RockStation

Ilyen volt a The Rasmus Barba Negrás koncertje

KÉPGALÉRIA!!!

2019. október 20. - sunthatneversets

Osztatlan sikert arató, az A38 Hajón 2018-ban tartott koncertje után újra Budapesten koncertezett a The Rasmus! A megkerülhetetlen slágerekkel világhírnévre törő finn csapat aktuális turnéján a biztos befutást jelentő lemeze, a Dead Letters anyagát játszotta el újra. Aki odáig volt érte akkor, vagy csak később szerette meg Lauri Ylönen és zenekara 2003-as mérföldkő-lemezét az ott is volt péntek este a Barba Negra Music Clubban csakúgy, mint Réti Zsolt fotós kollégánk.

William DuVall - One Alone (2019)

williamduvallonealonecd.jpg

Az idei év egyértelműen a szóló anyagok éve. Elég csak megemlíteni például Mark Morton anyagát, amin halható az utolsó Chester Benningtonnal készült felvétel, vagy akár Villie Valo lemezét. Nem maradhat ki a sorból az Alice In Chains frontembere, William DuVall sem, aki megmutatja nekünk, hogy mit is tud egyedül, egy száll gitárral a kezében.

Tovább

Érkezik Jamey Jasta új lemeze

jamey-jasta.jpg

A Martyr Records gondozásában jelenik meg Jamey Jasta legújabb szóló lemeze. A Hatebreed frontembere és a Jasta Show házigazdája nem ült a babérjain, The Lost Chapters Volume 2 címmel elkészítette legújabb szóló anyagát, ami - ha minden a tervek szerint halad - még idén decemberben napvilágot lát. Kedvenc bandanás emberünk természetesn többel is készül egy sima lemeznél. Most megvásárolhatod a limitált noteszos pakkot, amibe akár te is írhatod a saját dalszövegeidet! Várod már?

Tovább

Egy kis hazai doom jöhet?

64300746_575278766339421_2048518474694656000_o.jpg

A Midnight Tears egy hazai feltörekvőben lévő doom zenekar, akik most készítették el a bemutatkozó anyagukat. A zenekar nem tétlenkedik a Dr. Plague EP felvétele után egyből klip készítésre adta a fejét. Ha érdekel a mocsár bugyraiból feltörő muzsika, akkor használd a tovább gombot, ha pedig a klipben szerepelnél, akkor még erősebben klikkelj!

Tovább

Ha az Opeth írta volna meg a Dream Theater egyik dalát...

0dreamtheater2017_26_eredmeny.jpgTudjuk, hogy a "mi lett volna..." nem egy reális kérdés semmilyen esetben sem, de azért érdekes dolog eljátszani vele alkalomadtán. Például mi lett volna, ha John Petrucci helyett egészen véletlenül Mikael Akerfeldt kezébe akadt volna bele az eredetileg a Dream Theater 2011-es nagylemezén, az A Dramatic Turn Of Eventsen megjelent On The Backs Of Angelsnek a témája? Ezen gondolkodott el Lucas de la Rosa és ültette át az Opeth köntösébe a jól ismert dalt, az eredmény pedig... Meglepően remek lett!

Tovább

Nick Cave and the Bad Seeds: új lemez és júniusi koncert az Arénában

0nickkave2018_17_eredmeny.jpg

Bejelentette jövő évi, az Egyesült Királyságot és Európát lefedő turnéját a Nick Cave and the Bad Seeds. A világ egyik legjobb élő produkciója 19 országban ad majd több mint 30 koncertet, köztük Budapesten is, ahol június 2-án játszanak a Papp László Budapest Sportarénában. Az ausztrál zenekar fellépéseit a Guardian kritikusa „örömteli és váratlanul felemelő” élményként írta le, míg az Independent tudósítása szerint a koncertek „az egyik pillanatban feszült és mennydörgő hangulatúak, a másikban pedig gyengédek és katartikusak”. /Fotó: Réti Zsolt/

Tovább

Mina Caputoval közös dalt készített a The Neptune Darlings

0lifeofagony2018_54_eredmeny.jpgÚj dalt adott ki a sokak számára még valószínűleg nem túlzottan ismert The Neptune Darlings. A saját elmondásuk szerint pszichedelikus / furcsa pop vonalon mozgó csapat a Life Of Agony énekesével, a Mina Caputoval közös Animal Eyes című dalt mutatta be a hamarosan megjelenő Principium Sequentia című albumról, ennek a klipje a következő.

Tovább

Jövő héten érkezik a Saint Asonia új lemeze, itt egy új dal róla!

saint-asonia.jpgOktóber 25-én, azaz mához egy hétre jelenik meg a volt Three Days Grace-frontember Adam Gontier és a Staind gitárosa, Mike Mushok-vezette Saint Asonia legújabb nagylemeze, a Flawed Design. A srácok, nyilván a megjelenés közeledtét jelezve kiadtak egy újabb dalt, a This August Dayt, melyet a korábban elérhetővé tett Beast és a Sully Ernaval közös, klipes The Hunteddal együtt lentebb megtaláltok.

Tovább

Fajsúlyos este, masszív gyaluk ígéretével

Budapestre jön a Conan, az UN és a Sixes

conanpresspic2017.jpg

Valljuk be, november 7-én egy elég fajsúlyos estének nézhetünk elébe, hiszen visszatér hozzánk a caveman sludge / doom trió Conan, hogy masszívan legyaluljanak mindenkit, aki ellátogat a Dürerbe ezen az estén. Ha ez önmagában sem elég, hogy erősítők fognak háborút vívni egymással, a Conan még két zseni bandát fog magával hozni az UN és a Sixes személyében. Ha mondanak neked valamit az olyan nevek, mint a Bell Witch, Samothrace, Thou, vagy a Cough, akkor mindenképp csekkold le őket is! Füldugó használata erősen ajánlott!

Tovább

November végén érkezik az Iron Maiden remaszter-sorozatának utolsó adagja

0ironmaiden2018_39_eredmeny.jpgElérkezett az utolsó fejezetéhez az Iron Maiden soralbumainak remaszterelt verzióit tartalmazó széria. A természetesen újabb négy albumot (Dance Of Death, A Matter Of Life And Death, The Final Frontier és The Book Of Souls) tartalmazó pakkból a 2006-os A Matter Of Life And Death kerül majd ki gyűjtői kiadásban is, az azt tartalmazó dobozban természetesen a jól megszokott Eddie-figura és a felvarró fogja majd várni a fanatikusokat. Érdekesség, hogy az Iron Maiden legfrissebb anyaga, a The Book Of Souls nem kap új keverést, ott csak a digi borítás lesz az, ami extrát ad az arra beruházóknak.

Tovább

Így hangzik élőben a Machine Head új dala

0machinehead2018_28.jpgHolnapután érkezik Budapestre a dupla műsorral és dupla felállással támadó Machine Head új turnéja, melyen a már általunk is sokszor ismertetett összetételű műsorral készül a fanatikusoknak az egész estés programot hozó csapat. A turnéra egy új, némi visszhangot keltett dallal is kedveskedett a fanoknak Robb Flynn és az új felállás, ez a Do Or Die, melyet élőben is bemutattak már. Rajongói felvétel következik.

Tovább

God's Gonna Cut You Down - Amcsi folk-feldolgozással jelentkezett Marilyn Manson

marilyn-manson-video.jpgFriss nótával, egész pontosan egy feldolgozással jelentkezett Marilyn Manson. Az új nagylemezén dolgozó egykori botrányhős a már sokszor, sokak, többek között Johnny Cash által is előszedett amerikai népdalt, a God's Gonna Cut You Downt szedte elő a rajongóknak, melyhez egy egész korrekt videót is forgattak. A nóta egy limitált példányszámban megjelenő picture discen is beszerezhető lesz, melyen Manson egyik festménye lesz látható.

Tovább

Ich weiß es nicht - Itt egy új Lindemann-dal

lindemannjenskoch.jpgBemutatta a második nagylemezének második lemezelőzetes dalát a Lindemann. A Till Lindemann (Rammstein) és Peter Tagtgren (Pain, Hypocrisy) által alkotott kattant duó F & M címmel november 22-én az Universal Music égisze alatt jelenteti meg az új lemezt. A fullosan német nyelven készített alkotásról most az Ich weiß es nicht című tétel lett elérhető, ami alább meg is hallgatható.

Tovább

Steel Panther - Heavy Metal Rules (2019)

Ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni...

steelpantherheavymetalrulescd.jpg

A Los Angeles-i illetőségű Steel Panther már a hard rock / glam metal közegen túl sem szorul bemutatásra. Idehaza egy fergeteges bulival öregbítette a hírnevét a négyes a nyáron; az a koncert valóban olyan markáns nyomot hagyott a tábor lelkében, mint (stílszerűen) egy folt a lepedőn egy kiadós ágytorna után. Ráadásul a reakciókból ítélve mindkét félnek roppant élvezetes volt az aktus a show...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum