RockStation

Albumsimogató: Mastodon - The Hunter (Roadrunner Records, 2011)

2021. március 21. - KoaX

mastodon_the_hunter.jpg

Ez az albumsimogatós dolog igazából arról szól, hogy számunkra bármilyen kedves albumról írjunk pár kedves szót. Na, nekem mindig sikerül jubileumi lemezeket kiválogatnom, amik éppen hatalmasat pörögnek a lejátszó tűje alatt. Mondjuk a The Hunter picture-lemezem pont kivétel, mert hibás a nyomás, és akad a Stargasmnál. Ettől függetlenül most megint előkerült és szinte minden nap lepörög, így alap volt, hogy az idén TÍZ éves lemezről beszélgessünk kicsit.

Tovább

Brainwashed - Itt a Toxic Twins Project második dala

tt_2.jpg

Korábban már írtunk róla, hogy Jozzy, a The Hellfreaks, a Ghymes, a Leander Rising és a Fonogram-díjas Wendigo gitárosa egykori  zenésztársával Kozyval (Wendingo) egy új projektet hozott létre Toxic Twins Project néven. Az első dalukat a Neck Sprain-ből és a FreshFabrik-ból ismert Horváth István Pityesszel készítettek el, amit Megközelíthetetlen címmel be is mutattak.

Tovább

Clockwork - Új kislemezdalt dobott ki a Northlane

northlane_2021.jpgFriss klipes dal jött a Northlane-től, ami a Clockwork címet kapta. A nóta amellett, hogy egyfajta étvágycsökkentő szerepet tölt be, egyben a Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Oceanic Nationals esport liga hivatalos dala is ami éppen ma veszi kezdetét. Nos, nem hiába a választás, a dalnak megvan a maga lendülete egy jó kis aprítás mellé!

Tovább

Most már tutira jön az új Pop Evil-lemez, mutatjuk a részleteket és egy friss előzetest!

pop_evil_new.jpgAhogy várható volt, jön a Pop Evil legújabb alkotása, a Versatile, melyen tizenkét (a Target-exkluzív kiadáson még plusz öt) dal fog csücsülni. A jó hír mellé megjött az első hivatalosan is a koronghoz készített klipes szám, a Set Me Free, a lemezeken természetesen az eddig különálló kislemezként kipattintott trekkek is ott lesznek. A megjelenés május 21-re várható.

Tovább

A tárgyalásig biztos rács mögött marad Jon Schaffer

iced_earth_getty.jpgHiába az ügyvédek ügyködése, Jon Schaffer, az Iced Earth gitárosa, főnöke biztosan börtönben marad, amíg el nem kezdődik az ellene indított per tárgyalássorozata. Sem a szabadlábra helyezést, sem a vádpontok ejtését nem fogadta el a bíróság. A zenész, mint ismert, a Capitoliumot megrohamozó tömeg egyik tagjaként került az igazságszolgáltatás szeme elé. A rendbontás következtében tavaly kétszázkilencven, idén további százkilencvenkilenc személyt állítottak elő.

Tovább

Fear Factory borítórészletet mutatott Dino Cazares

fear_factory_2015.jpgMegkezdte az új, elég szappanoperaszerű előzményekkel rendelkező Fear Factory-album promóját a csapat gitárosa, Dino Cazares. A riffmester a lenti videóval kezdte el a mézesmadzag elhúzását, amiben a borító egy részlete, illetve annak térhatású verziója látható. A lemez megjelenése egyelőre nem ismert, de hamarosan elvileg ez is kiderül majd.

Tovább

Elvileg jövő áprilisban jön a Helloween Budapestre, megvan az előzenekar is!

helloween_2021.jpgKiderült, mikor pótolja a végül halasztott Európa-turnéját a Helloween, így az sem titok már, mikor kerül megrendezésre a budapesti koncert - már ha semmi nem jön közbe, persze. A heavy metal alapcsapat a tervek szerint 2022. április 26-án veszi majd be a Papp László Sportarénát, az előzenekari szerepet pedig nem kisebb név tölti be, mint a Hammerfall!

Tovább

Megérkezett a Cavalera-féle Go Ahead And Die első dala!

goaheadanddie.jpgKiadta a valamikor az év későbbi időszakában megjelenő bemutatkozó albumának az első előzetes dalát a Max Cavalera, Igor Amadeus Cavalera és Zach Coleman által alkotott Go Ahead And Die. A Truckload Full of Bodies lentebb kagylózható meg. De vajon megérte a várakozást?

Tovább

Megjelent Serj Tankian új EP-je, klipet kapott az Electric Yerevan

serj_tankian_photo_armen_keleshian.jpgA mai nappal kezdődően mindenki számára szabadon elérhető Serj Tankian legújabb anyaga, az Elasticity című EP. Az ötszámos csomag a megjelenés alkalmából egy klipet is kapott, ami az Electric Yerevanra készült el. Mint ismert, a dalok alapjait Tankian eredetileg a System Of A Down végül soha el nem készülő anyagára szánta. Füleket fel!

Tovább

Elkészült az Artillery tizedik korongja

artillery-2021-1000x515.jpgMájus 7-én fogja kiadni a tizedik nagylemezét az Artillery, mely a magától értetődő X címet kapta a keresztségben. A korongról a beszédes című In Thrash We Trust került ki első kislemezdalnak. A lemez az első lesz a közel negyven éves csapat történetében, melyen nem hallható a 2019-ben elhunyt Morten Stützer játéka, az ő helyét Kræn Meier vette át.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum