RockStation

Három agyszaggató mestermű a metal sötétebb oldaláról

Torche, Victims és Ceremony lemezismertetők

2019. szeptember 10. - Ernő Hellacopter
torche-2019.jpg
Kisebb elmaradást pótolunk a lenti írással, lévén a Torche júliusban megjelent új nagylemezéről, az Admissionről valami rejtélyes okból eddig nem hoztunk le lemezismertetőt, lemezajánlót - mert bizony nagyon is ajánlott alkotásról van szó! Mindezt mintegy virtuális mea culpaként kiegészítjük a hamarosan Budapestre látogató Victims és a szintén a magyar fővárosba készülő Ceremony egy-egy friss alkotásával is, melyek legalább annyira kötelezők a súlyosabb muzsikák kedvelőinek, mint a Torche alkotása.


Torche - Admission (Relapse, 2019)

A Meanderthallal fejlesztett széria a Harmonicrafttal kapott egy szép fényezést, a Restarterrel felkerültek a dögös spoilerek, majd nemrégiben utcára került az Admission, a Torche legújabb szériája. Első ránézésre nincs nagy különbség, de ahogy az ember elveszik a részletekben, úgy veszi észre az áramvonalas shoegaze/dreampop betéteket, a dögös alufelnik pedig úgy tartják az úton a járgányt, hogy a sludge pusztán csak a hab a tortán. Mert a Torche is úgy kezdte, ahogy sokan mások. Csikorgó, füstöt okádó gumikkal, hivalkodóan hangosan és súlyosan, majd az évek során csinosítgattak, finomítottak a beállításokon, komfortosabbá, és kényelmesebbé téve az utazást. Első hallásra kiderül: ez a cucc dorombol, kezesbáránnyá válik, és minden ízében képes kiszolgálni az igényeket. Nagyívű fejlesztésüknek köszönhetően az Admission képes egy akolba terelni a különböző stílusjegyek szerelmeseit, miközben nem késztet lemondásra semmiről. Ha utazni vágysz, de nem tudod kit válassz útitársnak, én mindenképpen a Torche - Admission lemezét ajánlom, mert néha kell egy kis megnyugvás. Stílusokon átívelő csodálatos lemez, év végén előkelő helyezésre számíthat! 5/5

Victims - The Horse and Sparrow Theory (Relapse, 2019)
A crust/punk az a stílus, amiben egyszerűen hiba nincs. Nem voltam soha rossz crust buliban, nem hallottam soha rossz crust lemezt, az egész annyira beton biztos, hogy az a nagy hír, ha valaki mégis képes elbaszni. Ez a svéd Victimsnek hetedik nekifutásra sem sikerült. A The Horse and Sparrow Theory magabiztosan hozza a frusztrált dühvel szétfeszített crust mennyországot. Fél órában olyan parkolópályára tesznek, ahonnan már nincs visszaút. A We Fail és a lemezt záró Revenge of Our Fathers oly mértékben festi feketére az eget, hogy nincs az a Nap, ami képes ellensúlyozni a pusztítást. Amikor már az orrod hegyét sem látod, tudni fogod, hogy az új Victims neked is szól. Hab a tortán, avagy cherry on top, hogy mindezt élőben is meg lehet majd nézni a Dürerben október 29-én (Facebook-esemény ITT)! Kihagyni butaság, addig meg pörgetni ezt a kiváló lemezt! 5/5 


Ceremony - In the Spirit World Now (Relapse, 2019)
A Ceremony lemezről-lemezre lép egyet előre, és a biztos sablonokat fokozatosan hátrahagyva teremt stíluskavalkádot, ami az L - Shaped Mannel ért nálam a csúcsra. Itt már teljesen összemosódik a Joy Division féle post/punk a modernebb elemekkel, bátran nyúlnak mindenhez, ami zenéjükhöz hozzáad, miközben értékéből semmit sem veszít. Az In the Spirit World Now könnyű falat a zenekar régi rajongóinak, akik otthonosan mozognak a Ceremony által létrehozott atmoszférában. Én még ötödik hallgatás után is csak keresgélem az állam, mennyi mindent képes adni ez a lemez, milyen érzelmi hullámvasútra vált jegyet, aki bedobja a lejátszóba ezt a remekművet. Próbálnám kategorizálni, de kirúgja magát mindenhonnan, így kénytelen vagyok megelégedni Ross Farrar remekbe szabott vokálhangjával, és hagyni őt, hadd mesélje el a maga kis szomorkás történeteit. Amint véget ér, könyörög az újrajátszásért. Ha nekem nem hiszel, győződj meg róla magad, mert valami csoda folytán november 18-án a Dürer színpadán (Facebook-esemény ITT) számon kérhetőek lesznek egy élő produkció erejéig! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5615058096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum