RockStation

Riverside: megújult műsorral tér vissza a lengyel progresszív zenekar

2020. február 28. - sunthatneversets

riverside_2020_red.jpg

Novemberben egy különleges kiadásban is megjelent a Riverside nagy sikerű előző lemeze, a Wasteland. A duplalemezes új változathoz egy bónusz DVD kapcsolódik, amelyen a dalok 24 bites sztereó ill. 4.1-es Surround hangzással rendelkező változatai, és három videóklip is szerepel majd, továbbá öt eddig ki nem adott akusztikus dalt is beszerezhetünk az új kiadással. 

A bővített változat kapcsán a 2001-ben alakult, lengyel progresszív rockzenekar megújult programmal indul turnézni 2020-ban. Ez lesz a lemezhez kapcsolódó turnésorozat utolsó ága, ami Magyarország és Románia mellett elsősorban mediterrán országokat érint, így a tavasz érkezésével remélhetőleg a nap is előbújik majd a felhők mögül… a zenekar ezért is adta a turnénak a With The Sun nevet. A koncerteken többek között 5-6 új, a legutóbbi fellépéseken nem játszott dal is szerepel majd. Budapesten március 15-én játszanak a Barba Negra Music Clubban.

A nálunk is rendszeresen fellépő lengyel csapat előtt ezúttal egy hazai progresszív metal zenekar, az At Night I Fly is fellép. E csapat minden tagja a zenei színtér elismert szereplője: az énekes Bátky 'BZ' Zoltán neve többek között olyan zenekarokból lehet ismerős, mint a Stonehenge, a Fonogram-díjas Wendigo, és az eMeRTon-díjas After Crying. A tagok közt van továbbá a Dreyelands és az After Crying gitárosa, Horváth András Ádám, valamint Nagygyörgy Gábor, a K3 és a Cry Free dobosa, és Springer Gergely, a Dreyelands basszusgitárosa.

A csapat Mirror Maze című lemeze decemberben jelent meg Nail Music kiadásában, CD-n és digitális platformokon. A BZ és András által írt dalok egy fontos és aktuális témát járnak körül, hogy megannyi szemszögből érzékeltessék azt. Minden tétel egy-egy kiragadott példa olyan emberekről, életekről és sorsokról, ahol az egyén a lehetőségek és döntések között bolyong, mintha a vidámparkok torz tükörlabirintusába tévedne. Megtévesztő zsákutcák, eldönthetetlen útelágazások, csalogató veszélyek között bárki könnyen téveszti el az egyetlen célt, amellyel eredetileg elindult az életben: hogy önmaga maradjon. A Uriel című dal szöveges videóját itt nézhetjük meg: 

További infók a koncertről ITT találhatóak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2215494992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum