RockStation

Angus Young legkevésbé kedvenc AC/DC dala pedig...

2020. december 15. - theshattered

acdc-2020.pngAz, hogy melyik egy előadó saját kedvenc száma, általában könnyű megmondani, hiszen amellett, hogy a nyilatkozatokban elárulja a címét, jó eséllyel gyakrabban veszi, veszik elő a koncerteken is. Még egy olyan gazdag életművel rendelkező zenekarnál, mint az AC/DC is előkerülhet a legkevésbé kedvenc fogalma, amit már csak azért is nehéz leszűrni, mert a dalok egy része sosem csendült fel élőben, vagy nem kapott külön figyelmet sehol. Viszont Angus Young most elárulta, melyik az a szám, amire a legkevésbé szívesen emlékszik vissza.

Angus Young: "Az első lemezünkön, a High Voltage-en volt egy számunk, a Love Song. Az egy teljesen más tészta volt. Nem tudom, hogy ki akartuk-e parodizálni az akkori szerelmes dalokat, vagy nem, mert Bon írta a szövegét. Nem is emlékszek a sorokra egyáltalán. Csak azért emlékszek rá, mert volt egy srác, aki velünk dolgozott, megmondta, hogy mi megy akkoriban a helyi rádiókban - nagyon lágy számok. Ő találta ki, hogy adjuk ki ezt a számot, mert így lesz némi műsoridőnk. Emlékszek, hogy mondtam magamban 'Melyik épeszű ember akarná, hogy ez a szám megjelenjen?'

Mégis szerencsések voltunk, mert minden rádióállomás, aki látott minket élőben, tudta, hogy ezek nem mi vagyunk. Ezek az állomások fogták és megfordították a kislemezt és a másik számot nyomatták, ami egy blues-nóta, a Baby, Please Don't Go feldolgozása volt. És igazából a B-oldalas dalunkból lett a sláger! Ez volt az egyetlen pozitívuma a Love Songnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3216340106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum