RockStation

Útra kel a kétezres évek magyar undergroundját bemutató Kisterem könyv

2021. október 25. - theshattered
2_1.jpgKönyvbemutatókon keresztül is bemutatja majd a Kisterem című könyvét Bali Dávid. A kis példányszámban kiadásra került, elővételben - még a két újranyomás mellett is - az utolsó darabig elfogyott könyveket az ország öt pontján népszerűsíti majd a szerző, mindegyik állomáson vendégekkel kísérve.

A nagy érdeklődésre való tekintettel öt könyvbemutató is kíséri majd első könyvem, a kisterem (ISBN: 978-615-01-2054-6) megjelenését, hogy a lehető legtöbb helyre tudjam elvinni el a kritikakötet üzenetét.

Az eredetileg 100 darabra tervezett könyv végül két nem várt újranyomással 23 óra alatt fogyott el, és az e-könyv ugyan elérhetővé válik november folyamán, szerettem volna arra használni ezt az alkalmat, hogy az önmagát a mindenkori hatalommal szemben definiáló, ilyen értelemben önfenntartó hazai extrémzenei underground közösség(ek) vissza tudjanak tekinteni az elmúlt 20 év nemzedékváltására, életben maradására a legnagyobb digitális zaj korában.
A kötetben 100 zenekar 100 olyan albumáról szerepel visszatekintő lemezkritika és korszakleírás, amik nélkül nem (vagy legalábbis nagyon nehezen) lehet csak elmesélni a 2000 és 2019 közötti időszakot az itthoni extrémzenei szubkultúrákban, a hardcore/punk, a screamo, a post-rock, a death, thrash, black metal, a stoner rock, a sludge és megannyi más izgalmas és határfeszegető zenei kísérlet közegében.

3.jpg
Bár további újrakiadás ebből, az első kiadásból nem lesz, a könyvbemutató-sorozatnak mégis helyszíni beszélgetések, igény szerint dedikálás ad majd tartalmat azon túl, hogy az egyes helyszínek, szervezők és városok hogyan szabják saját képükre a kisteremnek, mint a tehetséggondozás és a közösséghez tartozás elsődleges helyszínének fogalmát.
 
A kisterem könyvbemutatói a következő városokat biztosan érintik majd:
2021.11.05. Pécs, Pécsi Est - underground minifesztivál w/ Vodka For Kids, Raziel, Heavy Mountain Olympia, FILC (Facebook-esemény)
2021.11.06. Szeged, Grand Café w/ Berriloom and the Doom, Human Ramen (Facebook-esemény)
2021.11.07. Budapest, Craft Head Brewpub and Bistro (Facebook-esemény)
2021.11.12. Debrecen, Nagyerdei Víztorony w/ The Devil's Trade (zenekari felállás) (Facebook-esemény)
2021.11.13. Csongrád, Tisza Presszó (részletek hamarosan)
A helyszíneken nagyon korlátozott számban még lesz elérhető példány a kötetből, de ettől függetlenül is az a közösségi vágy hívta életre ezeket a könyvbemutatókat, hogy újra találkozhassunk. A könyv nem készülhetett volna el a Hangőr Egyesület támogatása, valamint Borbás Marci (harom.studio) közreműködése nélkül. Az egyes bemutatókon minden este más vendégek csatlakoznak majd a beszélgetéshez, akiket a szervezők hamarosan lelepleznek a Facebook-eseményeken belül.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3016734524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum