RockStation

Közel nyolcszorosára emelkedett a Rush-streamek száma Neil Peart halála után

2020. január 20. - theshattered

ethan-miller-getty-images.jpgSajnos a halál igen jó reklám, nem egyszer találkoztunk már mi is vele, hogy egyes zenészek, miután eltávoztak közülünk, jelentősen megdobják az általuk játszott zenék játszási adatait, sőt még a lemezpiaci eladásokon is nyomot hagy egy-egy ilyen szomorú esemény. Az agytumorral a harcot elvesztő Neil Peartnek, a Rush dobosának január 10-i halálát követően is ez az eset állt elő, majdnem megnyolcszorozódott a progcsapat dalainak lejátszási adatsora, még a Billboardra is felkerülhet egy korábbi válogatáskorongjuk.

A Billboard kimutatása szerint a Rush dalait az elmúlt héten a szokásosnál 776%-al többször játszották le az online felületeken, mint az azelőtti hét napban, ami összesen 24,54 millió streamet jelent a szokásos 2,8 millió helyet. Ebből a megemelkedett számból 2,82 milliót a trió egyik legnagyobb dala, a Tom Sawyer vitt el.

Ahogy írtuk, a lemezeladásokat is megdobta valamennyire ez a szomorú esemény, a Rush korongjai a múlt héten körülbelül 6000 példányban keltek el, ami habár önmagában nem valami terjedelmes mennyiség, mégis 1820%-al több, mint az azt megelőző időszakokban. A Billboard számításai szerint a The Spirit of Radio: Greatest Hits 1974 – 1987 valószínűleg vissza is tér a Billboard 200-ba.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3715417510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum