RockStation

Új dallal jelentkezett Csató Péter

2019. december 31. - theshattered

csatopeter.jpgKiadta a Nitai néven futó projektjének első dalát Csató Péter. A volt Replika-frontember A zene címen mutatta be a tételt, mely egy kellemesen könnyed tétel lett a muzsika szeretetéről.

Tovább

Szívesen énekelne Ripperes dalokat Rob Halford

judaspriest-6.jpgMár csak egyet kell aludni és megkezdődik a Judas Priest fennállásának ötvenedik éve, melyet természetesen nem fog szó nélkül hagyni a heavy metal alapcsapata. A július 13-án Budapesten is megforduló, időközben friss lemezre készülő legendák frontembere, a Metal God, Rob Halford egy nemrégiben adott, a januári (angol) Metal Hammerben megjelenő interjújában elárulta: szívesen énekelne dalokat a Tim Owens-es érából is.

Tovább

Lotus For Oblivion - Itt egy új dal a Subscribe-tól

subscribe_band.jpg

Egy hosszabb pihenő után idén tért vissza a Subscribe, akik áprilisban Darken The Vermillion címmel már kihoztak egy új dalt a tavasszal megjelenő négyszámos EP előhírnökeként. Most amolyan év végi ajándékként itt egy másik új tétel, amely a Lotus For Oblivion címet viseli. A koncept-EP Odüsszeusz utazásait dolgozza fel, ami metaforaként feletethető meg a zenekar múlt- és jelenbeli morális útkeresésében. A Darken the Vermilionhoz hasonlóan az EP minden dalához festményt készít Tripsánszky Dávid (Tripo), ezekből az alkotásokból később kiállítás is nyílik. 

Tovább

Green Carnation, Atari Teenage Riot, Oranssi Pazuzu: 15 különleges zenekart jelentett be a Fekete Zaj Fesztivál

green-carnation-band-photo-by-andrea-chirulescu.jpgMegérkeztek a hírek a 2020-as Fekete Zaj Fesztivál első fellépőiről: augusztus 19-22. között többek között az Atari Teenage Riot, a Green Carnation, az Oranssi Pazuzu, a Hexvessel, a Soviet Soviet és a Vulture Industries is fellép majd a Mátrában. A fesztiválra már szállásjegyek is kaphatók.  /Fotó: Andrea Chirulescu/

Tovább

Láncfűrész grindcore januárban a Dürerben

rotten_sound-008_mg_2523.jpg

A 2020-as évre is tartogat számunkra pár ígéretes bulit a Tukker Booking. Az első csapás január 22-én lesz esedékes, amikor újból eljön hozzánk, immáron harmadik alkalommal a finn grindcore pionír Rotten Sound. Legutoljára majdnem két éve láthattuk őket az Exhumed és az Implore társaságában, de ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi Suffer to Abuse mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe.

Tovább

Ezek lennének a 2010-es évek legjobb lemezei?

metallica2016.jpegÖsszeszedte a 2010-es évek - szerintük - legjobb lemezeit a Revolver. A neves sajtóorgánum persze kicsit "csalt" a kiválasztással, hiszen egy zenekartól csak egy albumot számoltak bele a sorba, de így is sikerült huszonöt, természetesen elsősorban amcsi, nem feltétlen underground formáció lemezét összerámolni a kupacba. Néhányat valószínűleg már látatlanban is ki fogtok találni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum