RockStation

Megjelent Bali Dávid könyve, a kisterem

2021. szeptember 07. - sunthatneversets

bali_david_kisterem.jpg

A keményzenei underground fennmaradásának két alapszabálya van: hogy mindig valamivel szemben határozza meg magát, és hogy mindig önműködőnek, önfenntartónak kell maradnia. A kisterem, Bali Dávid első könyve azt az időszakot öleli fel.

Mikor az internet maga alá gyűrte a lemezeladásokat, és a fájlcserélőknek köszönhetően új, online színtérrel gazdagodhatott a rendszerváltás utóhatásaira legérzékenyebb könnyűzenei szubkultúra. Legyen szó a hardcore/punkról, a MySpace-korszak sajátos műfajairól, a metal szélsőséges hangzásairól (doom, death, thrash, black, sludge, stb.), zenei határfeszegetésekről, nemzedékváltásról, elfelejtett sikerekről vagy be nem következett áttörésekről, a kisterem olyan arcképcsarnokot kínál 100 zenekar 100 lemezével 2000 és 2019 között, amivel elmesélhetővé, megvitathatóvá válik az elmúlt 20 év hazai undergroundjának belső formálódása.

image_1.png 

"A könyvben igyekeztem az elmúlt húsz év hazai keményzenei undergroundjának emléket állítani úgy, hogy 100 (szerintem) meghatározó, tudatosan a radar alatt mozgó zenekar 100 (szerintem) meghatározó hangfelvételéről írok benne. Akik nélkül azt éreztem, nem lehetne elmesélni az elmúlt 20 évet, és akiknél nem akartam, hogy elfelejtődjenek a lemezeik.

A könyvet kordokumentumnak szántam azzal a céllal, hogy kirajzolódjon az a legmélyebb bugyrokban végbemenő nemzedékváltás, aminek jóvoltából az itthoni underground független, friss és mindig valamivel szemben definiálható maradhatott az én olvasatomban.

Az Empire Merch jóvoltából a könyv 100 db-ban megjelenik fizikai formátumban is, de dolgozunk már azon, hogy e-könyvben is elérhető legyen - így sokkal, de sokkal olcsóbban lehet majd hozzájutni, tényleg, nem nyerészkedni szeretne ezen senki sem -, a grafikai arculatot Borbás Marci (harom.studio) jegyzi, aki lényegében megálmodta az egész könyvet úgy, hogy az albumszerű lehessen, míg a kiadvány nem valósulhatott volna meg a Hangőr Egyesület támogatása nélkül. De Marcit kell a legjobban exponálnom, mert nélküle aligha lenne majd kézzelfogható ez az egész." - mondta el Dávid a megjelenésről.

pasted_image_0.png

A könyvre az előrendelés hétfőn indult, a könyv viszont már el is fogyott. A szerző és az Empire Merch már dolgozik a megoldáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5816681686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum