RockStation

Dead Sacraments - Celestial Throne (2019)

Az égi trónok harca

2019. július 14. - KoaX
56161676_1122232504643659_4058657074387615744_o.jpg
Milliószor elmondtam már, hogy fontos az új zenekarokat felkutatni. Minden nap örömmel hallgatok meg valami új zenét, amit a haverok küldenek, hogy "ez marha király" Ettől független a tavalyi fogadalmam miatt folyamatosan keresem az új zenéket, hogy meglegyen a heti egy lemezkritika. Most itt van a Dead Sacraments lemeze, a Celestial Throne. Az, hogy milyen is ez az anyag hamarosan kiderül, de....

Tovább

Így áll össze a Rammstein koncertshow-ja

rammstein_concert_2019_3.jpg

A Rammstein, nem is kérdés, mindig eszeveszett mértékű élő műsort szállít le, szem-száj nem marad szárazon, ha valaki rászánja az időt, pénzt és megnézi a németeket. De hogyan is áll össze egy ilyen műsor? Erre derül némi fény a lenti írásban, melynek az eredetijét a Loudersound szállította le nem is olyan régen.

Tovább

Phil Anselmo & The Illegals @ Rockmaraton, 2019.07.13.

Legyen legális Phil Anselmo!

0anselmo2019_01_eredmeny.jpgMindig kíváncsian figyeljük, hogy melyik fesztivál milyen sztárfellépőt jelent be az év elején. Nem volt ez másképpen idén sem, amikor a Rockmaraton végre mutatott egy olyan nevet, aminél nem volt kérdés, hogy azon a bizonyos júliusi szombaton irány Dunaújváros!

Tovább

Napi kockaság: Játszható COD-karakter lesz M.Shadowsból

A7XLive3.jpgAz Avenged Sevenfold és a Call Of Duty játékszéria együttműködése már nem újkeletű dolog, lévén a Black Ops 4-hez még zenét is írt a csapat Mad Hatter címen. Az együttműködést öregbítendő a COD-sorozat legújabb részében, a július 9-én megjelent Operation Apocalypse Z Blackoutban a frontember M.Shadows játszható karakterként is kipróbálható, ezt a már bemutatott trailerben is meg lehet szemlélni, ha esetleg a játékhoz annyira nem fűlene a fogatok. Íme!

Tovább

Queen és ELO-ihlette énekeket ígér az új Korn albumra Jonathan Davis

korn_2019.jpgA Korn frontembere, Jonathan Davis mindig igyekszik valamivel felhívni a figyelmet az éppen aktuális új Korn-albumra - gondoljunk csak a korábbi, a Korn dubstep volt már a dubstep előtt is szövegre. Most kivételesen nem valami lehetetlen hülyeséget nyilatkozott le a tavaly a feleségét elvesztett énekes, csupán az énekfelvételek rétegeltségét hasonlította a Queen és az Electric Light Orchestra stílusához, ami elvileg ihlette is őt a felvételeknél. Ez még akár hihető is lehet.

Tovább

Gone Too Soon - Elhunyt énekesekre (is) emlékezik Scott Stapp

scott-stapp-sebastian-smith-purpose-for-pain.pngA közelmúltban elhunyt Chris Cornellre, Chester Benningtonra és Princere (is) emlékezik a legutóbb kiadott dalában Scott Stapp. A jövő hét pénteken új lemezzel, a The Space Between the Shadowszal jelentkező Creed-frontember egy, a hangulathoz illő dalszöveges videóval együtt adta ki a nótát, melyet az alábbiakban találtok meg.

Tovább

Novemberben Insomnium és Black Dahlia Murder közös turné – Budapesten is fellépnek!

facebook_cover.jpgIdén ősszel az Insomnium is új lemezzel jelentkezik. A melankolikus dallamokkal és zord megindulásokkal operáló finn death metal zenekar nyolcadik stúdiólemeze a Century Mediánál jelenik meg október elején, novemberben pedig lemezbemutató turnéra indulnak Európában. A fellépéseken az amerikai extreme metal nagyágyú, a Black Dahlia Murder is velük tart, illetve megismerhetjük Finnország egyik régi, nyolc aranylemezes heavy metal csapatát, a Stam1nát is. Budapesten november 26-án játszanak, a Barba Negra Music Club színpadán.

Tovább

No Road Too Long - Új dallal darál a Terror!

terror-hc2018.jpgAlig, hogy kezdi megszokni a helyét a rajongók polcán a Terror legutóbbi albuma, a Total Retaliation, a hardcore csapat máris új dallal jelentkezett. Természetesen új korongról egyelőre nincs szó, a No Road Too Long című tétel egy válogatáslemezen, a hasonló című turné fellépőit sűrítő Pure Noise Touron jelenik meg, rajta a Stick To Your Guns, a Counterparts, a Sanction és a Year Of The Knife más dalaival. Mindez alább megtalálható!

Tovább

Huszonhét év után, szeptemberben jön az Exhorder új lemeze

exhorder-2018.jpgHuszonhét év. Kemény, ugye? Ennyi idő telt el az Exhorder legutóbbi albuma, a The Law és a végre-valahára szeptember 20-án megjelenő Mourn The Southern Skies kiadása között. De akárhogy is, megtört a csend, a thrasherek bedobták a borítót, a dallistát és egy friss tételt is, a lemeznyitó, ilyen módon kb. egy pofonnal felérő My Timeot, melyeket mind mi is rendre felsorakoztatunk.

Tovább

Jövő héten turnébejelentés jön az AC/DC-től?

Nem zörög a haraszt...

ac_dc_2014.JPGEgy állítólagos megbízható forrásra hivatkozva jövő hét szerdán, azaz július 17-én bejelenti az AC/DC a 2019-20-as turnéjának menetrendjét. Az éppen új lemezen dolgozó nagy öregek, akik közül Angus Young, Steve Young, Brian Johnson és Phil Rudd is le lettek fotózva ugyanazon időszakban ugyanazon vancouveri stúdióban várhatóan ebben a felállásban fognak útra kelni, azt, hogy ki helyettesíti Cliff Williamst a basszuson, egyelőre még nem tudni.

Tovább

Zombis videót készített az Asking Alexandria

askinga2019.jpgEgy új dalt mutatott be a nagyközönségnek az Asking Alexandria. A The Violence címre keresztelt tétel egy hosszabb klipet is kapott, melyben a zenekar egy zombijárvány közepén igyekszik helytállni. A nóta természetesen egy eddig még be nem jelentett nagylemez előfutára lesz, értelemszerűen erről még semmi többet nem tudunk mondani - azt leszámítva, hogy most sem lesznek keményebbek, mint eddig. Sőt!

Tovább

Húsz rossz fiú - Megkapta Anthony Vincent kezelését Billy Eilish dala is!

maxresdefault.jpgAnthony Vincent, a Ten Second Songs agya ismét bejelentkezett! A legfrissebb áldozat az utóbbi idők egyik legjobban felkapott slágere, Billy Eilish Bad Guya lett, mely a hozzánk közeli stílusok közül megkapta többek között a Muse, a Meshuggah, a Five Finger Death Punch és persze még sok egyéb más stílusát is. Az eredmény? Ugyan! Mindenki tudja, hogy zseni!

Tovább

Augusztusban kislemezt ad ki az 1349

lij6je6mffrbxs9czgecz3.jpgAugusztus 16-án jelenik majd meg a black metal vonalon mozgó 1349 legújabb anyaga, a háromszáz darabra limitált, Through The Eyes Of Stone címre keresztelt kislemez. A norvég blackerek a bejelentés mellé természetesen bedobták a címadó dalt is, melynek fizikai verziójának másik felén, azaz a B-oldalon a Riders of the Apocalypse élő verziója kap majd helyet. A teljes nagylemez valamikor az ősz folyamára várható.

Tovább

Reggeli Ima - Ma jelent meg a Batushka új lemeze!

batushka2019.jpgEgy újabb, immár sorban a negyedik videóval támogatta meg a(z énekes-féle) Batushka a legújabb, nem mellesleg ma megjelent nagylemezét, a Hospodit. A legfrissebb megfilmesített tétel, mely természetesen folytatja az eddigi három videó történeti szálát, a Utrenia (azaz kb. reggeli ima) lett, a kisfilm az eddig bemutatott szeletekkel együtt lentebb nézhető, hallgatható meg.

Tovább

Kezdd a napot egy új Opeth-dallal!

opeth2019.jpg

Minden bizonnyal az Opeth új albuma hamarosan megjelenik. Az In Cauda Venenum a 2016-os Sorceress folytatása lesz, ha minden igaz. Az új dal alapján a színvonal megmaradt, de hörgésre most sem kell számítani. Érdekesség a lemezzel kapcsolatban, hogy az mind svéd, mind angol nyelven elérhető lesz, szóval az igazi rajongók jobb, ha felkötik az alsójukat!  Első ízelítőként itt a Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand című dal kétféle verziója, mindez egy videóba sűrítve!

Tovább

3TEETH - METAWAR (Century Media Records, 2019)

Maybe next time

r-13841247-1562340478-8510_jpeg.jpg

A 2013-ban alakult amerikai 3TEETH a legjobb reményekkel indult el egy olyan úton, amire a legjobb jóindulattal sem lehet mondani, hogy magabiztosan áll az idők viharában: az industrial metal zene útján. A szebb napokat is megért stílus fő képviselői mára öregesen munkálják az ipari fémet és mi rajongók is leginkább a régmúlt klasszikusaiból élünk és rohadtul örülünk, ha egy-egy újabb lemez megüti a 90-es évek mesterműveinek alsó szintjét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum