RockStation

Human Impact - Human Impact (Ipecac, 2020)

Az ütvefúró és az apokalipszis véletlen találkozása a boncasztalon

2020. március 15. - vinylwowww

human_impact.jpg

Az Unsane 2019-ben feloszlott, miután Chris Spencer gitáros-énekes kilépett a bandából, de jó hír a rajongóknak, hogy Chris tovább üvöltözik, mert itt van helyette a Human Impact. Ugyanakkor a “helyette” nem jó szó, hiszen az új formáció nem akar Unsane pótlék lenni, inkább úgy jellemezném, hogy ez az a zenekar amiben az Unsane-es arc játszik.

Tovább

Kvelertak, Planet Of Zeus @ Dürer Kert, 2020. március 10.

Pánikparty

0kvelertak2020_16_eredmeny.jpg

A Kvelertak a húzós zenéjével már igen korán, igen hamar belopta magát az emberek szívébe, mondjuk valljuk be, a black and roll nem is annyira elterjedt stílus, amit olyan veszettül sokan művelnének – ennek köszönhetően nem is igazán lehet megcsömörleni tőle. A(z eredetileg) nagy (de úgy néz ki, szépen-lassan ritkuló) dömpingben még így is majdnem teltházat varázsoltak a Dürer Nagytermében. Nem érdemtelenül!

Tovább

GG Allin előtt tiszteleg új dalával az Emmure

emmure_2016.jpgEgy rövid, de tömény új dalt adott ki a deathcore Limp Bizkitje, az Emmure. A csapat a GG Allin előtt tisztelgő (tőle hangmintákat tartalmazó) Gypsy Discoval mutatja meg, hogy bizony köszönik szépen, jól vannak, mutatjuk is, hogyan sikerült összerakni a dalt. Mellé pedig, hogy teljes legyen a kiszolgálás, odaraktuk a nem is olyan régen kiadott Pigs Eart is.

Tovább

A koronavírus ellenére sem törli a turnéját The Exploited

_mg_3778.JPG

Aki punk, az mindhalálig punk is marad - már ha őszintén és nem divatból tolja a dolgokat. Márpedig a The Exploiltedra nem lehet azt mondani, hogy divatból hegesztették volna fel a tarajt. A keménylegénységet Wattie, a csapat vezére sem tagadhatja le, a többször már a halál karmaiból visszatért legenda elmondása szerint a csapat nem mond le egy bulit sem a koronavírus miatt, mennek, amerre tudnak!

Tovább

Jövőre új zenével jelentkezik a Behemoth

behemoth_2018.PNGMár másfél éve, hogy megjelent a Behemoth legutóbbi nagylemeze, az I Loved You At Your Darkest, melyet Budapesten is sikerült (úgy-ahogy) bemutatni a Slipknot előtt. A lengyel death/black csapat ennek megfelelően jövőre már új dalokkal fog készülni és ami még fontosabb, lassan a harmincba lép a Nergal-vezette gárda (1991-ben alakultak).

Tovább

Desperado címen új dalt adott ki a Soilwork

soilwork2018.jpegÚj, eddig be nem mutatott tétellel jelentkezett a Soilwork. A svédek a Desperado címre hallgató nótát (és videóját) szabadították rá a nagyvilágra. A nóta hozza a legutóbbi album, a Verkligheten szintjét, azaz szavunk nem lehet rá. A dal maga, ahogy a korábban kiadott Feverish, egy EP-n, a Feverish Trinityn lesz majd valamikor a közeljövőben elérhető, erről egyelőre semmi konkrétabb infó nincs.

Tovább

Streamelt koncerttel támad a Code Orange!

code_orange_2018.jpgMivel ugyebár most nem nagyon lehet koncertekre menni, elszaporodnak a streamelt bulik - legalább ez is valami. A Code Orange sem akar kiállni ebből a sorból, a tegnap megjelent nagylemezük, az Underneath lemezbemutató buliját ugyanis így fogják "megtartani". A koncert magyar idő szerint vasárnap hajnal 2-től lesz elérhető a Code Orange Twitch-én, addig megmutatjuk az új nagylemezt, hogy legyen mivel rágyúrni.

Tovább

Body Count - Carnivore (Century Media, 2020)

A rap metal nagypapa korban is jól áll, ha ügyesen csinálják

bodycountcarnivore.jpg

Ice-T formában van. Míg a 90-es éveket követően alig mutatott aktivitást a Body Count, és közel 20 év alatt csak egy nem különösebben maradandó lemezre futotta tőlük, addig az utóbbi években maximális fordulaton pörög a gettó metál legütősebb brigádja. Fesztiválok, koncertek, és most itt az újabb csapás, zsinórban a harmadik hibátlan adrenalinbomba. A Carnivore egy gyilkos ragadozó, ami szétszed.

Tovább

Ma jelent meg a Therapy? best of lemeze

190130_therapy02.jpgGreatest Hits (The Abbey Road Sessions) címen ma került kiadásra a Therapy? legújabb kiadványa, ami egy speckó válogatáslemez a csapat harminc éves karrierjének legszebbjeiből. Az újravett dalok közül egyet, a Die Laughingot a megjelenés alkalmából egy dalszöveges videóval egészítette ki a trió, a nótában a Manic Street Preachers énekes-gitárosa, James Dean Bradfield vendégszerepel.

Tovább

"Új projekten" dolgozik Corey Taylor és a felesége, Alicia

0slipknot2020_34_eredmeny.jpgPár napja egy rejtélyes, igazából tényleg egyáltalán semmit nem mondó bejegyzést tett közzé Corey Taylor felesége, Alicia. A tavaly április óta feleségi titulusban tetszelgő hölgy állítása szerint "új projekten" dolgoznak, mivel "kell valami újabb hobbi". Természetesen ez sok mindent jelenthet a zenétől kezdve a kisbabáig, szóval... Mivel alig várják, hogy megoszthassák velünk, várhatóan tényleg érdekes dolog lesz.

Tovább

Umbra - Saját dalt adott ki a Brass Against

brass_press1.jpgA Brass Againstet eddig úgy lehetett ismerni, mint egy feldolgozás-zenekart, akik többek között Rage Against The Machine és Tool dalokkal töltik meg a repertoárt. Nos, mostantól valamennyire árnyalódik a helyzet, a csapat meglépte az elkerülhetetlent, végre saját dalt adott ki. A természetesen videóval kiegészített Umbra az április 10-én megjelenő, háromdalos, saját magukról elnevezett EP-n kap majd helyet. Azt már csak félve mondjuk, hogy elvileg április 16-án Budapesten koncert is lenne. Ez utóbbi majd alakul.

Tovább

Börtönrock - Így nyomta az Alcatraz fesztiválon az Avatar

avatar.jpgVárhatóan hamarosan bejelenti az új lemezének érkezését az Avatar, mert igen sok finomságot potyogtatnak be a köztudatba. Persze a filmjük már jó ideje tervben volt, de hogy a tavalyi, a nevével ellentétben nem a neves börtönben, hanem Belgiumban megrendezett Alcatraz fesztiválos bulijukról három dalt kiadjanak, igazából semmi nem indokolta a figyelemfelhíváson kívül. Mi márpedig figyelünk lelkesen!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum