RockStation

Voices - Itt a Borknagar új dala!

2019. szeptember 28. - theshattered

borknagar2019.jpgÚj klipes dalt adott ki a tegnap megjelent nagylemezéhez, a True Northhoz a Borknagar. A norvégok a korongot záró Voices című tételt szemelték ki a friss videó mellé, melyről Lars A. Nedland billentyűs/énekes el is árult egy pár gondolatot. Mindez lentebb található meg.

truenorth.jpg

01. Thunderous
02. Up North
03. The Fire That Burns
04. Lights
05. Wild Father's Heart
06. Mount Rapture
07. Into The White
08. Tidal
09. Voices

"A Voices egy teljesen másféle dal, mint a többi. Egy alkalom alatt összeállt, fordított módszerrel készült el, ráadásul szinte saját magát szülte meg egy kreatív löket folyamán, nem pedig tudatosan lett összerakva. Minden éneksáv egyetlen egy billentyű- és egy takksávra épült fel, a lemezen szereplő dal pedig félelmetesen hasonlít az eredeti demó felvételre. Tartalmaz is nagyon sok eredeti demo sávot még annak ellenére is, hogy nagyon sokat tettek hozzá és rengeteget építettek hozzá a kivételes tudású Borknamenjeim.

Témáját tekintve a Voices egyszerre egy elégia és a szabadság belsőséges ünneplése. Ez a vágyakozás zenei tolmácsolása és egy irányzott ütés a határok visszafogó láncaira. Egy egész életnyi merengés öt percnyi zenébe olvasztva.

Különböző képek jelentek meg a fejemben a zene írása közben, így természetesen azok a képek is életre keltek egyfajta kiegészítő film formájában. Korábban éveken át rendeztem, így minden munkafázist magam végeztem el, Alex Olssonnak és a produkciós cégének, a RedingFramenek a segítségével. Így született meg a Voices képi része. A filmben szereplő Alexat sokféle lencsét használva vettem fel (a kedvenc optikai eszközömmel, a Lensbabyvel is) 25, 50 és 200 FPS-el, az eredmény sokkal közelebb áll az általam elképzeltekhez, mint bármikor is gondoltam volna. Így néznek ki a hangok. Így képzelem el, hogy a visszhangok haladnak bennünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8615174982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum