RockStation

Kirakta a Relapse Records a Tau Crosst

Szélsőjobbos hatások miatt jött a balhé

2019. július 04. - theshattered

taucross2019.jpgKörülbelül egy hónappal a friss nagylemezének, a Messengers Of Deceptionnek a megjelenése előtt kirakta a Relapse Records a Tau Crosst. A balhé Rob Miller énekes miatt robbant ki, aki a lemez megköszönő rovatában a híres Holokauszt-tagadó Gerard Menuhint is megemlítette. Utóbbi a dalszövegek révén kerülhetett be a listára, legalábbis a kiadó embere szerint ő általa ihletett sorok kerültek be a szövegekbe (a csapat többi részét nem feddte meg). A Relapse Records a zenekar előrendelői oldalát is törölte, ahogy az összes többi merch is le lett véve a webshopból.

A Tau Cross először (az okokat nem említve) ezt tette közzé Facebookon:

"Sajnálattal kell közölnünk, hogy a Tau Cross és a Relapse Records útjai a sikeres és gyümölcsöző közös évek után elválnak. Olyan körülmények léptek közbe, melyek véget kellett vetnie a kapcsolatunknak. Szeretnénk kifejezni a hálánkat és köszönetünket a Relapse minden alkalmazottjának és személyzetének az elmúlt évekbeli munkájukért, és a sajnálatunkat a támogatóknak, akik már megvették a lemezt. Más módok után kell néznünk, hogy kiadhassuk a Messengers Of Deceptiont, mindenkit tájékoztatni fogunk a fejleményekről."

A Relapse (illetve Rennie Jaffe ügyvezetőnek) válasza ezt volt:

"A hétvége folyamán a német Ox magazin felhívta a figyelmünket egy Gerard Menuhin nevű személyre, akinek a neve megjelenik az új Tau Cross album köszönő rovatában, külön kiemelve a széljegyzetekben, mint Rob Miller hatását a dalszövegekben. Minden Relapse-kiadvány át szokott esni egy masszív ellenőrző folyamaton - elsősorban helyesírási és fogalmazási hibákat nézve. Mindannyian láttuk ezt a nevet, de úgy gondoltuk, hogy a zenekar egyik közeli barátja lehet, akiről még nem hallottunk. Az Ox viszont felismerte a szélsőjobboldali összeesküvés elméletek révén, elsősorban a Holokauszt-tagadás miatt ismert nevet. Számomra a dalszövegek és az egész lemez témája új megvilágításba került. Beszéltem Rob Millerrel, mert ő volt az, aki az Oxnak adta az interjút, habár tagadta, hogy ő maga is Holokauszt-tagadó lenne, én nem tudok nyugodtan dolgozni olyan személlyel és kiadni a lemezeit olyan embernek, aki parolázik ezzel az ideológiával. Vannak témák, amelyek túlmutatnak a szimpla politikai különbségeken és ez egy közülük. Hétfőn egyeztettem a zenekar többi tagjával és egyiküknek SEM volt fogalma arról, hogy ki is Gerard Menuhin, ráadásul ugyanúgy sokkolta őket ez a fajta utalás a lemezen, mint minket itt, a kiadónál. Határozottan hiszem, hogy ezek az utalások és idézetek a lemezen nem képviselik a zenekar egészét, csak Rob Millert. Ennek az egésznek a fényében a Relapse azonnal megszakította az album kiadásának folyamatát - visszaadtuk zenekarnak a maszter szalagokat, ahogy a katalógusuk többi elemét is."

A zenekar (Milleren kívüli része) később ezt tette közzé:

"Ez egy közlemény Michel, Andy, Jon és Tom részéről a Tau Cross és a Relapse Records mostani ügyével kapcsolatban.

Július elsején egy aggódó hangnemű emailt kaptunk a Relapsetől, melyben azt írták, hogy nem fogják kiadni a soron következő nagylemezünket és megszakítják a kapcsolatot a korábbi lemezeinkkel is. Ha azt mondjuk, hogy megdöbbentünk a hír hallatán, finoman fogalmazunk.

Az album készítésének kezdeti szakaszában mindannyiunkat megkértek, hogy adjunk le egy köszönőlistát, mely a mi esetünkben a családot és a barátokat jelentette.

Viszont, mint a négyünk számára kiderült, Rob Miller köszönetet nyilvánított egy hírhedt szélsőjobboldali írónak is, akinek a nevét egyikünk sem ismerte. Egyből utána is néztünk az író történetének, határozottan ellene vagyunk minden ilyen fajta undorító dolognak. Megpróbálunk választ találni arra, hogy ez miért történhetett és őszintén, hogy hogyan történhetett meg ez egyáltalán, figyelembe véve a hátterünket és világnézetünket.

Mindannyian sokkolva lettünk. Nagyon keményen dolgoztunk ezen a lemezen - az, hogy egy ilyen esemény tönkreteszi az egészet, teljes mértékben elfogadhatatlan. Sokan ismernek közületek minket, mindig egyenesek és őszinték voltunk mind magunkkal, mind az egész világgal. A Tau Cross egy lenyomata volt annak, hogy megmutassuk a bennünk lévő szeretetet és szenvedélyt, miközben hűek maradtunk a hitünkhöz és elveinkhez. Felfoghatatlan, hogy az egész ilyen váratlan fordulatot vett.

Mindezzel együtt szeretnénk kimutatni a szeretetünket és elsmerésünket a Relapse Records felé és minden barátnak és családtagnak, akik támogattak minket.

Szeretettel és világossággal,

Michel, Andy, Jon és Tom."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7114925354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum