RockStation

Már dupla platina az Omega új lemeze, a Testamentum!

2020. december 08. - rockstation

omega_testamentum_mockup.jpgKét hete robbant a hír: 14 év után végre megérkezett az Omega új sorlemeze! A Testamentum túlzás nélkül kirobbanó siker, ami már megjelenésének hétvégéjén elérte a platina státuszt, és az érdeklődés továbbra sem csökken, mára már kétszeresen is teljesítette az ehhez szükséges eladásokat.

Az 58 (!) éves zenekar elkészítette a 17. stúdiólemezét, ami egyfajta összegzése az előző évtizedek munkásságának. Az Omega mindig is fontosnak tartotta a fejlődést, az építkezést, így a Testamentum is túlzás nélkül tekinthető a következő lépcsőfoknak. Ez megelőzték a zenekar komolyzenei átiratai, a Szimfónia, a Rapszódia és az Oratórium, melyek hatásai keverednek az együttesre jellemző progresszív és space rock hangulatokkal, megbolondítva egy olyan zenei világgal, mint Hans Zimmer teátrális filmzenéi, vagy éppen a Rammstein zakatolása. Ezek egyvelege a Testamentum, ami Kóbor János zenekarvezető énekes szerint „egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet”.

A 18 tételes anyagon helyet kapott a vadonatúj szerzemények között néhány újraértelmezés is, amiket hallgatva minden Omega rajongó elégedetten dőlhet majd hátra!

A lemez teljes egészében meghallgatható a GrundRecords YouTube csatornáján:

omega_testamentum_cover_2000.jpg

Dallista:
01. A Sötétség kapuja (Nyitány)
02. A Föld árnyékos oldalán
03. A lángoló huszadik század
04. Varázslatos, fehér kő
05. Mennyben az angyal
06. Huszadik századi városlakó
07. Jöjj, Szabadító!
08. Álom XXI. század
09. A holló
10. A démon (Lilith)
11. Ideje a pontot kitenni
12. Hangyanép (Szörnyű porszemek)
13. Gloria et honor Deo
14. A Látogató
15. Légy hű magadhoz!
16. Álomszínház
17. Halotti beszéd
18. Utolsó ítélet

A Testamentum kapható a MOL kutakon, rajongóbarát, 990 Ft-os áron! Ahol nincs kitéve, érdemes ott is kérni, ugyanis lehet még sikerült kitenni az utánpótlást, de már ott az újabb adag lemez!

A kutak listája:
http://grundrecords.hu/testamentum

Omega a Facebookon:
https://www.facebook.com/omegaoratorium.music

GrundRecords a Facebookon:
https://www.facebook.com/grundrecords/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr816322598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum