RockStation

Se Sziget, se Sound, se VOLT

2020. április 30. - rockstation
sziget_og_image.jpgA kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

Tovább

Hivatalos: 2021-ben lesz legközelebb Rockmaraton

rockelhal.jpgEljött hát a pillanat: a kormány a mai napon bejelentette, hogy a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást 2020. augusztus 15-ig meghosszabbítja. Egy évi munkánk vész kárba, és súlyos anyagi csapást szenvedünk. De a legfájóbb az a hiányérzet, ami arcul csapott minket a bejelentést követően. Mégis mit fogunk csinálni július második hetében, ami évtizedek óta számunkra is az év legfontosabb hete, az év legnagyobb bulija, és életünk legjelentősebb pozitív visszacsatolása? Az a szeretet, amit tőletek kaptunk, hajtott előre minket minden évben. A tudat, hogy amit csinálunk ennyi embernek fontos, átlendített minden nehézségen és erőt adott, hogy azokban az években is tovább folytassuk, amikor gazdaságilag teljesen kilátástalannak tűnt. Ezek nélkül lesz a legnehezebb, de egy dolog biztos: akkor sem adjuk fel!

Tovább

Augusztus 15-ig tilos nagy rendezvényeket tartani Magyarországon

sziget_og_image.jpgAugusztus közepéig tilos ötszáz főnél nagyobb létszámú rendezvényeket tartani, így többek között a Sziget, a VOLT és a Rockmaraton szervezői is az események újraszervezésére, eltolására, vagy törlésére kényszerülnek. Az, hogy ezeknek a fesztiváloknak mi lesz a sorsa, egyelőre kérdéses, a Fezen már dolgozik a jövő évi menetrenden, valamint az idei fesztivál kisebb kaliberű, szeptemberi pótlásán.

Tovább

Ben E. King-feldolgozást adott ki a Coheed & Cambria frontembere

claudio_sanchez.jpgÚjabb dalt mutatott a The Prize Fighter Inferno. A múlt heti, nyolc év után kiadott új dal után egy Ben E. King-feldolgozással lepte meg a rajongókat a Coheed & Cambria frontembere által üzemeltetett egyszemélyes projekt, ez a valószínűleg sokak által ismert Stand By Me!

Tovább

Huey Lewist dolgozott fel a Twelve Foot Ninja

twelve_foot_ninja-outlier_10_low.jpgÚj dallal jelentkezett a nem normális ausztrál prog/groove csapat, a Twelve Foot Ninja. A természetesen karantén-módban készült Huey Lewis-feldolgozás, a Stuch With You egy Messenger-effektettel agyhullásig tarkított egyszerűbb videót is készített. Nem mondjuk, hogy agyukra ment a bezártság, mert az (jó értelemben véve) eddig sem volt.

Tovább

Ian, Benante, Blythe, Lilker - Közösen nyomott Discharge-t a négy veterán

0antrax2019_47_eredmeny.jpgCharlie Benante folyton meglep minket valami finomsággal! Az Anthrax dobosa sorra hozza az all-star összeállítású karanténdalait, persze mindig valami ízletes thrash, punk, vagy hardcore tételt. A legfrissebb felvonásban a Discharge-tól kapott elő pár szösszenetet, ebben a tettestársak Scott Ian, Randy Blythe és Dan Lilker voltak.

Tovább

Psychosexual - Új zenekarral támad a FFDP volt dobosa

psychosexual.jpgJeremy Spencer pornómániája nem meglepetés azoknak, akik követik a 2018 végén a Five Finger Death Punchból távozott dobos munkásságát. A zs-kategóriás erotikus-horrorfilmek után most egy szintén nem konzervatívoknak való projekttel támadja le a gyanútlanokat, ez a Psychosexual nevű industrial-gothic csapat, melyben Spencer a frontördög, Devil Daddy bőrébe bújva igyekszik borzongatni a kedélyeket. Az erotikát sem megvető videó lentebb található, a teljes nagylemez, a Torch The Faith valamikor az év későbbi részében érkezik. Let The Sin Begin!

Tovább

Új Slipknot- és szólódalokra készül Jim Root

0slipknot2020_41_eredmeny.jpgMivel igazából nincs családja, ezért csakis a zenélésnek szenteli a bezártság okozta időtöbbletet a Slipknot gitárosa, Jim Root. A Loudwire-nek adott online interjújában elmondta, hogy a keletkezett szabadidejében új Slipknot-témákat kezd el gyúrni, de annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy a korábban a Slipknotban ilyen-olyan stílusbeli ütközések miatt fel nem használt ötleteiből egy szólóanyagot ad majd ki. Ahogy ő is mondja: most ideje az van rá.

Tovább

Készül a Guns N' Roses "gyilkos" új anyaga is!

guns_n_roses_2018.jpgDuff McKagan felesége, Susan akarva/akaratlanul, de elszólta magát az Appetite For Distortion podcastben. A 2016-ban visszatért basszusgitáros asszonya szerint a Guns N' Roses már erőteljesen dolgozik a meglehetősen "gyilkos" és "epikus" friss anyagon, de azért maradjunk reálisak: tudjuk, hogy ez mit jelent Axl Rose-ék esetében. Nem sokat...

Tovább

Medve Holiday - ZPZ karanténvideó-premier!

zpz_2019.jpgA ZPZ is beállt a karanténvideó készítő csapatok sorába, de természetesen köcsögmetálos csavarral. A klip a macik szűkülő életteréért aggódódó, 2019-es Vasnéni című lemezükön szereplő Medve Holiday című nótára készült. A filmecske érdekessége, hogy az „öko-érzékeny” dumát és a zakatoló témákat a banda házikaranténba zárva tolja, miközben a macik most szabadon kószálhatnak a város emblematikus kiürült helyein.

Tovább

Sign Of Hope - Jött egy új Scorpions-nóta!

scorpions_2019.jpgAhogy a napokban ígérgették is, kiadta a legújabb dalát a Scorpions. A németek a Sign Of Hope című, alig több, mint két perces, csendes tétellel igyekeznek kis lelket önteni az emberekbe, ehhez egy igen egyszerű videó is készült. A Scorpions tizenkilencedik nagylemeze közben szorgos léptekben készül, de hogy mikor fog megjelenni, arról egyelőre még nincs infó.

Tovább

Demmel, Demmel, McClain és Bass, valamint az Alice In Chains

demmelexcuses_638.jpgKözösen dolgozta fel az Alice In Chains dalát, a No Excusest Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head), a felesége, Marta Demmel (Bleeding Through), Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head) és Eric Bass (Shinedown). A The Merkins fantázianevű csapat eredetileg Layne Staley szülinapjára szerette volna kiadni a felvételt, de ők maguk is elnézést kérnek a csúszásért. Érdekesség, hogy ez Marta első olyan dala, amelyben ő viszi a fő éneket, nem is rosszul!

Tovább

1990-es Death koncert lett a következő ingyen finomság

chuckschuldiner.jpgÚjabb résszel gyarapodott a Non Analog - On Stage Series, mely korábbi Death koncertek digitális formában történő kiadásával igyekszik könnyebbé tenni a mindennapokat. A legfrissebb felvétel 1990. szeptember 10-én lett rögzítve, a helyszín Tijuana, a tízdalos, ötven perces szörnyeteg a Spiritual Healing turnéját eleveníti fel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum