RockStation

Crossfaith, Ocean Grove, Black Futures @ Dürer Kert, 2020. február 22.

Pillanat, csak megkeresem az arcomat!

2020. február 23. - theshattered

_mg_4177.jpgHová is raktam? Hol van? A múltkor még megvolt... Ehh, a fene egye meg! Ó, hát igen! Az én egyetlen, mondjuk annyira nem becses, de azért mégiscsak hozzám tartozó arcom a Dürerben maradt! Úgy szétkente ez a három zenekar, hogy azóta is csak a nyomait próbálom összecsipegetni. A három csapat által produkált este alatt összeszedett energiából még napokig vígan a plafonon fogok rohangászni, szó szerint kegyelmet kér most a lelkem... Szerintetek létezik tökéletes, vagy közel tökéletes koncert? Mert akkor ez az volt! (A képek a tavalyi Brutal Assaulton készültek)

Tovább

Ilyen volt a Campaign For Musical Destruction Tour bécsi állomása

Az örök Napalm Death és a többi nagyágyú

napalmdeath2019.jpg

Idén elég korán kezdődött az „egy év alatt legalább egyszer megnézem a Napalmot” című szokásos sztorim. Mondjuk úgy volt, hogy duplázunk majd, Bécs után egy Brno-t is útba ejtünk, de aztán ebből nem lett semmi. Sajnos. Mondjuk Brno is gyorsan átírásra került a plakáton Prágára… Már decemberben megvásároltam a jegyet a 2020-as Campaign For Musical Destruction Turné bécsi állomására, ha törik-ha szakad, én bizony ott leszek. Útitársak még sehol, az autóm egyenlő a roncshalmazzal, tehát marad a tömegközlekedés…

Tovább

Örökös harc a depresszióval - Megjelent a The Amity Affliction új lemeze

taa2018.jpgKlippel ünnepli az új nagylemezének megjelenését a The Amity Affliction. Persze, mondhatjuk, hogy ez nem egy újkeletű hagyomány, de azért mégis egy kisebb lökést ad az egyébként is hangsúlyos napnak. Akárhogy is, az Everyone Loves You… Once You Leave Them már ott van a boltokban / virtuális platformokon, a depresszióval való harc témakörét feldolgozó Forever videója pedig itt, az alábbiakban.

Tovább

Jön az új Dance Gavin Dance!

dance-gavin-dance-cosa-nostra-pr.jpgÁprilis 24-én szabadul el a Dance Gavin Dance új anyaga, az Afterburner. A lemezen a vendégek során olyan arcok erősítik majd, mint Marc Okubo (Veil of Maya), Zachary Green (Strawberry Girls), Martin Bianchini (Secret Band), vagy éppen Sergio Medina (Royal Coda), aki a frissen kiadott, videóval is gazdagodott Prisonerben acsarkodik pár sort.

Tovább

Brutál tömény koncertanyagot ad ki a The Neal Morse Band

nmb2018.jpgHamarosan egy 2 CD-ből és 2 DVD-ből álló koncertalbummal jelentkezik a The Neal Morse Band. A március 6-án kiadásra kerülő, The Great Adventour 2019 - Live in BRNO címre keresztelt anyagról, mely természetesen a tavaly év elején megjelent The Great Adventure turnéjának cseh állomásán lett rögzítve, egy újabb dal, a Fighting With Destiny lett szabadon nézhető, hallható. Mellé megmutatjuk a korábban kiadott Welcome To The World felvételét is.

Tovább

Mi az? Sosem volt, mégis itt van, hogy leszedje a fejeket?

exhorder-2018.jpgA helyes válasz: az Exhorder új dala, a The Man That Never Was! A hamarosan az Overkillel amcsi turnéra induló thrasherek a tavaly kiadott Mourn The Southern Skies lemezzel együtt vették fel ezt a tételt, viszont valamiért úgy döntöttek, hogy inkább maradjon le róla. De most itt van, hogy megszerezze a maga igazát, mutatjuk is! A nóta limitált verzióban vinyl kislemezen is elérhető, ennek a B-oldalára a Legions Of Death koncertfelvétele került.

Tovább

Tizennyolc perces dalt vett fel a Sumac

sumac.jpgHamarosan új dallal jelentkezik a Sumac. A nagylemezzel legutóbb tavalyelőtt jelentkezett, tavaly Budapesten is megfordult, Russian Circles, Old Man Gloom és Baptists tagokat felvonultató csapat egy egész könnyed, tizennyolc perces játékidővel bíró tétellel igázza majd le a hallójáratokat - vagy annak egy részével. A szerzeményt a Sub Pop Singles Club sorozathoz vették fel, a kérdés csak az, hogy ezt a hosszt hogy sűrítik majd be a kislemezbe.

Tovább

Időbe fulladós mellékmozgás - Megérkezett a White Stones második dala

white-stones_bandheader_2019.jpgKiadta a debütáló nagylemezének, a Kuarahynak a második előzetes dalát és a hozzá kapcsolódó videót a White Stones. Az Opeth-basszer Martin Mendez-vezette death alakulat a kísérteties hangulatú Drowned In Time című dallal folytatja a Wormsszel megkezdett sort, aki hiányolja Akerfeldtéktől a hörgősebb témákat, itt biztosan kellemes pillanatokra talál majd.

Tovább

A Paranoia húsz fajtája

maxresdefault_4.jpgPete Cottrell riffátgyúrósdija megvan? Meg kell, hogy legyen, a sorozat eddigi részeit is sorra lehoztuk! Na, most itt az újabb rész, melyben a srác a Paranoid főtémáját szedte elő, az eredeti előadó természetesen a Black Sabbath. És az új ízek? Többek között lesz Type O' Negative, Emperor, Abba, Killswitch Engage, Nevermore és Amon Amarth is!

Tovább

Bum Rush - Új videót és dalt mutatott a Body Count

body_count_2019_by_dirk_behlau-5032-2_credit_4.jpgMár nem kell sokat várni, mindössze két hét és megjelenik a Body Count régóta ígért új nagylemeze, a Carnivore. A csapat, hogy érezzük a törődést, bemutatta a második promódalt az eddigiek alapján combos korongról, a friss adag a Bum-Rush lett, melyhez egy, a dalhoz passzolóan lendületes videót adtak az Urak.

Tovább

A színpadra is visszatért James Hetfield

0metallica2018_25_eredmeny.jpgA Metallica énekes/gitárosa, James Hetfield végre újra pöpecül van, visszatért a színpadra is. Igaz, még nem a nagynevű zenekara élén, hanem egyedül, egy szál gitárral, de ez is már jó kezdet egy elvonó után, nem? Akárhogy is, a már sokat látott frontember az Eddie Money tiszteletére rendezett emlékestén lépett a deszkákra, ahol a tavaly elhunyt zenész egyik dalát, a Baby Hold Ont adta elő a megjelenteknek. Mutatjuk a felvételt!

Tovább

Five Finger Death Punch, Megadeth, Bad Wolves @ Budapest SportAréna, 2020.02.20.

Aztak*rva

05fingerdeathpunch2020_52_eredmeny.jpg

Itt nálunk a Szerkesztőségben olyannyira nem akarta magának senki ezt a koncertet, hogy kezdtem magamat furának érezni. Pedig szerintem csak annyi a "bűnöm", hogy amikor a valamikor évekkel ezelőtt a NovaRockon láttam őket, akkor egyszerűen megszerettem azt a partihangulatot, amit csináltak, főleg ugye Ivan Moody. Ez a sztori akkoriban volt, hogy emberünknek elgurult a gyógyszere. Ő mostanában jól van, most éppen a gitáros arc tart egy kis egészségügyi szünetet.

Tovább

Több, mint egy új kiadványon dolgozik a Full Of Hell

foh2018.jpgNemes egyszerűséggel és szűkszavúan, de annál nagyobb zajjal adta a világ tudtára a Full Of Hell, hogy stúdióban vannak. A David Bland eszement dobolását tartalmazó videó megjegyzésében olvasható: több, mint egy kiadvány felvétele zajlik éppen, úgyhogy elképzelhető, hogy a közeljövőben igencsak oda kell majd figyelnie a rajongóknak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum