RockStation

Ivar Nikolaisen lett a Kvelertak új énekese

2018. július 22. - sunthatneversets

kvelertak_2018.jpg

Pénteken egy norvég fesztiválon debütált a Kvelertak az új énekese Ivar Nikolaisen, aki Erlend Hjelviket váltja a frontemberi poszton. Hjelvik nemrég jelentette be, hogy távozik a csapat éléről. Az új énekes Ivar Nikolaisen régi ismerőse a Kvelertaknak, bandáival (Silver, The Good, The Bad & The Zugly) turnézott is velük, sőt vendégénekesként a Blodtørst című dalban szerepelt is. A csapat egyébiránt új nagylemezen dolgozik, amely jövő év elejére várható. Ivar Nikolaisen debütalásáról alább egy videóösszeállítást is megnézhettek.

Tovább

Jövőre jön az új Rob Zombie nagylemez

rob_zombie_promofb.pngLeszerződött a Nuclear Blasthez, így nagykiadós gondozással fog megjelenni Rob Zombie legújabb nagylemeze, aminek egyelőre se a címét, se többi részletét nem tudni, csak azt, hogy nagyon király lesz. Legalábbis a jelenleg Marilyn Mansonnal turnézó, vele közösen egy The Beatles-feldolgozást felvevő énekes nagyon is lelkes az anyaggal kapcsolatban.

Tovább

Jerry Cantrell is beszállt a képregényzene-sorozatba

0aliceinchains2018_20_eredmeny.jpgChino Moreno és Brann Dailor után Jerry Cantrell is egy szerzeménnyel gazdagította a Dark Nights: Metal című képregénysorozat zenei anyagát. Az Alice In Chains vezére persze nem hazudtolta meg magát zeneileg, a Setting Sun egy igazi, velős Cantrell-szerzemény. Az új Alice In Chains nagylemez, a Rainier Fog nem mellesleg augusztus 24-én fog megjelenni.

Tovább

I Am The Hurricane - Itt egy újabb dal Dee Snidertől

dee_snider.jpg

Ahogy korábban már többször említettük For The Love Of Metal címmel jövő pénteken lát napvilágot az ex-Twisted Sister frontember, Dee Snider szólóalbuma, amelyre a Hatebreed énekes Jamey Jasta vette rá a veterán énekest és ő maga is volt a lemez producere. A lemezen többek között felbukkan majd Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch), Mark Morton (Lamb of God), Joel Grind és Nick Bellmore (Toxic Holocaust), valamint Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow) is. A lemezről már a harmadik előzetes is kint van alább az I Am Hurricane és a rá készített dalszöveges videó.

Tovább

Szeptemberben érkezik a Krisiun új lemeze, itt egy dal róla

krisiun-2015.jpg

Szeptember 7-én a Century Media gondozásában jelenik meg a brazil Krisiun tizemegyedik nagylemeze, amely a Scourge Of The Enthroned címet kapta. A lemez producere Andy Classen volt és a zenekar igazi könyörtelen, arcbamászó death metalt ígér. Hogy ez mennyire van így alább kiderül, ugyanis Demonic III címmel a borító és a dallista mellette itt az első dal is.

Tovább

Kuriózum japán noisecore buli - Sete Star Sept., Transhunter és Chappa'ai a jövőhéten

maxresdefault_1_2.jpgA kéttagú japán Sete Star Sept. a jövőhéten, egészen pontosan július 23 - án ismét hazánkba látogat. A kuriózum japán noisecore banda 2004 óta kelti életre a zajt, mára megszámlálhatatlan számú kiadványon. A felkelő nap országának kortárs noisecore, free jazz vonalát erősítő csapat 100% DIY, ami a hozzáállást illeti, akik élőben is igen érdekesen horzsolgatnak zenéjükkel. Az estének pedig vendégei is lesznek. Makedóniából a Transhunter sludge - noise kombinációja, és a haza noisegrind helytartói, azaz a Chappa'ai fognak még hangoskodni, követhetetlen ütemeken. Az estének pedig a Revolver Sound Studio fog otthont adni, tehát sajátos hangulatú, próbatermi buli lesz ez, amiről több infót ITT találsz. Kedvcsinálókat pedig lejjebb.

Tovább

Jöhet egy fúvósokkal felturbózott Tool-feldolgozás?

brassagainst.jpgA Brass Against előszeretettel dolgoz át rock-klasszikusokat fúvósokkal gazdagított verzióba. A csapat nagyon jó érzékkel nyúl ezekhez a tételekhez, igazából... Hát, nem mondjuk, hogy jobbak, mint az eredeti dalok, mert eleve teljesen más a megközelítés, inkább mondjuk azt, hogy másképp zseniális! A legfrissebb átdolgozásuk a Tool 2006-os dala, a The Pot.

Tovább

Obsolete Beings - Hallgasd meg a Voivod új dalát!

0voivod2017_63_eredmeny.jpgSzeptember 15-én visszatér hozzánk a Voivod, méghozzá a csapat harmincötödik születésnapját megünneplő turnéval. Hogy több alkalom is legyen a vigadásra, Awayék rá egy pár nappal, szeptember 21-én az új lemezt, a The Wake-et is meg fogják jelentetni, melyről egy dal, a nyitó Obsolete Beings már szabadon fülelhető, ezt lentebb találjátok.

Tovább

Bruce Dickinson – Mire való ez a gomb? (2018)

bruce_dickinson_what.jpgAz Iron Maiden énekesét, Bruce Dickinsont ezen oldal olvasóinak remélhetőleg egyáltalán nem kell bemutatni. Még ha nem is hallgatja valaki rommá az együttes korongjait (vagy Bruce szólóalbumait), akkor is tudja, kiről van szó, ki az a koma, aki a rákból felgyógyulva, majd’ 60 évesen is meghódítja a világ közönségét és talán azt is tudja, hogy mindemellett a csapat hivatalos pilótája, emellett pedig a polgári légiközlekedésből is aktívan kiveszi a szerepét, méghozzá az irányítófülkéből. A Mire való ez a gomb? című könyv arról szól, hogyan is jutott el mindezidáig a Worksopból származó kissrác, rocksztár, világsztár, akinek egyik mottója pont a könyv címe, a másik, hogy „gyerekkorban nem létezik eltékozolt idő”.

Tovább

Vannak dolgok, amitől még Ozzy is elérzékenyül

0b01.jpgTudjátok, van az Ozzy and Jack's World Detour című sorozat, melyről mi is írtunk már korábban. Ebben a Sötétség Hercege és a fia több helyen is megfordulnak világszerte, nyilván a szereplőkből adódóan a legtöbbször nem egy hagyományos ismeretterjesztő műsorról, hanem inkább egy komikus road movieról van szó. Lentebb mondjuk pont nem csak Jack volt a társa Ozzynak, hanem Kelly is, akik egy St. Louisban lévő templomba belátogatva meghallgathatták az ottani kórus előadásában a Black Sabbath-féle Changest, melyet az apa és lánya közösen is újra felvett tizenöt évvel ezelőtt. Ozzy az egészt hallgatva el is érzékenyült, bár, lehet, hogy mi is így jártunk volna.

Tovább

A Hells Bells is felcsendül egy új második világháborús film trailerében

ACDC river.jpgAz AC/DC egyik örökérvényű alkotása is felhangzik az egyik legújabb hollywoodi alkotás, az Overlord trailerében. Film maga november 9-től kerül majd a mozikba, ha hihetünk az infóknak és az előzetesnek, egy nem feltétlen átlagos "második véhás" történetről lesz szó, még ha a D-nap környékén is fog játszódni mind térben, mind időben. Konkrétan a zombikat sem fogja megvetni, na.

Tovább

Így szerez Mike Patton filmzenét

l1050419.JPGHivatalos, fizikai megjelenést is kap a Stephen King műve, az 1922 alapján készült Netflix-sorozat filmzenéje. A ma megjelenő anyag szellemi atyja a többek között a Faith No Moreból és a Dead Crossból ismert Mike Patton, aki most kivételesen nem gitárközpontú alkotásokban csúcsosítja ki a zenei érzékét. Ebből a csokorból egy dal, a Dead Woman's Secrets lentebb meg is hallgatható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum