RockStation

ANTIOCH - ANTIOCH V. EP (Iron Shield Records, 2021)

Bárdolatlan kanadai nemesfém

2021. július 29. - rattlehead18

antioch.jpg

A veretes heavy metalban utazó kanadai Antioch trió ötödik anyaga egy ötszámos, közel félóra terjedelmű EP. A ritmusszekciót alkotó Rhyno testvérek, azaz a dobos Brendan és a húros hangszereket kezelő Jordan, illetve Nicholas Allaire énekes által üzemeltetett csapat menetrendszerűen, két évenként szállítja le a friss szerzeményeket.

A csapásvonal valahol a brit Raven, illetve az olyan honfitársak által járt ösvényen található, mint az Anvil vagy az Exciter. A záró Cloven Hooves kapcsán egyébként már a cím is ad(hat)ja a Cloven Hoof párhuzamot. A hármas tehát bárdolatlan formában tolmácsolja a nemesfémet, nem a negédes dallamokra építkeznek, hanem zsigerből, esetenként ragadósabb kórusokkal ízesítve (pl. On A Ledge) adagolják a metalt.

A német vagy az olasz dallamos vonal hívei tehát rossz helyen keresgélnek az Antioch háza táján, ellenben azoknak, akik a 80-as elejének ösztönösebb, csiszolatlanabb megszólalására voksolnak, érdemes tekintetüket Ontario irányába fordítaniuk.

Mondanom sem kell, hogy a hármas fémzenéjében semmilyen forradalmi újítás sincs, még csak nem is nagyon kacsintgatnak a fent emlegetett, jól kitaposott ösvényen túlra. A nyitó Hang The Eagle egy sodró tempójú ősi speed metal tétel, rekesztős énekkel, valahol a Balls/Restless korszakos Accept nyomán. A kissé kaotikusabb Cloven Hooves esetében is hasonló a képlet. A promo lapon emlegetett Scorpions hatását az On A Ledge riffelésén érzem, a dal egyébként U.D.O.: Holy című korongján sem hatna idegennek. Hasonló vonalon mozog az A Facade At The Third Castle is, melybe epikus hangulatok is vegyülnek. Az újfent Accept vonalas Demon Wick pedig a kislemez legkerekebb tétele.

Retro metal, az 1982-es recept szerint, abban viszont ígéretes! Arról nincs infóm, hogy ez az öt dal a lassan esedékes új sorlemez előfutára-e, vagy csak amolyan köztes kiadvány; viszont ha pontoznom kellene egy erős négyesre vizsgázna!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2116641672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum