RockStation

Meghalt Ginger Baker

A zenészlegenda 80 éves volt

2019. október 06. - sunthatneversets

ginger-baker-press-image-2016-1200x671.jpg

Bő egy hete számoltunk be róla, hogy egy meg nem nevezett súlyos betegség gyűrte maga alá a Cream dobosát, Ginger Bakert, aki súlyos állapotban került kórházba. A korábban már szívműtéten is átesett, de komoly tüdőproblémákkal és degeneratív ízületi gyulladás okozta hátfájással is küzdő, nem feltétlen könnyű természetű veterán zenész az utóbbi időkben már a turnézással is kénytelen volt felhagyni. Bár az utóbbi napokban reménytkeltő hírek is érkeztek az álapotáról, sajnos a zenész ma távozott az élők sorából. Nyugodjék békében!

Tovább

Opeth - In Cauda Venenum (Nuclear Blast, 2019)

A tökéletes metamorfózis

opethincaudacd.jpg

Vannak a rock/metal történelemben megkerülhetetlen zenekarok, akik a csillagos eget is meghódították. És vannak azok, akiket nem lehet megkerülni, de marha messze vannak a Metallicától például, de még is eszméletlenül fontosak. Három év hallgatás után az egyik ilyen zenekar, az Opeth, új anyaggal jelentkezett. Mi történt ez alatt a három év alatt?

Tovább

Végre ismét Brutal Assault! - Beszámoló a negyedik napról

Brutal Assault @ Jaromer, Josefov Erőd, augusztus 7-10.

_mg_9475.JPGSzombaton nem az egymást fedő koncertkezdések okozták a legnagyobb gondot, hanem az időjárás. Az előrejelzés nem ígért semmi jót és sajnos ez úttal igaznak is bizonyult amit ígértek, a fesztiválozók szempontjából a lehető legrosszabb történt. Kora délutántól egészen estig kis szünetekkel, de folyamatosan esett.

Tovább

Robotgéppel riffelő, Gojirát játszó, ó, te gyönyörű lélek!

gojiramixer.jpgAz Internet olyan csodás, olyan dicső hely! Az emberi leleményesség meg olyan határtalan! Persze nem újkeletű találmány konyhai robotgéppel gitáron riffelni, elég csak egy-két ezer éves Taxi-feldolgozásra gondolni, biztos tudjátok, miről van szó. Sőt, az ebből hagyományt űző Miloš Batoćaninnak sem ez az első ilyen filmecskéje, de mégis: már-már művészi szinten űzi az arc ezt az egészet! Ki a fene gondolna arra, hogy most leül és teker egy kis Gojirát a mixerrel?

Tovább

Itt a második új The Who-dal!

the-who1.jpgTizenhárom év kihagyás után új nagylemezzel jelentkezik a már csak két állandó tagot számláló veterán rockcsapat, a The Who. A Townshend / Daltrey duó által vezetett legendás formáció nemes egyszerűséggel a Who címet adta a december 6-án megjelenő korongnak, melyről immár két dal is meghallgatható, a frissen kiadott All This Music Must Fade és a korábban elérhetővé tett Ball And Chain. A két öreg rocker nem kicsit bízik az új termésben, a Who anyagát egyenesen a legjobb anyaguknak tartják a Quadrophenia óta - valljuk be nem kis szavakkal dobálóznak.

Tovább

Jövő héten érkezik a Life Of Agony új albuma, bemutatták a Black Heartot is!

life_of_agony_2019.jpgMár csak párat kell aludni és megjelenik a Life Of Agony legfrissebb dalcsokra, a debütalbum, az 1993-as River Runs Red történeti folytatása, a The Sound Of Scars. A kvartett, hogy kicsit se kerüljön ki a látókörből a már eddigiek alapján is igen erősnek ígérkező album, egy újabb nótát mutatott be, ez a Black Heart, melyhez egy koncertfelvételekkel gazdagított videó is jár!

Tovább

Újabb karácsonyi dalt mutatott Rob Halford

halfordcelestial.jpgAkár szeretitek a Karácsonyt, akár nem, az tény, hogy nagy biznisz sokak számára, még a leginkább Grinch-szerű arcokat is bevonzza valamennyire az egész felhajtás. Rob Halfordra, ha már kicsit beszáll az egész őrületbe, ha kellene, sem tudnánk haragudni, mivel az ő ötlete nem volt más, minthogy egy egész lemeznyi karácsonyi dalt fog kiadni megmetalosítva, amit hamarosan meg is mutat országnak-világnak - tudjuk, nem túl eredeti ötlet, de csak a Metal Godról van szó, a macska rúgja meg! Erről, mármint az albumról egy újabb dal került bemutatásra, a Hark! The Herald Angels Sing, ezt, valamint a korábban bemutatott, saját dalként felkerült Donner & Blitzen lentebb meg is hallgatható.

Tovább

Két hét múlva érkezik az Alter Bridge következő nagylemeze, itt egy új dal róla!

alter-bridge-promo-june-2019.jpgOktóber 18-án jelenik meg az Alter Bridge legújabb albuma, a Walk The Sky, melyről több dal már most is szabadon hallgatható. Ezeknek a sorát gazdagítja mostantól a Dying Light is, mely egy elég fura látványvilágú videóval igyekszik megmutatni, mire is lesz képes, ha esetleg élőben is előkerül. Ez utóbbira hozzánk legközelebb Bécsben lesz lehetőség.

Tovább

Nem lesz új Fear Factory-lemez, áll a bál a csapat körül!

fearfactory2012.jpgDino Cazares közölte: nincs semmiféle új Fear Factory-lemez és bizony ennek meg is van az oka. Történt ugyanis, hogy Burton C. Bell énekes és a két volt tag, Christian Olde Wolbers és Raymond Herrera egy elég kusza jogi kalamajkába kerültek egymással szemben, melynek valószínűleg először meg akarják várni a végét - ugyanis a Fear Factory név használatáról van szó.

Tovább

Jön a Perihelion új lemeze! - Egy dal, az Erdő már itt is van!

perihelion2019.jpgMár előrendelhető a magyar mezőny egyik legizgalmasabb zenekarának, a Perihelionnak a legújabb nagylemeze, az Agg, melyről egy dalt, az Erdőt már be is mutatták a debreceniek. A december 6-án megjelenő lemez friss, videóval is megerősített előzetese, mely a harmadik nóta lesz az említett korongon az alábbiakban található meg.

Tovább

Súlyozd be a napot egy friss Sunn O)))-nótával!

sunn2019.jpgOktóber 25-én érkezik a Sunn O))) legújabb nagylemeze, a Pyroclasts, mely már a második korong lesz az áprilisban kiadott Life Metal után. Erről egy dalt most le is hozott az amcsi drone formáció, ennek a címe Frost (C) és talán mondanunk sem kell, hogy a tizenegy perc alatt egy pillanatnyi kegyelmet sem hagynak a hallgatónak. És még ott lesz az ide tervezett három további tétel is...!

Tovább

Januárban jön az Apocalyptica új lemeze!

apocalyptica2019.jpgNem üres kézzel fog Budapestre érkezni az Apocalyptica! A Sabaton társaságában február 22-én a Papp László Sportarénában fellépő finn csellómetalosok az addigra már több, mint egy hónapja megjelent nagylemezüknek, a négy év szünet után megjelent Cell-0-nak a kiemelt nótáit is be fogja rakni a szettbe. Ezek közül egyet, az Ashes Of The Modern Worldöt már be is mutatták az ezúttal ismét instrumetálisban nyomuló arcok, ezt lentebb találjátok meg.

Tovább

Bring Back The Plague - Zakatol a Cattle Decapitation!

cattle-decapitation-2018-by-pablo-montano-1000x515.jpgKiadta a második lemezelőzetes dalt a november 29-én megjelenő új nagylemezéről, a Death Atlasról a Cattle Decapitation. A hallhatóan újra nem kicsiben játszó dalcsokorról a Bring Back The Plague lett újonnan elérhető, de a korábban kiadott, a címéhez igen passzoló One Day Closer To The End Of The Worldöt is megtaláljátok lentebb - a szokásos borító-dallista kombinációval együtt.

Tovább

Save Me - Új dal a hamarosan Budapestre látogató Lacuna Coiltól!

lacuna-coil2018.jpgEgy újabb nótával igyekszik felhívni a figyelmet az október 11-én megjelenő új nagylemezére, a Black Animara a Lacuna Coil. A december 6-án, az Eluveitie és az Infected Rain társaságában a Barba Negraba ellátogató olaszok a Save Me című tételt rakták most ki az ablakba, ez az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Dying Fetus szólt a South Parkban!

Dying Fetus.jpgIgaz, már a South Park nem a régi, nem tud akkorát szólni, mint annak idején, a kezdetekkor (huszonhárom éven át már nem lehet olyan könnyen fenntartani a sokkfaktort), azért még ha úgy alakul, megpróbálnak odapörkölni az ártatlan képernyő-bambulóknak az alkotók. A legújabb epizódban például némi kellemes death metallal oktatták a még mindig népes nézősereget, név szerint egy Dying Fetus és egy Death Decline-dallal. Az epizód nevezett részlete és a két elhangzott dal az alábbiakban található meg.

Tovább

Kukkants bele a Metallica szimfo-bulijába! - Hivatalos felvételen

0metallica2018_46_eredmeny.jpgSzerdán kerül a mozikba (világszerte háromezer helyre!) a Metallica szeptember 6-án és 8-án adott, a San Francisco-i Szimfonikusokkal közösen rögzített koncertje, a S&M 2. A húsz évvel ezelőtti, emlékezetes estének folytatásáról a The Memory Remains bő másfél perces részletét be is mutatta a négyes, melyet az alábbiakban találtok meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum