RockStation

Augusztusi megjelenések

2020. augusztus 02. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

A Covid alapvetően írja át a lemezmegjelenéseket is, bár hozzá kell tegyük, hogy az augusztus még így sem sikerül gyengére. Hogy mennyire nem, az alább ki is derül!

Tovább

Tizenöt év börtön várhat az iráni metalbandára, mert "sátánista zenét játszottak"

arsames-iranian-death-metal-band.jpgA Közel-Kelet sajnos nem az a környék, ahol nyugodtan, nyugodt szívvel lehet metalt játszani, ez már többször is bebizonyosodott. A 2002 óta aktív Arsames nevű death metal zenekar sem úszta meg a dolgot, tizenöt évnyi börtönre ítélték őket, az indok pedig nagyon egyszerű(nek hangzik): mert sátánista zenét játszanak, valamint mert ellene vannak az iszlám beállítottságú államvezetésnek. A csapat egyelőre kifizette a szabadlábra helyezés díját, de várhatóan nem vár rájuk fényes jövő. Mindenesetre a zenéjük igen király, csekkoljátok le!

Tovább

Mosd a kezed corpsepaint szappannal!

dmh8b5pwzguhtcryucngnx-650-80.jpgA corpsepaint, vagy vicceskedően pandamaci festés a rockzene sötétebb irányzatait művelő zenészeknek egyedi, sajátos megjelenési formája. Persze van, hogy könnyedebb stílusban nyomulók is előveszik ezt a polgárpukkasztás miatt (lásd például: Ghost), de elsősorban mégiscsak a hideg, a barátságtalan zenék azok, amit bevillannak erről. A CorpsePaintShops ezt az irányzatot igyekszik felhasználni a szappanjaihoz, melynek termékskáláján fellelhető többek között Abbath, az egyébként a céget is támogató Dani Filth és Papa Emeritus fini illatú arclenyomata is. Ezekből mutatunk párat!

Tovább

Akusztikusban tolt Them Crooked Vultures-t Josh Homme

35889148_10157454937079908_3781632714587766784_n.jpgA már nálunk is korábban említett Lollapalooza 2020 streamjeinek keretében egy apró meglepetéssel szolgált a rajongóknak Josh Homme. A Queens Of The Stone Age elég laza szakállat eresztett frontembere egy Them Crooked Vultures-dal, a Spinning In Daffodils akusztikus átiratát rakta le a virtuális asztalra, ami természetesen még ebben a formában is igen élvezetes.

Tovább

Failing Conscience - Itt a Witchthrone új dala és videója

Most megmutatjuk milyen, ha átadod magad a sötétségnek

_dsc7304-edit.jpg

Az újvonalas black metalban utazó mosonmagyaróvári Witchthrone hamarosan egy négydalos EP-vel jelentkezik, melynek eddig bemutatott két dalára videót is készített. Most itt a harmadik tétel Failing Conscience címmel, melyhez természetesen videó is társul, amiben még a RockStation főszerkesztője is feltűnik.

Tovább

Többkamerás rajongói felvételen az AC/DC utolsó Axl Rose-zal közös koncertje

axldc.jpgMost már biztos, hogy a 2016. szeptember 20-i koncert egy rövid, de annál érdekesebb korszak lezárása volt az AC/DC életében. Jelen állás szerint ugyanis ez volt az utolsó este, amikor Axl Rose énekelt a rockcsapat élén. Persze Rose csak beugrós szerepben volt a villámosoknál, mégis egy ideig úgy tűnt, hogy ő lesz a hallásgondok miatt kikerült Brian Johnson utódja a zenekarban. Ez az új lemez készítésével kiderült, hogy nem így van, lesz, de azért jó visszatekinteni, hogyan is nyomatta a rőt hajú énekes az ausztrál veteránokkal, ehhez pedig az említett dátumon adott este felvételét tudjuk ajánlani, melyről egy lelkes rajongó többkamerás felvételt csinált.

Tovább

Blood & Stone címen érkezik majd az új Sevendust-korong

sevendustfeb2018promo_travisshinn_638.jpgBejelentette a soron következő lemezének címét a Sevendust. A 2018-as All I See Is War utódja Blood & Stone címen lesz elérhető, ehhez borítót és dallistát is tudunk mutatni. A korong korábban már bemutatott záródala, a The Day I Tried To Live és annak címe nem hiába lehet ismerős, a nótát eredetileg a Soundgarden véste bele a köztudatba.

Tovább

Duplalemezes válogatásalbumra készül Robert Plant

robert-plant-digging-deep-podcast-1.jpgHarmincdalos válogatáslemezre készül Robert Plant, a Led Zeppelin énekese. A legenda a tizenegy szólólemezének legjobbjait szedte csokorba a Digging Deep: Subterranea címre keresztelt anyagra, melyre három, eddig még ki nem adott dal is felkerül majd. Ezek közül a Charlie Patton Highway (Turn It Up - Part 1) már elérhető, lentebb meghallgatható. A szám érdekessége, hogy az énekes Band Of Joy Volume 2 című, hamarosan megjelenő albumán is elérhető lesz. Az említett válogatásanyagot október 2-től lehet majd hallhatni, beszerezni.

Tovább

Idol - Tech N9ne-nal közös dalt készített a Hollywood Undead

hollywood_undead_2019.jpgFebruárban jelent meg a rap/rock/elektro vonalon nyomuló Hollywood Undead legutóbbi lemeze, a New Empire Vol. 1, amit a Papa Roach előtt Magyarországon is bemutattak. Nos, úgy néz ki a csapat már a folytatásra készül, hiszen a lent látható, hallható, Tech N9ne-nal közösen készített Idol nincs a nevezett lemez dalai között. A döngölős bulihimnusznak ígérkező tételt a konzervatív metalosok jobb, ha messziről elkerülik, de aki nyitott a "beszélős" irányzatra, nem fogja megbánni a kattintást.

Tovább

Phil Anselmoék koncertjének új dátuma pedig...

phil_anselmo_2019.jpgVégre kiderült, mikor fogja az idei évről elhalasztott koncertjét a Phil Anselmo & The Illegals. A full Pantera szettel-támadó gárda 2021. augusztus 4-én állítja majd a hangjegyekből felépülő pörölyt az arcokba, a már megváltott jegyek természetesen erre az estére is érvényesek lesznek. A helyszín változatlanul a Barba Negra Track.

Tovább

Hatszámos, újragondolt dalokat tartalmazó EP-re készül a Halestorm

halestorm-2018-promo-high-res.jpgHalestorm Reimagined címen féltucatnyi dalt ad majd ki a Halestorm, melyen az újragondolt köntösben felvett korábbi dalaik mellett egy feldolgozás, a Whitney Houston és Dolly Parton révén ismertté vált I Will Always Love You átirata is ott lesz. A csomaghoz az eredetileg a The Strange Case Of... nagylemezen megjelent Break In című dalt adták ki előzetes singleként, ebben az Evanescence énekesnője, Amy Lee is vendégszerepel egyet.

Tovább

Kicsomagolósdi - Így fog kinézni a Metallica, a Deep Purple és a Motörhead legújabb díszdoboza

ace_of_spades_super_deluxe_box_set_ultimate_merch_bundle.pngAmikor egy albumhoz díszdobozos kiadás készül, minden rajongó (és azoknak a pénztárcája) egyszerre sír fel, hiszen több esetben annyira jól megrakják azokat érdekességgel, hogy öröm nézni! Persze ezek a csapatok nagysága, anyagi lehetőségei, korábbi albumok esetén fiókban maradt anyagok mértékétől is függ, de mindig jó érzés, ha magának tudhat egyet belőle a gyűjtői vénával rendelkező fanatikus. A lenti videókban igazi nyálcsorgató finomságokba nézhettek bele, Rob Trujillo a Metallica S&M 2-jának boxát, Ian Paice a Deep Purple Whoosh!-jának dobozkáját mutatja be, a sort pedig a Motörhead Ace Of Spades negyven éves díszdobozának promóciós videója zárja.

Tovább

A tegnap tegnapja - Klipet villantott Joe Satriani!

joe_satriani_02_photo_credit_joseph_cultice_small.jpgA járvány miatt minden és mindenki leállt, így a jó Satch is kénytelen otthon ülni. Mivel így lehetetlen bemutatni a legfrissebb lemezét, a Shapeshiftinget, alternatív megoldásokat kell találni: klipet készített a gitáros legenda. A Yesterday's Yesterday egy enyhén fura videóval lett gazdagabb, de az ilyet már megszokhattuk a villámkezű Mestertől, tessék nézni, hallgatni, élvezni!

Tovább

Napi kockaság: Ezek a dalok lesznek a ráncfelvarrt Tony Hawk's Pro Skater játékokban

tonyhawk.jpgSzeptember 4-én jelenik meg a gördeszkás játékok netovábbjaként a köztudatba ékelődött Tony Hawk's Pro Skater játékok első két részének remaszterelt, grafikailag felturbózott (4K-s kezelést kapott) verziója. A gammában persze a jól megszokott dalok mellett egy rakat másik szám is képviseltetni fogja magát, a teljes listát lentebb találjátok meg a játék trailerével együtt. Lesz mire húzni a régesrég bejáratott trükköket, az már szent!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum