RockStation

Nova Prospect dal -és klippremier: Légy valaki

2020. november 25. - rockstation


A “Légy valaki!” az első előhírnöke a Nova Prospect egyelőre cím nélküli, készülőben lévő negyedik nagylemezének, egyben az első új dal a zenekar “Jövő kilátással” című harmadik nagylemezének 2018. decemberi megjelenése óta. Az új dalhoz kisfilm a zenekar első, kvázi saját gyártású videoklipje, ugyanis azt Pintér Judith, a zenekar hivatalos koncertfotósa rendezte, rögzítette és vágta Koncz Gergely segítségével, aki a fényekért és a helyszínért felelt, közben másodkamerásként is közreműködött.

A zenekar az ősz folyamán gőzerővel dolgozik tovább a negyedik nagylemez anyagán, melynek tervezett megjelenése 2021. év eleje. De addig  is hamarosan egy, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött, a kecskeméti Hírös Agóra Művelődési Központban közönség nélkül rögzített, 4 dalos videofelvétel is várható.


Online streaming:
songwhip.com/nova-prospect/legy-valaki 


Kiss József, gitáros:
“Év elején kezdtük el a munkát az új dalokon, és a tavaszi vírushelyzet miatti koncertstopos időszak alatt jól fel is pörgött a folyamat, a zenei anyag túlnyomó része el is készült. Ez a dal született meg elsőként, és rögtön klip esélyesként számoltunk vele, mert mindenképp egy húzós dallal akartunk visszatérni. Néhány nyári bulin már élőben is leteszteltük, és nagyon jól működött, és a visszajelzések is csak megerősítettek abban, hogy jó választás lesz az új nagylemez előzeteseként kihozni.

J.: “A stúdiófelvételeket már a kezdetek óta magunknak készítjük, de valahogy mindig úgy éreztem, hogy vizuális megjelenésünket is a saját kezünkbe kellene venni, viszont ehhez egyikünk sem értett. Juci a koncertfotóival és a “Túlélni” c. dalunkhoz készült koncertklippel már bizonyított, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy nekifogjunk egy teljes értékű klip elkészítéséhez. A végeredménnyel több, mint elégedettek vagyunk, tehát mindenképpen ezen az úton megyünk majd tovább.”    


Besnyő Gabriella, énekes:
“Régi vágyam volt már, hogy a megszokott „zenélős” klipek után végre egy olyan sztoris videóval álljunk elő, ahol a történetnek mi vagyunk a szereplői, és nem csak háttérzenészkedünk (ha van egyáltalán ilyen fogalom, háháhá). De a fiúk erről hallani sem akartak, mondván, hogy ők nem tudnak színészkedni. (Mintha én tudnék...)

Aztán jött Jucinak ez a zseniális ötlete, hogy ha tökig beöltözünk, talán nehezebb kiszúrni, hogy nem mi vagyunk a legnagyobb színművészek a világon, háháhá. És így már eggyel könnyebb volt rávenni a srácokat, hogy hangszer nélkül szerepeljenek néhány jelenetben.

Azért be kell vallanom, hogy nem fesztelenül indultunk el a forgatás első napján, de végül állati jól éreztük magunkat. És végül már azt tárgyaltuk, hogy miért nem csináltunk már ilyet ezelőtt is. Pont a covid-mizéria első hulláma után álltunk neki, és azt hiszem , az egész csapatnak nagyon jólesett ez a kis kaland. Régen ökörködtünk már ennyit együtt:)

Persze ehhez kellett az is, hogy Juci és Jocó a helyszínektől kezdve az utolsó géztekercsig mindent kitalált, elintézett és beszerzett. Nekünk, a többieknek már csak oda kellett mennünk, és élvezkednünk.

Eszméletlenül hálásak vagyunk Koncz Gerinek is, hogy egy csomó hasznos tanáccsal látott el bennünket a felvételek kapcsán. Ő tud a legprofesszionálisabban egy létra tetejéről fényezni, háháhá. 

Pintér Judit, rendező: 
Mint “rendező”, fontosnak tartottam a szöveget, amiből volt kezdeti, előzetes verzió is. Abban megfogott az "apám mindent elmesélt " szövegrészlet. Valószínű ez volt az egyik kiindulási pont is a képzeletemben. 

Nagyon szeretem a fikcionális filmeket/sorozatokat. Sok mostani film hagyott bennem nyomot, mint például a Dark című német sorozat.

Ami alapötletként szolgált még a sztoris részekhez, az Gabó egyik víziója volt, melyet már rég meg szeretett volna valósítani, nevezetesen, hogy rohan, menekül valami elől. Majd ehhez képest megérkezett a végleges szöveg, amit nem befolyásoltam a már meglévő - csak is a fejemben élő - vázlatommal.  Végül mégis minden tökéletesen passzolt a koncepciómmal, tudat alatt hatottam az alkotókra (nevet)”

J.: “A szöveget ezúttal is Bálint (Schautek Bálint - billentyűs hangszerek, sampler) írta, aki továbbra is zenekar teljesértékű tagja annak ellenére, hogy a koncerteken és zenekari fotókon nem látható velünk.   A dalszöveg mondanivalója röviden úgy foglalható össze, hogy  ne fogadj el semmit úgy, ahogy “konyhakészen” eléd tálalják,  kellő kíváncsisággal közelíts a világ dolgaihoz. Legyen saját véleményed, de mindig vizsgáld meg több szemszögből, és csakis azután alakítsd ki a saját álláspontodat.” 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7016299538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum