RockStation

Négy nap, százharminc zenekar, öt színpadon

Brutal Assault ajánló - r. rész

2019. augusztus 05. - Frogfoot

ba_pr.jpg

Mindjárt kezdődik a Brutal Assault, így most egy utolsó kedvcsináló-beharangozó következik azokkal a fellépőkkel, amelyek jelentősen eltérnek a fesztivál fő profiljától az extrém metaltól. De ez nem jelent gondot a közönségnek, minden évben ugyanolyan lelkesen fogadják ezeket a zenekarokat is, mint a kedvenc black, death, thrash hőseiket, nem egyszer meglepve a fellépőket a fogadtatással.

A legjobb példa erre az ANIMALS AS LEADERS, mert 2016-ban talán még Tosin Abasi is meglepődött milyen sokan várták őket és mekkora sikert arattak instrumentális progresszív zenéjükkel.

Senkit ne tévesszen meg az "aggrotech" cimke, ez nem metal-és mégis! Sok metalzenekart megszégyenítően képes zúzni a COMBICHRIST, nagyon is súlyosak élőben és a teljesítményük lehengerlő, ráadásul garantált a partyhangulat!

Igazi supergroup a Sea+Air, Extol és The Dillinger Escape Plan zenészeiből álló AZUSA a progresszív zenekarok sorát erősíti, kompromisszum nélküli kísérletezés, avagy Kate Bush és a thrash fúziója.

Ugyancsak progresszív zenét játszik a THE CONTORTIONIST, az Opeth és a Tool pszichedelikusabb zenéi nyomán, de a saját hangját hozva.

A 80-as évek TV-műsorai és B-filmjei ihlették a CARPENTER BRUT synthwave zenéjét amelyben a hedonista 80-as évek hangulata újjáéled.

Ugyancsak synthwave a GOST. A titokzatos producer Baalberith tinédzserként metalzenekarokban játszott, végül az elektronikus zenénél kötött ki de a metal befolyása érződik ami a súlyosabb hangzású synthwave / retrowave zenéjének alapjává vált.

A neofolk/ambient HEILUNG az észak-európai vaskor és a korai viking korszak hangulatát és zenéjét hozza el a fesztiválra. A dalszövegek eredeti szövegeket tartalmaznak rúnakövekről amelyek versek és történelmi eseményekkel foglalkoznak.

"Kiemelkedő, sokkoló, hihetetlen, lélegzetelállító". Az elektronikát, két dobosot és a zongoristát keverve a klasszikusokkal és a popot a brutális sludge-al és a hardcore-al, mindezt tíz (vagy gyakran több) zenész követi el. Honnan máshonnan érkezhetett volna a VAMPILLIA, mint Japánból?

A ZURIAAKE Kínából (!!!) érkezik, de még egyszer leírom: a Zuriaake egy kínai black metal zenekar Shandong tartomány fővárosából, Jinanból. 1998-ban debütáltak lemezükkel a kínai black metal első hulláma alatt. Zenéjük a kínai népzene és a black metal keveréke, olyan hagyományos hangszereket alkalmazva, mint a guzheng, bambusz fuvola vagy az erhu. Ez az a koncert amit nem szabad kihagyni még akkor sem ha nem vagy black metal rajongó!

Természetesen nem fért bele az összes zenekar az ajánlókba, hiszen ott lesz még többek közt Anneke van Giersbergen és a VUUR, Jinx Dawson 1967-ben alakult zenekara, az okkult rockot játszó COVEN, a japán CROSSFAITH, az avantgárd DIABLO SWING ORCHESTRA, a teljes listát ITT lehet böngészni:

Mivel a fesztivál sold-out vigyázzatok az átverésekkel (Viagogo és társai), mindenki legyen nagyon óvatos a másodkézből vásárlással! Minden szerencsésnek akinek van jegye jó utat és jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3714995576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum