RockStation

Spectre Of Extinction - Megérkezett az At The Gates új lemezének első dala

2021. április 30. - theshattered

atthegates-estersegarra.jpgKiadta az első lemezelőzetesét az At The Gates. A pesszimista filozófusok munkáin alapuló The Nightmare Of Being ezen kiszemeltje a Spectre Of Extinction lett, a teljes anyag július 2-re várható.

Tovább

Udo és a haverok - Friss nóta a smigrlihangú legendától és a volt acceptes kollégáktól

dirkschneiderandoldgang.jpegFogta a haverokat és felvett pár dalt. Ennyi a receptje a Dirkschneider & The Old Gang röpke anyagának, mely augusztus 27-én kerül kiadásra - fizikai formában. Az Udot, a fiát, Svent, két régi acceptes kollégát (Peter Baltes és Stefan Kaufman), valamint Mathias Dieth-et és Manuela Bibert felvonultató formáció már két nyilvános számmal rendelkezik, ehhez május 28-án érkezik a harmadik szerzemény, a Every Heart Is Burning. De ne szaladjunk ennyire előre! Itt a friss Face Of A Stranger és a tavaly kiadott Where The Angels Fly.

Tovább

Bemutatta az első dalát az Anthrax- és Shadows Fall-tagokból álló Living Wreckage

livingwreckage.jpgLeszállította az első művét a Living Wreckage. Az Anthraxből és a Shadows Fallból ismert arcokat is a soraiban tudó csapat régisulis hard rock / metal vonalra lőtte be a játék nevét, valahol a Skid Row és a Pantera ütközőzónájában. Dal és a veretes tagnévsor alább!

Tovább

Star-Crossed City címen megjött a következő Vulture-lemezelőzetes

vulture2021.jpgMivel már egy hónap sincs a megjelenésig, a Vulture (és a kiadójuk) gondolta, ideje megszellőztetni egy újabb dalt. Jól is tették, hiszen a Star-Crossed City egy igazi, velős ős-speed/thrash dara, annak is a finomabbik végéből. A nótához egy, a feelinghez passzoló stúdiós videó készült. A nagylemez, a Dealin' Death május 21-re várható.

Tovább

Elhunyt William Mecum a Karma To Burn alapító gitárosa

0karmatoburn2016_24.jpg

Arra kelni, hogy az egyik stoner legenda elment, iszonyatosan nehéz. William Mecum a Karma To Burnt 1994-ben alapította, ő volt az utolsó aktív alapítótag a zenekarban. A stonerlegenda többször megfordult nálunk is, és mindig készségesen válaszolt a kérdéseinkre. Megrendültünk a hír hallatán. Azt, hogy mi történt, még pontosan nem tudjuk. Annyi hírt tudtunk szerezni, hogy április 29-én életmentő műtétet végeztek rajta, majd este elhunyt. A tovább gomb használata után nézheted meg a vele készült videóinterjúnkat.

Tovább

Mi történik, ha feltámadnak a szeretteink? - Új dal jött a Vildhjartától

184365_10150100211757322_112205392321_6475365_4910014_n.jpgFriss számot robbantott a Vildhjarta. A svéd matek/proggerek a när de du älskar kommer tillbaka från de döda címet adta a látványos videóval megtoldott dalnak, ami vélhetően a következő albumukon lesz rajta - lehet annak lesz a címe a måsstaden under vatten? Vagy marad a korábban sejtett Kaos2? Előbbi is logikus lenne, mert a bemutatkozó nagylemezük, a Måsstaden idén tölti be a tízet.

Tovább

Koncertalbum jön a Pig Destroyertől, elérhető a teljes anyag

pig-destroyer-circa-2020-by-jay-dixon.jpgJúnius 11-én jelenik majd meg a Pig Destroyer koncertalbuma, a Pornographers of Sound: Live in NYC. Ez eddig oké is, de a zenekar van olyan jó arc, hogy az egészet már ki is pakolta a netre. A fizikai formátumokat a Relapse gondozza majd, a huszonhárom számos cuccos az alábbiakban csekkolható le. A felvétel a disznópusztítók két 2019-es brooklyni koncertjének anyagából lett összeollózva. Nyakakat melegít és indul a bál!

Tovább

Tizenöt dal kész Ozzy következő lemezére

ozzy_2019.jpgMit tud csinálni Ozzy? Hát ő is dolgozik a következő lemezén! Az öregnek rendesen kijutott az utóbbi időben, hiszen egy otthoni baleset után a járvány elől kellett "bujkálnia", ezt az időt pedig a kreativitás oltárán áldozta fel. A Sötétség Hercege olyannyira belelendült, hogy már tizenöt szám kész az egyelőre még ismeretlen című és tartalmú, de rengeteg neves vendéget felvonultató anyaghoz, sőt, elmondása szerint hamarosan minden sáv a fiókba kerül.

Tovább

Judas / Priest - Új dal a Lord Of The Losttól, jön a lemez is!

lord-of-the-lost-2020.jpgNe tévesszen meg senkit, semmi köze a Lord Of The Lostnak a Judas Priesthez, legalábbis az új lemezt tekintve. A friss alkotás, a két lemezen, két fejezetre osztott Judas július 2-től lesz elérhető, ezeknek az alfejezetei a Damnation és a Salvation címet kapták. Minderről az egészet nyitó Priest lett elérhető (csak összeáll a címben lévő szójáték), mutatjuk a borítót, dallistát és klipet is!

Tovább

Cannibal Corpse – Violence Unimagined (Metal Blade Records, 2021)

Death metal slágerek

violenceunimagined.jpg

A Cannibal Corpse nem egyszerűen egy zenekar a sok közül. A munkásságuk egyik alappillére a death metal történelemének és akik az '90-es években az inkább rétegzenéből kultikus sztárságba emelkedve és páratlan örökséget hoztak létre. A Violence Unimagined nagy lépés a zenekar számára, mivel több mint két évtized után ez az első olyan album, amelyen Pat O'Brien gitáros nem szerepel. Nyilvánvalóan rengeteg várakozással tekintettek a lemez elé a rajongók, hogy miként változtak Erik Rutan csatlakozásával. Jobb lett a Cannibal Corpse Erik Rutan zenészi/szerzői hozzájárulásával?

Tovább

Két friss nótát hasított a melák birkózóból és a két japán lányból álló Babybeard

babybeard.jpgHá' ööö, igen...! Igaz, hogy korábban is mutattunk már dalokat az akkor még Ladybeard néven alkotó birkózótól, de most eggyel nőtt a tét! Két lány, Nakayama Suzu és Hinata Kotomi is beszállt a buliba, így közösen már Babybeard lett a nevük és... Itt van tőlük két nóta. Aki bírja a cukorsokkos japán cuccokat és a riffeket, azok már zizzenhetnek is rá, aki kicsit gyengébb, inkább "hajtson tovább".

Tovább

Függőséget okozhat? - Friss dalt adott ki a Tetrarch

tetrarch_2.jpgHolnap érkezik a Tetrarch albuma, az Unstable, melyről az Addicted révén újabb dal szivárgott ki. A dallamos dühbomba az alábbiakban hallgatható meg, különösebb körítést most nem igazán mellékeltek hozzá. A nóta egyébként már a negyedik előzetes a lemezhez, a három előző tétel is ott mosolyog a sorban - ha esetleg rákapnátok az ízére.

Tovább

Két Grohl, néhány barát és egy punkklasszikus

violet-grohl-friends-kimmel.jpgTényleges fellépéssel promózza a hamarosan megjelenő dokumentumfilmjét Dave Grohl. A Foo Fighters frontembere a zenészlétről és turnézásról szóló alkotását, melyben kismillió más neves muzsikust szólaltat meg a hozzá közelállók mellett, a lányával, Violettel, Dave Lombardoval, Krist Novoselickel és Greg Kurstinnel mozgatta meg kicsit. Tették ezt Jimmy Kimmelnél, ahol az X Nauseáját játszották el. A dokumentumfilmet egyébként majd What Drives Us címen kell majd keresni, a premier holnap lesz az Amazonon.

Tovább

Újabb videó érkezett a Black Label Society "újramindenelt" díszdobozához

12841368_996638553719090_8514941500131438205_o.jpgMegérkezett a következő klip a teljes Black-ográfiát magába foglaló vinyl díszdoboz, a None More Black megpromózására. A szettben a Black Label Society összes albumának újramaszterelt, -kevert, -kutyafülézett, friss nyomású verziója mosolyog az arra vállalkozó rajongókra, mindezek mellé pedig egy harminckét oldalas keménykötésű könyv is jár extrában (ITT találjátok a részleteket). A friss videó a 2014-es Catacombs Of The Black Vatican Heart Of Darkness című számára lett ráilleszve. Íme!

Tovább

Dalriada - Őszelő (H-Music Hungary, 2021)

Áprilisi ősz a Hortobágyon

165095690_285849066243631_2998911924448115038_n.jpg

Április 9-én megjelent az immár nagykorú Dalriada együttes 13. stúdióalbuma, Őszelő címmel. Bár tavasszal kicsit érdekesen hangozhat az album címe, de az eredeti megjelenést 2020 őszére tervezte a banda, azonban a koronavírus járvány miatt csúszniuk kellett. Az lemezzel karöltve a zenekar első hivatalos koncerttanyagát tartalmazó Hazatérés – 15 év Dalriada c. CD és DVD-je is napvilágot látott.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum