RockStation

Omega Diatribe - Trinity (Metal Scrap Records)

Ha a Slipknotot kevernéd a legeslegjobb Cavalera Conspiracy dalokkal ...

2018. február 25. - KoaX

27356081_1348431451927337_753085105114935637_o.jpg

Pár napja kaptam meg az Omega Diatribe harmadik lemezét. A Trinity-re nagyon kíváncsi voltam, pláne érdekelt, hogy Lucsányi Milán, hogy fog beválni a zenekar frontembereként. Essünk is neki az albumnak, hiszen meghallgattam már annyiszor, hogy gond nélkül fikázzam.

Tovább

Az AWS nyerte A Dalt!

aws_2017.jpgSzétrobbant a magyar rocker-internet tegnap este, ugyanis az AWS nyerte meg 2018-as A Dalt a Viszlát Nyár című dalukkal. A srácoknak köszönhetően végre-valahára egy rockzenekar (inkább metal) képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május 8-12 között rendeznek meg Lisszabonban. A másik szívünk csücske, a Leander Kills sem távozott üres kézzel, ők A Dal 2018 Akusztik díját tették zsebre a tegnapi napon. Gratula mindkét csapatnak! Lentebb a nyertes produkció és az eredményhirdetés videója is látható.

Tovább

Akkor most jöjjön egy újabb Monster Magnet-dal!

monster_magnet_2018.jpgA Monster Magnet rajongók már jól tudják, hogy március 23-án jön a kedvencük legfrissebb anyaga, a Mindfucker. Erről a címadót már jó ideje lehet rotálni a mindenféle lejátszókban, így a rongyosra hallgatástól megmentvén előszedtek még egy tételt, az Ejectiont, hogy tovább lehessen kínozni a hallgatóságot... Legalábbis amíg nem jön a teljes CD.

Tovább

Betrayer - Új videó a hamarosan hazánkba látogató Triviumtól

trivium2017.jpgMárcius 29-én másodjára is Magyarországra jön a tavaly veretes nagylemezzel, a The Sin And The Sentence-el jelentkező Trivium. A floridaiak nyilván érzik, hogy egy elég combos anyagot sikerült lepakolniuk az asztalra, így születnek is hozzá a videók gazdagon, a legújabb a Betrayer című tételre készült el, ez lentebb látható.

Tovább

Áprilisban jön az új Behemoth koncertanyag

0behemoth2015_11.jpgEgy eléggé monstre (két és fél órányi koncert + bónuszok) cumóval fogja legyalulni a rajongók agyát a már a stúdióban az új albumán dolgozó Behemoth. A black metal veteránok Messe Noire címen fogják kiteríteni a fanatikusok számára a DVD/CD, vagy épp Blu-ray/CD csomagot, melyhez egy trailer, a Blow Your Trumpets Gabriel koncertfelvétele, a csomagolás frontja és a pontos dallista is elérhető lett. Ezek az alábbiak:

Tovább

Megkezdte a visszaemlékezést a Slayer

slayer-2015_1.jpgAz idei év első atombombasúlyú zenei híre a Slayer búcsújának bejelentése volt. Persze az egész nem valami kisstílű valami lesz, az amcsi kanyaron (reméljük, Európába is így jönnek majd) a Lamb Of God, az Anthrax, a Behemoth és a Testament fogja felvezetni a thrash nagyágyúit, akik felkészülvén a búcsúra, elkezdtek visszaemlékezni. Mindezt egy Youtube-sorozatban teszik meg, melynek az első része, amely a kezdeti időszakról, a zenekar alapítása előttről szól, már el is érhető, íme!

Tovább

Szünetre vonul a Truckfighters

truckfighters_2016.jpgTizenhét évnyi működés után úgy döntött a stoner/rocker Truckfighters, hogy kivesz egy "hosszú-hosszú" szünetet. A zenekar bevallása szerint vagy a minden eddiginél erősebben, vagy egyáltalán nem fognak visszatérni, de ez még a jövő zenéje, annyi biztos, hogy csakis a pénzért nem akarják folytatni a muzsikálást. Minderről a Facebookon számolt be a svéd gárda, ezt lentebb láthatjátok.

Tovább

Videót is forgatott a The Cranberries-feldolgozáshoz a Bad Wolves

zombie.jpgHabár alapból is nagyot szólt volna, mégis egy szomorú apropó miatt került igazán szem elé a Bad Wolves dala, a Zombie. A The Cranberries-feldolgozáshoz a csapat énekesnője, Dolores O'Riordan az eredeti tervek szerint felénekelt volna pár sort, viszont a felvételek megkezdése előtt elhunyt, így egy plusz, nyilván szomorú töltetet kapott az egész projekt. Maga a dal már korábban is elérhető volt, most viszont készült hozzá egy, az eredeti klipre hajazó videó is, ezt lentebb láthatjátok.

Tovább

Súlyos málhát dob rád - A Bison és az LLNN közös májusi koncertje

17202970_10155133807521670_341004616375982570_n.jpgA kanadai Bison egyszer már járt hazánkban, akkor a The Ocean előtt nyitottak még Bison BC néven. Zeneileg pedig már akkor is közel jártak ahhoz, amit ma játszanak. Tavaly megjelent You Are Not The Ocean You Are The Patient című albumuk kritikai fogadtatása remek volt. A stoner, post - metal kombináció nagy súlyú málhákat pakolt a nyakunkban. Élőben pedig nyilván hasonló élményszintre lehet majd számítani. A Bison turnévendége pedig az a dán LLNN lesz, akik egy Wovoka nevű bandával közösen kihozott split anyagon kihoztak hat olyan számot tavaly, amit nyugodtam el lehetett volna cserélni a műfajban megjelent anyagok felére, mert annyira penge lett. Ha a Neurosis és a Breach nevek mondanak valamit, akkor már nem jársz messze, de közel mégsem vagy, mert ez a történet nagyon sajátos atmoszférával bír. Vagy bír majd, május 14 - én  a Tukker és Cudi Purci közös szervezésnek köszönhetően a Robotban. A Pelagic Records két bandájától ízelítőket pedig itt lejjebb találtok. A hazai support egyébként meg az Oaken lesz. Ami tökéletes választás volt nyilván.

Tovább

A Caliban és a Blessthefall melegít a Bullet For My Valentine-nak

caliban-2017.jpg

Alakul a nyár legnagyobb metál bulija a Budapest Parkban: a decemberben bejelentett Bullet For My Valentine és Asking Alexandria mellett ugyanis a Blessthefall és a Caliban is színpadra áll. A lassan egy napos metál fesztivállá bővülő június 18. azonban tartogat még meglepetéseket.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum