RockStation

Gonoszak vagyunk-e? Még szép! – Diamond Head tribute album a láthatáron!

2021. december 14. - magnetic star

diamond_head_tribute_full_size_small.jpg

A Brit Heavy Metal Új Hullámának prominens képviselője, a Diamond Head, mint köztudott, egy bizonyos Lars Ulrich nevű megszállott rajongónak és zenekarának köszönheti, hogy az inaktív időszakában is komoly figyelem övezte. Az alapító, Brian Tatler gitáros és társai ma ismét folyamatosan szem előtt vannak, az elmúlt öt év során két lemezük is megjelent. Ám ha ez nem volna elég, 2022 első negyedére várható a világtörténelem első Diamond Head tribute albuma, amelynek címéhez nem is adhatta az ötletet más, mint a Metallica által feldolgozott és népszerűvé tett Am I Evil? nóta.

Az Are We Evil? CD-n és digitális formátumban az Iron Oxide Records kiadásában lát napvilágot, a Lost Realm Records jóvoltából pedig limitált deluxe vinyl változat is érkezik majd. Az anyagon kilenc jelenkori csapat formálja saját arculatára Tatlerék egy-egy dalát, köztük a fiatal korosztály olyan ismert, illetve feltörekvő reprezentánsai, mint a kanadai Riot City és Traveler, az egyesült államokbeli Midnght Spell és Pounder, az olasz Konquest, valamint a mexikói Black Mask. Mellettük pedig jelen vannak a régebb óta nyomuló bandák is, nevezetesen a svéd Ambush és a lengyel Crystal Viper, sőt az 1995 óta létező amerikai Twisted Tower Dire is.

A produceri teendőket Bart Gabriel látta el, aki hasonló feladatkörben működött közre Riot, Exciter és Anvil tribute lemezeken, nem mellékesen dolgozott együtt a szintén legendás Satan, Cirith Ungol és Sortilège zenekarokkal is. A borító Mario Lopez munkája, a guatemalai művész a Crystal Vipernek vagy a Toxiknak is tett már szolgálatot.

diamondhead2018.jpg

Elismerésem minden csapatnak, akik annyi időt és energiát fordítottak arra, hogy ezt valóra váltsák. Ez az első alkalom, amikor lemezre kerül néhány Diamond Head nóta, na persze a Metallicától eltekintve. Az én kedvencem a Canterbury Ambush-féle átirata. Csodálatos modern változat, nagyszerű új hangszerelésben. Az énekes derekasan odatette magát benne! Olyan jó lett, hogy újra elő is akarom szedni a mostani Diamond Head koncertekre, mert 1984 óta nem játszottuk! Nagyon tetszik még a The Prince, az It’s Electric, a Streets of Gold és a Sweet & Innocent friss változata. Számomra ez igazi sikerélmény, roppant meglepő és hízelgő, valamiért nem számítottam ilyen színvonalra" – méltatja a végeredményt maga Tatler.

"Igazán izgalmas projekt volt. Rendkívüli módon lelkesített, hogy összehoztuk ezt a kiadványt. Sok metalosnak persze rögtön a Metallica ugrik be, ha a Diamond Head kerül szóba, de ennél sokkal többről szól a történet! A banda munkássága lenyűgöző és kétségtelenül a klasszikus heavy metal, illetve általában a metal egyik legfontosabb formációjáról beszélünk" – így Bart Gabriel. "Szintén hatalmas örömömre szolgál, hogy Brian Tatler és csapata hivatalosan is áldását adta az albumra – nekem ő az egyik kedvenc heavy metal gitárosom, a riffjei osztályon felüliek. Ezért tartja a kezében Brian ikonikus Flying V gitárját a borítón látható, az Am I Evil? szövegében szereplő boszorkány (akinek alakját Ingrid Pitt, a Hammer filmstúdió egykori sztárja ihlette).

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9216781194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum