RockStation

Megtisztelőnek érzem, hogy egy ilyen legendás csapat része lehetek

Interjú Veress Mártonnal az Orgy dobosával

2019. november 17. - KoaX

sum41_tour.jpg

Kis hazánk egyik büszkesége, Veress Márton már többször szerepelt nálunk, legutóbb az új Armageddon lemezfelvételről tudósítottunk, illetve bemutattuk nektek az új Aelonia videoklipet. Azóta Marci Kaliforniába költözött, a legendás Orgy zenekar dobosa lett, folyamatosan turnézik, újabb és újabb videoklippekben és zenekarokban tűnik fel. A következő interjúban Marcit karrierjének utóbbi 2-3 évéről kérdeztük.

Tovább

Desert Smoke - Karakum (2019)

74229532_2138099569828852_767009016499929088_o.jpg

Tényleg egyre nehezebb az év vége felé haladva újabb és újabb albumokat találni, de azért a YouTube-nak hála mindig találunk valami finomat a hétre. Mondjuk most eléggé rá voltam izgulva a dologra, ugyanis csütörtök hajnalig semmit se találtam, vasárnap meg ugye jön a lemezismertető. Szorított az idő, így kerestem, mint a kismalac az erődben a szarvasgombát. Megtaláltam! A Desert Smoke személyében itt a heti anyag.

Tovább

True - Itt az új Rage-korong nyitódala!

rage_2019.jpegJanuár 10-én fog megjelenni a Rage új albuma, a Wings Of Rage, mely már a huszonötödik teljesértékű alkotás lesz Peavy Wagnerék kezei közül. A lent is hallható lemeznyitó dal, a True már a második előzetes az említett korongról, de hogy teljes legyen a kiszolgálás, a korábban kiadott Let Them Rest In Peace is megtalálható az alábbiakban.

Tovább

Mark Lanegan nálunk is bemutatja új lemezét

mark_lanegan.jpg

A Somebody’s Knocking az előzőekhez viszonyítva egy vidám albumnak számít és tetten érhető rajta Mark Lanegan Peter Hook iránti rajongása is. Nem is tagadja tiszteletét. Mark Lanegan zenekarával november 25-én a Dürer Kertben is bemutatja új lemezét, ráadásul a legendás The Membranes társaságában, John Robbal.

Tovább

Új dalt mutatott be a hamarosan Budapestre érkező Delain!

delain2019.jpgFriss tételt mutatott be a jövő februárra várható új nagylemezéről a Delain. A november 24-én az Arkona társaságában Budapestre érkező szimfo metalosok a One Second című tétellel folytatják az egyelőre még ismeretlen kiadási idejű album promotálását, az előző nóta a Burning Bridges volt, mindkettőt megtaláljátok az alábbiakban.

Tovább

Végre-valahára jön az új Vildhjarta!

vildhjartakaos2.jpgMintegy kilenc év kihagyás után, 2020-ban végre új nagylemezt kapnak a Vildhjarta rajongói. A Kaos 2 címre keresztelt korongról, hogy tudjuk, nem a levegőbe beszélnek, ki is adták az első előzetest, ez a Den Helige Anden lett és büszkén-bátran mondhatjuk: szerencsére ott folytatják a svédek, ahol Måsstadenen abbahagyták!

Tovább

Három hét és megjelenik a Nightwish új DVD-je!

nightwish-2989endsepia03by_andrea_beckers.jpgA Mikulás bácsi idén Nightwish DVD-t hoz a gyerekeknek. Legalábbis ha a megjelenési dátumot nézzük, jó esély van rá, hogy azon az estén egy pár háztartásban a finn csapat DVD-je lesz az esti néznivaló. A jövő decemberben Budapestre is ellátogató, éppen a friss nagylemez kiadására készülő csapat Decades: Live In Buenos Aires címen adja majd ki a hazánkat is érintett Decades turné argentin állomásán felvett anyagot, melyről a korábban kiadott Devil & The Deep Dark Ocean mellett most már a Slaying The Dreamer is szabadon nézhető / hallgatható lett.

Tovább

Goodbye Divinity - Itt az első új Sons Of Apollo dal!

0sonsofapollo2018_12_eredmeny.jpgJanuár 17-én jelenik majd meg a csupa nagyágyú (Portnoy, Sheehan, Bumblefoot, Sherinian, Soto) alkotta progcsapat, a Sons Of Apollo legújabb nagylemeze, az MMXX. A március 25-én Budapesten (egy turnézáró koncerten) is bemutatásra kerülő korongról végre kiadták az első dalt, a lemeznyitó Goodbye Divinityt, mely pontosan azt a magas színvonalú muzsikát kínálja, amit el is várunk ezektől a nevektől. Tessék csak nagykanállal fogyasztani!

Tovább

Bejelentették az első NOLA-emlékkoncertet!

down_2015.jpgPhil Anselmo nemrégiben elhintette: bizony vannak megkeresések a Down felé, lévén a klasszikus debütlemezük, a NOLA jövőre lesz huszonöt éves. Persze a frontember próbálta kenni az infókat, hogy igazából semmi konkrétról nem tud, viszont sokáig nem maradhatott lepel alatt a dolog: bejelentették a Down első visszatérő buliját, mégpedig a dán Copenhell fesztiválra. További helyszínekről egyelőre nincs infó, bár (hiába a már eleve rogyásig töltött 2020-as koncertszezon) mi nagyon szeretnénk egy hazai bulit is ebből a fajtából.

Tovább

Visszatér Budapestre a Car Bomb!

carbomb2019.jpgAz Animals As Leaders előtti nem kicsit robbantó bemutatkozás után újra hazánkba látogat a Car Bomb. A kaotikus metal elemeket hardcore súlyozással vegyítő, szeptember végén a Mordial képében friss lemezzel jelentkezett amcsi csapat március idusán fogja szétszaggatni a Dürer Kert közönségének arcát, a jegyeket hétfőtől tudjátok majd beszerezni.

Tovább

Van kraft az új Suicide Silence dalban

ss2019.jpgA napokban már mutattunk egy rövid izelítőt a Suicide Silence február 14-én Become The Hunter címmel érkező új nagylemezéről. Az előző album csúfos buktája után mindenki a durvulat zenéhez való visszakanyarodást valószínűsítette, melyre az alább meghallgatható Love Me To Death című tétel nem is cáfol rá. Sőt!

Tovább

Valószínűleg lesz még egy utolsó Soundgarden-lemez

Soundgarden.jpgJó eséllyel meg fog jelenni egy Soundgarden-album, melyen a tavalyelőtt elhunyt Chris Cornell még a zenekarral rögzített dalai, dallamai lesznek hallhatók. Erről Kim Thayil, a zenekar gitárosa nyilatkozott a Sirius XM-nek. A megjelenési idő természetesen még nem ismert, a szándék viszont adott, nyilván először majd a jogi dolgokat kell majd tisztázni.

Tovább

Jövő héten Budapestre jön az Annihilator, itt egy új dal tőlük!

annihilatorband2016promobw_638.jpgNovember 21-én, azaz jövő hét csütörtökön egy év halasztás után végre újra Budapestre jön az Annihilator. A Jeff Waters vezette csapat a jövő év elején megjelenő új korongra, a Ballistic, Sadistic című alkotásra igyekszik majd felhívni a figyelmet, melyről egy újabb nóta került ki az éterbe, ez a Psycho Ward.

Tovább

Country Music Awardot kapott Trent Reznor és Atticus Ross

nine-inch-nails-2018.jpgEgy rangos, bár nem rockzenei tematikájú díjat vehetett át a Nine Inch Nails két tagja, Trent Reznor és Atticus Ross. A két muzsikus Lil Nas X mostanában szinte mindenhol ott lévő Old Town Roadjáért, illetve az abban megjelenő NIN samplerért, a 34 Ghosts IV-ért vehette át az elismerést. Reznort, mint kiderült, eredetileg meg sem keresték a dalminta felhasználása ügyében, viszont ezt utólag is engedélyezte, még a nóta videójában is kapott egy vendégszerepet.

Tovább

Egy katasztrofális bulit követően törölték Abbath dél-amerikai turnéját

0abbath2018_44_eredmeny.jpgTalán már többen hallottatok róla, hogy Abbath koncertje Buenos Aires-ben koránt sem az az este lesz, amire akár a zenekar, akár a rajongók örömmel emlékeznek vissza. A vélhetően kottarészeg (vagy ki tudja...) frontember és csapata eleve csak trió felállásban lépett a színpadra, miután Ole André Frastad gitáros egy balhé után inkább a hotelben maradt, majd miután a késve kezdett bulin a két előzenekar is csak nyúlfarknyi időt kapott, jött a főszám, akik mindösszesen két nótát tudtak eljátszani - úgy ahogy. Mielőtt levonultak volna a színpadról. A gyanúsan problémás este után a zenekar bejelentette: a turné ezen körének maradék állomásait megoldásra váró egészségügyi okokból törlik az IJ kártyát kapott rajongók finoman szólva sem nagy örömére.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum