RockStation

Egysnittes koncertvideót készített az Abigél

2020. május 04. - theshattered

abigel_sajtofoto.JPGEgy hangulatos, egy snittből álló klipet készített a Seems Like című dalára a budapesti Abigél. A mindössze két éve nyomuló grunge-rock trió az Akváriumban rögzítette a filmecskét, a lemezbemutató buli novemberre várható. Részletek lentebb!

Miért ez a dal?

Az Akváriumos koncertünket megelőzően (amiről a klip is készült) fogtuk magunkat és levonultunk vidékre a hangszerekkel, hogy nekiálljunk az új albumon dolgozni. Volt jó pár témánk már amin ötleteltünk közösen vagy akár külön-külön, viszont ez a dal teljes egészében, nulláról abban a pár napban született meg, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az alkotótábor utáni első bulin mindenképp elnyomjuk és fel is vesszük. Innen is köszönjük Kocska Ádámnak a képanyagot, és Zwickl Ábelnek a keverést.


Miről szól? 

Ez a dal tulajdonképpen egy pillanat, amit pont akkor, pont ott kaptunk el hárman, épp ezért nem szerettünk volna hatalmas megfejtést keríteni mögé, de ha meg kéne fogalmazni, akkor olyasmiről van szó, hogy az ember hajlamos beleragadni a múltbéli történéseibe, viszont érdemes észrevenni azt, hogy most mi zajlik, és mi vesz minket körül. A dal születése közben nagyon „flesseltük” ezt a folyamatot, az együtt alkotást és zenélést.


Kikből áll az Abigél?

Várallyay Benedek (ének, gitár)

Milei Bálint (dob)

Ipolyi-Gáts Hunor (bass)

Lemezbemutató, lemezmegjelenés egy pár infó?

Az első nagylemezünket szeptember környékén fogjuk megjelentetni, aminek a lemezbemutatója November 7-én lesz a Dürer Kertben. Mivel a koncertek lemondásra kerültek a jelenleg kialakult helyzet miatt, ezért lehetőségünk van arra, hogy tulajdonképpen csak az albumra koncentráljunk, itt pedig a Hangfoglaló Programnak is köszönjük a bizalmat, ugyanis idén bekerültünk a támogatott induló zenekarok közé.

Abigél röviden:

Az Abigél egy budapesti grunge-rock zenekar, 2018-ban alakult. Rövid fennállásuk ellenére 2 kislemezt adtak ki, és országszerte több helyen játszottak már. 2019-ben az ÉTER és a Fülesbagoly tehetségkutató nyertesei és különdíjasai (legjobb dobos, legjobb gitáros) lettek. Több ismert hazai, és külföldi fesztiváltól kaptak meghívást. 2019-ben bekerültek a Hangfoglaló program támogatott induló zenekari közé. 2020 őszén fog első nagylemezük megjelenni, amit egy nagyszabású lemezbemutató koncert fog követni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4115658794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum