RockStation

Kylfingar: a felújított “Istenek hangja” dalhoz készült friss videoklip

2020. augusztus 10. - rockstation


Új videoklipet készített a Kylfingar, a legutóbbi, “Világok Határán” nagylemez két éves évfordulója alkalmából az “Istenek hangja”, és az első lemezen hallható “Helheim” esett át korszerűsítésen, a remaszterelés után pedig előbbihez készült kisfilm. 

A zenekar a videoklipről és a jövőbeli tervekről:
Az Istenek Hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is ő ajánlotta, aki nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A klip történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap kedvesétől, hogy az megóvja, és az istenek erejét kölcsönözze számára aharcban. 

A forgatás egy gyönyörű helyszínen zajlott a budai hegyekben a tél derekán. Bár meglehetősen hideg volt, és harcosok felszereléseit sem volt egyszerű felcipelni, a forgatás jó hangulatban telt. Azt hiszem, a drónos felvételek is magukért beszélnek. A klip zenekaros jeleneteit a Sidelight stúdióban vettük fel Budapesten. Itt az volt a koncepció, hogy egy sötét, borongós, túlvilági hangulatot árasztó környezetet teremtsünk, ezzel belehelyezve magunkat a sztori világába, egyfajta narrátorszerepbe bújva. A forgatáson készült pár nagyszerű zenekari fotó is, ezekért köszönet Németh Bettinek. Mivel a legutóbbi lemezünk, a Világok Határán hangzásával nem voltunk teljesen elégedettek, úgy gondoltuk, hogy érdemes a kliphez remaszterelni az Istenek Hangját. Emellett a Helheim című nótánk az első lemezről régebben szinte minden alkalommal elhangzott a koncertjeinken és mióta samplereket használunk, már bővített, áthangszerelt nagyzenekari témák íródtak hozzá a monumentálisabb hangzásért. A terv az volt, hogy az idei Rockmaratonos bulinkra újra elővesszük, hiszen nagy közönségkedvenc. Sajnos a fesztivál ugyebár elmaradt, de úgy döntöttünk, hogy közzétesszük ezt a feljavított verziót is kárpótlásként, így a két friss hangzású dal a klip mellé kiad egy jó kis digitális single-t. 

A két dal és a klip mellett hírekkel is szolgálunk: a háttérben már elkezdődtek a következő album munkálatai, íródnak az új dalok és ha minden jól megy Covid-ügyileg, jövő márciusban ismét színpadra állunk! Hegedűsünk és egyben énekesnőnk, Bálint Eszter rövid idő után eltűnt a színpadról és a klipben sem szerepel, ennek oka pedig az, hogy ikerbabákkal volt várandós – ezúton is gratulálunk neki a két csöppséghez! Jövő tavasszal tehát már ismét Esztivel együtt láthattok minket a színpadon. Van azonban egy rossz hír is, mivel basszusgitárosunk, Mikola Péter május végén úgy döntött, felhagy a zenéléssel és saját vállalkozására koncentrál, így most utódját keressük. Petinek pedig sok sikert kívánunk! Jövő tavasszal tehát, ha minden jól megy, új felállással és új dalokkal lépünk újra színpadra!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9416120398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum