RockStation

Omega Diatribe - Metanoia (2020)

Van ennél fentebb?

2020. augusztus 30. - theshattered

omega_diatribe_metanoia_2020.jpgA Metanoia (legyünk parasztok) úgy megrakott, mint fatelepes teherkocsit a rönkhalmaz... Most, hogy már lassan éledezek a pofonokból, amiket ez a lemez még többszöri hallgatás után is ugyanúgy megadott, próbálom összefoglalni ezt a szűk negyven percnyi masszív élvezetet... Már ha lehetséges...

Tovább

Régi koncertfelvételekből összerakott videó készült az újravett Clayman egyik legnagyobb slágerére

if2020.jpgIdén húsz éves az In Flames egyik klasszikusa, a Clayman, melyet az ünnep alkalmából teljesen újravett az azóta Anders Fridén és Björn Gelotte kivételével teljesen lecserélődött csapat. A sokak által már most igen kritizált hangzású anyaghoz az Only For The Weaket választották ki következő, a megjelenéshez időzített klipes dalnak, melyhez egy kvázi időutazós klip is készült, ez az elmúlt húsz év koncertfelvételeiből lett összeollózva.

Tovább

Két friss számmal jelentkezett a The Smashing Pumpkins

sp2018.jpgA Cyr és a Colour Of Love képében két friss dallal gazdagodott a The Smashing Pumpkins amúgy sem szegényes katalógusa. A tavalyelőtti Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. utódjára készült számok közül az előbbi egy klipet is kapott, a lemez további részletei az ígéretek szerint hamarosan érkeznek!

Tovább

The Internal Depths of Eternity címen új számot adott ki a Necrophobic

necrophobic_2020_jens_ryden.jpgMi az? Hét és fél perces és amellett, hogy helyrerak, még utaztat is? A válasz: az új Necrophobic-szám, a The Internal Depths of Eternity, mely a Dawn Of The Damned című, október 9-én megjelenő nagylemezüket hivatott felvezetni. Nos, a blackerek most sem okoztak csalódást, sőt, egy igen veretes számmal lett gazdagabb a mezőny. Ha a lemez is ilyen lesz, a stíluson belül nehéz lesz lenyomni!

Tovább

Ilyen volt a The Devil's Trade lemezbemutató koncertje

KÉPGALÉRIA!!!

Augusztus 26-án tartotta Makó Dávid egyszemélyes projektje a The Devil's Trade lemezbemutató koncertjét a Dürer Kertben. Az eseményen a The Call Of The Iron Peak című lemez bemutatója előtt Pándi Balázs újságíró beszélgetett Makó Dáviddal. Réti Zsolt fotós kollégánk ott volt a helyszínen, fotóit fentebb nézhetitek meg.

Támogasd a Cudi Purcit egyedi göncök vásárlásával!

#support #cudipurcibooking

pelican_cudi.jpg

Augusztus 31-e éjfélig lehet rendelni ezekből a gyönyörű "Pelicanos" ruhadarabokból. Írjatok egy emailt - cudipurci@gmail.com - és centiről centire átrágnak veletek mindent. Nagyjából egy külföldi banda merch áraival kalkuláljatok. Fontos, hogy nem csak a Purcit, a csobánkai CSODAműhely Egyesületet is támogatjátok az üggyel. �

Tovább

Megjelent az S&M2, a Metallica szimfonikus-metal koncertlemeze

metallica_2017_brazil.jpgHivatalosan is elérhető lett az S&M2. A sokak által ismert, bő húsz évvel ezelőtt megjelent S&M folytatása a nagy testvér örökségét viszi tovább, azaz a kvartett szimfonikusokkal karöltve forgácsolja, forgácsolta szét a színpadot. A korábban már több előzetessel is rendelkezett, tavaly moziban is vetített anyagról a neves nap alkalmából a No Leaf Clover lett kiadva, amit annak idején pont a másik szimfo-albumra írt meg a zenekar.

Tovább

Genesis - Itt van Devin Townsend DVD-jének első előzetese!

devin-3.jpgKiadta a október 23-án megjelenő új koncertalbumának, az Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1-nak az első előzetesét Devin Townsend. A tavaly megjelent Empath-turné londoni állomásán rögzített - a budapesti állomással megegyező dallistájú - anyagnak az első ízelítője rögtön egy nagyágyú, a nevezett lemez nagybetűs slágere, a Genesis lett, mely dal ahogy a lemezen és a koncerten is, úgy itt, a videóban is padlógázon szedi szét az agyat... Talán nem is kell részleteznünk, miért.

Tovább

Urjotun - Új dal az Enslavedtől

enslavedstudiodec2019_638.jpgMég mindig van egy hónap az Utgard megjelenéséig, mégis már a harmadik előzetest mutatja róla az Enslaved. Az Urjotun című nóta egy, a szám feelingjéhez passzoló, sötéten pszichedelikus videót kapott, benne Csernobil környéki snittekkel, sugárvédő rucikkal, meg ki tudja, még mikkel. Nem éppen a hangulat fellibbentésére való trekk, az szent!

Tovább

A Leprous frontemberével közös A-ha-feldolgozást adott ki Ihsahn

ihsahnfeb2018promo_638.jpgA Telemark EP-n a karcosabb ötleteit, a szeptember 11-én megjelenő Pharos-on pedig a kevésbé egyértelmű friss témáit adja, adta át a világnak Ihsahn. Ezt már jó előre közölte a frontember, de hogy pontosan mire is gondolt, annak idején nem lehetett még tudni. De most már igen! A nyers előd után a Pharos egy újabb dala került bemutatásra, ez a Manhattan Skyline, ami egy A-ha-feldolgozás és amiben a Leprous énekese, Einar Solberg énekli a sorokat.

Tovább

Underneath The Scars - Megérkezett a következő Kataklysm-lemez második előzetes dala

kataklysm2018.jpgSzeptember 25-én, azaz egy szűk hónap múlva fog megjelenni a kanadai death metal horda, a Kataklysm új nagylemeze, az Unconquered. A csapat nem akar zsákbamacskát árulni, na nem mintha bármikor is nagyot kellett volna csalódni bennük, így egy újabb dalt mutattak az anyagról, ez az Underneath The Scars. Kegyetlenség tetőfokon, ahogy csak a nagyok tudják!

Tovább

Deep Purple – Whoosh! (earMUSIC, 2020)

Alapbanda alapjáraton

deeppurplewhooshcd.jpg

A rockzene világában a Deep Purple egyet jelent az „élő legenda” kifejezéssel. Az „élő” szó az ő esetükben külön is hangsúlyos, hiszen az ötös nem pusztán a dicső múltjából tartja fenn magát, hanem rendszeresen ad ki lemezeket, és koncertezik az aktuális anyagával. Ahogy nyilvánvalóan most is tenné, immár huszonegyedik albumát népszerűsítve, ha a jól ismert okok nem gátolnák benne. (Az eredetileg júniusra időzített megjelenés szintén a járványügyi helyzet miatt tolódott két hónapot.)

Tovább

Rufus Lives - A Bill & Ted filmzenealbumáról villantott új dalt a Mastodon

mastodon_2020_2.jpgMiközben egy ritkaságválogatásra készül a Mastodon, nem feledkeztek el az új Bill & Ted filmre írt dalukról sem. Ez a lendületes, bulis hangulatú szám a Rufus Lives címet kapta és nem meglepő módon a filmben is egy ilyesmi karakterű jelenetben fog helyet kapni. Kattint, felpörög, bulizik!

Tovább

Blood From A Stone - Kiadta az októberben érkező albumának első dalát a Sevendust

sevendustfeb2018promo_travisshinn_638.jpgOktóber 23-án, bő két évvel az előző korongot követően fog megjelenni a Sevendust legújabb nagylemeze, a Blood & Stone. A The Day I Tried To Live képében egy Soundgarden-feldolgozást is rejtő csomagról a kvázi címadó, a Blood From A Stone is kikerült a nagyvilágba, mind a két említett dalt lentebb találjátok. A Sevendust-fanok egy pöttyet' sem fognak csalódni!

Tovább

Parasite - Friss számot mutatott a Ded

ded2020.jpgA nu metal nem halott! Sőt, nem tudom, megfigyeltétek-e, épp mostanában kezd újra szárnyra kapni. A Ded sem szégyelli a gyerekkori, bő ruhás kedvenceit, a frissen kiadott Parasite című dalukban olyan korai kétezres feeling van, hogy lendületből kiugrik a szekrényből a zsáknaci! Ha kedvelitek ezt az irányt, már kattinthattok is! A négyes második nagylemeze valamikor az év későbbi részére várható.

Tovább

Ők a legtöbb platinalemezt eladott rock- és metalzenekarok

acdcold.jpgA statisztikák nyers, de érdekes dolgok. A Stream N' Destroy pedig nagyban tolja azokat. Egy friss listájában azokat a rock- és metalzenekarokat szedte össze, akik platinalemezes státuszban vannak (az USA-ban) és rakta őket sorba eladott, csakis platinává érett korongjaik alapján (az arany, vagy gyengébb nem számított bele). Így értelemszerűen lemaradtak azok az együttesek, akiknek "csak" aranylemezei, vagy azok sincsenek (hiába az összesített (több)milliós eladás), szigorúan csak a milliós példányszámban polcra került, vagy afeletti albumok értek pontot.

Tovább

Kibővített, remaszterelt kiadást kap az On Parole

mhclassic.jpgOktóber 9-én új kiadást kap az eredetileg 1976-ban felvett, de végül csak 1979-ben megjelent Motörhead album, az On Parole. A lemezen a kilenc, jól ismert dal frissen remaszterelt kiadása mellett öt dal eredeti felvétele mellett a Fools demó verziója is ott mosolyog majd az anyagon, mutatjuk, mire kell majd számítania annak, aki beruház erre az egy CD-n, vagy dupla vinylen megjelenő anyagra.

Tovább

Megérkezett a Queen + Adam Lambert koncertlemezének első előzetese

queenlambertlivearound.jpgOktóber 2-án egy, a világ több táján adott dalokból összeválogatott koncertlemezt ad ki a Queen + Adam Lambert. A Live Around The World címre keresztelt anyagról a csapat ízelítőnek kiadta a The Show Must Go On londoni felvételét, ez 2018. július 4-én hasította be magát a megjelentek arcába.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum