RockStation

Élnek és virulnak: koncert EP-vel jelentkezett a Creye

Svéd dallamos rock élőben a stúdióból

2021. november 02. - moravsky_vrabec

creye_liveband2021.jpg

A svéd Creye hiába készítette el az év egyik legtutibb hard rock albumát, többekhez hasonlóan ők sem tudták bemutatni a nagyérdeműnek. Miközben már az új dalokon dolgoznak, egy rövid koncertfelvétellel lepték meg a hallgatókat. 

Az Alive and Well EP 5 dalt és egy intrót tartalmaz, mindössze 20 percben. Ha a beszédes lemezcímet szó szerint értelmezzük, felfoghatjuk két album közti űrkitöltő életjelnek is. Mégis érdemes a figyelemre, mert a dalok bitang jók, és a nyilvánvalóan korlátozott lehetőségek ellenére az egész produkcióból süt az igényesség. 

A dalválasztást nem bonyolították túl: fogták a szimplán II címre keresztelt idei lemezt, kiválasztottak róla 4 combos nótát, és megfejelték a debütalbum slágerével (Holding On). Behurcolkodtak egy svéd stúdióba, hívtak két vendéget vokálozni, és már forgott is a felvétel. Majd' elfelejtettem: egy videós stábot is beengedtek, így nemcsak hangfelvétel készült a különleges fellépésről, de videón is megnézhetjük, lejjebb tekerve találjátok. 

A két vendégénekessel (Antonia Nordström és Christoffer Karlsson) nyolctagúra bővült zenekar egész rendesen megdörren a felvételen - már a műfaj keretein belül értve. Nehéz megszokni, hogy a dalok közt se közönségzaj, se konferálás nincs, cserébe tényleg jól kenik a jóarcú svéd fiatalok. Valószínűleg még nincs hadseregnyi rajongótáboruk itthon, de ha bejön a dallamos, rádióbarát hard rock helyenként virtuóz szólókkal díszítve, máris megvan a programod a következő 20 percre. 

DALLISTA:

1. Intro
2. Siberia
3. Face to Face
4. Holding On 
5. Carry On 
6. War of Love 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7416742128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum