RockStation

John Garcia az A38 Hajón

A stoner rock hangja pár napja megjelent új lemezét mutatja be február 3-án

2019. január 22. - sunthatneversets

johngarciandthebandofgoldpromooct2018_638.jpg

Kyuss, Slo Burn, Vista Chino ‒ ha csak ennyit mondunk, akkor is azonnal világos lesz, hogy a stoner alapvető alakja érkezik az A38 Hajóra. John Garcia e zenekarok alapítójaként, hangjaként és frontembereként megkerülhetetlen harminc éve, és február 3-án aktuális zenekara, a Band of Gold élén lép fel Budapesten, hogy bemutassa egészen friss, január elején megjelent új nagylemezét!

Pont harminc éve történt, hogy négy jóbarát, egy bizonyos Josh Homme, Brant Bjork, Chris Cockrell és John Garcia zenekart alapított. A Kyuss rocktörténeti fontosságú jelenség lett, a városról, ahol alapították, műfajt neveztek el, az énekes Garcia jellegzetes, Robert Plantet, Bernie Shaw-t idéző orgánuma maga lett a stoner rock hangja. Azóta is rengetegen próbálják másolni, utánozni, lelopni, de a mai napig csak egyetlen, egyedi és hamisítatlan John Garcia van.

Pár év alatt az egók szétfeszítették a Kyusst, Homme igazi mainstream sikert varázsolt a stonerből a Queens Of The Stone Age élén, Garcia pedig több zenekart is alapított, és rengeteg produkcióban működött közre a Danko Jones-tól és a Karma To Burn-től a Crystal Method-ig (!).

Garcia sosem akart szakítani és sosem szakított a stonerrel ‒ a mai napig megmaradt annak az önazonos arizonai desert arcnak, akinek a hangjától leomlanak a falak. A Kyuss-örökséget sem tagadta meg (sőt, időnként a pereskedésig ragaszkodott hozzá), két évvel ezelőtti lemezén visszafogott akusztikus hangszerelést adott a Kyuss daloknak. Mostanában visszatért a fejletépős, masszív riffes stoner himnuszokhoz. Pár napja megjelent új lemezén, új zenekarával nagyobb formában van, mint valaha. A stoner rock hangja Band of Gold nevű zenekarával február 3-án koncertezik az A38 Hajón! További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9514581382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum