jpg

Nyár, sör, adj egy ötöst! Heti dalmegosztásunkban amcsi és norvég proggerek, System Of A Down-pótló Daron Malakiantól, a rádiós játszási listákra törő frontcsajos amerikai pop/rock, és már majdnem visszavonult egykori rockszár keményebben, mint valaha.

Tovább

Júliusban jön Dee Snider új szólólemeze

0820d2df-b519-43c9-84b8-7c260157db7b.jpgFor The Love Of Metal - ez lesz a címe a (már jobb létre szenderült) Twisted Sister frontemberének, Dee Snider új szólólemezének a címe. A Jamey Jastával felvett anyagról az első dal, a Tomorrow's No Concern lentebb már fülelhető is, a teljes egész július 27-től lesz elérhető. Az albumon nem mellesleg többek között olyan arcok teszik majd tiszteletüket, mint Howard Jones, Mark Morton, vagy Alissa White-Gluz.

Tovább

Hostage - Új dal és videó a Chelsea Grintől, októberben budapesti bál!

cg2018.jpgEgy új dalhoz forgatott friss videóval rendelkezett a deathcore vonalon a köztudatba szökött, új énekessel és gitárossal kiálló Chelsea Grin. A srácok július 13-án adják majd ki az új nagylemezüket, az Eternal Nightmaret, melyen természetesen a habkönnyű Hostage és a korábban bemutatott, szintén pihepuha, lentebb meghallgatható Dead Rose is helyet fog kapni. Október 4-én pedig egy masszív csomaggal összepakolva fogják Budapesten leszeletelni az arcokat, mégpedig Oceano, a Kublai Khan és az Enterprise Earth társaságában.

Tovább

Folytatja az új dalok csepegtetését a Tremonti

tremontidyingmachineband_638.jpgA jövő hét végén már minden rajongó kézbeveheti a Tremonti friss nagylemezét, az A Dying Machinet. A rajongóknak abszolút nem lehet panasz a kiszolgálásra, ugyanis a Mark Tremonti által vezetett csapat egy újabb, sorban már a negyedik dalt adta ki csemegének, ez az As The Silence Becomes Me című dal, ami ezúttal egy kicsit lágyabb húrokat igyekszik pengetni.

Tovább

Hat év után új zenét mutatott az As I Lay Dying

as-i-lay-dying-tim-lambesis-1.jpg

Az As I Lay Dying frontembere Tim Lambesis 2017 elején szabadult a börtönből, amit azért kapott, mert bérgyilkost küldött feleségére. Jó magaviselete miatt a kiszabott 6 évből csak a felét töltötte rácsok mögött és szabadulása után egy nyílt levélben kért mindenkitől bocsánatot. Zenekara az As I Lay Dying tagjai a börtönévek alatt természetesen lepattantak és Wovenwar néven zenéltek tovább.

Tovább

Lefújták a Ghost koncertjét, miután egy rajongó meghalt

ghost_band_2018_2.jpgNem sokkal a kezdés után lefújta a Ghost a Milwaukeeban tartott tegnapi koncertjét. Az első dal, a Rats utáni átvezető beszéd közben esett össze a férfi, aki a 15-20 percnyi szívmasszázs utáni kórházba szállítást követően még aznap este életét vesztette. A koncert ezután már nem folytatódott, a zenekar levonult a színpadról.

Tovább

MTV Headbanger’s Ball Tour 2018 - Sodom, Death Angel és Suicidal Angels a Barba Negrában!

... és a főbanda is hamarosan bejelentésre kerül

sodom2018.jpg

MTV Headbanger’s Ball Tour 2018 – A 80-as évek visszatér! A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén újra útnak indul az MTV Headbanger’s Ball Tour, ráadásul a 80-as évek ikonikus TV műsorának égisze alatt ezúttal a SODOM, a DEATH ANGEL és a SUICIDAL ANGELS zenekarok szállnak be együtt a turnébuszba. A budapesti állomás december 2-án lesz a BARBA NEGRA-ban.

Tovább

Tízperces epikus dallal röffenti az új lemezt a Coheed And Cambria!

coheed-and-cambria-2015.jpgAz amcsi progger Coheed And Cambria a 2015-ös nagylemez, az addigi konceptlemezek sorát megtörő The Color Before The Sun óta igencsak csendben volt. Persze három év nem olyan sok egy zenekar életében, de ennyi idő náluk még nem sűrűn telt el ennyi szünet két album között. Persze most még nem a teljes korong, csupán egy előzetes, a röpke, tízperces The Dark Sentencer került ki a nagyközönség elé, de azt már most tudni lehet, hogy Coheed And Cambriáék vissza fognak térni a történetmesélős vonalra, erre a nóta mellett az alább lévő Facebookos bejegyzések is tanúskodnak.

Tovább

Napi kockaság: az Avenged Sevenfold folytatja a Call Of Dutys zeneírást

avenged_sevenfold.jpgA 2010-es Not Ready To Die és a 2012-es Carry On után (melyek a Call Of Duty: Black Ops első és második részéhez készültek) az Avenged Sevenfold ismét bedob egy friss szerzeményt a játékszéria tiszteletére. A dal maga még nem elérhető, viszont az már biztos, hogy júliustól mindenki hallhatja, min is ügyködnek az urak. A Call Of Duty: Black Ops 4, amihez készül a muzsika, októberben érkezik a boltokba.

Tovább

A koma, aki visszaúszott a Slayer bulira

this-guy-really-wanted-to-see-the-show.jpgA Slayer búcsúturnéjának a torontói állomásán kidobtak egy rajongót. Ebben nincs semmi, megesik jobb helyeken is. Csak azt nem tudni, hogy ezt a komát miért távolították el. Akármi is volt az ok, ő inkább úgy döntött, hogy az egész nem volt igazságos és látni szeretné búcsúzó kedvenceit, így "visszatávolítja" magát, ami csak azért nem volt egyszerű, mert a csarnok egy szigeten figyel. Emberünk hallgatván az ösztöneire, beúszott a helyre, ahonnan ezúttal hypothermia (lehűlés) miatt kellett elszállítani - a rendőri beavatkozás már csak bónusz volt. Viszont az Anthraxes Scott Ian jóvoltából legalább megkapta a tizenöt perc hírnevet! Nagy pacsi az emberünknek!

Tovább

Hogy akassz ki egy metalost?

jared_dines.jpgJared Dines az egyik legnagyobb metalos troll az egész YouTube-kerekségen. Természetesen ő is nyomja a zenét, tudja, miről beszél, viszont imád görbe tükröt tartani a metal elé. Mi meg imádjuk, hogy görbe tükröt tart a metal elé. A legfrissebb videójában felhalmoz egy-két dolgot, mondatot, témát, amivel igazán könnyen ki lehet akasztani egy-egy fémszívű kocsmaharcost, főleg, ha nem igazán érti a humort. Lássuk, mik is azok a párszavas inzultusok! Angolosok előnyben!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum