RockStation

Állj elém - Itt a Road új dala!

2021. május 30. - theshattered

road2021.jpgMár két hét sincs a Road új nagylemezének, a Senki Kedvéért Nem Fékezünknek a megjelenéséig, így érthető módon már szállingóznak a lemezelőzetesek az új dobossal készült koronghoz. A frissen kiadott tétel az Állj elém, ez a korábban kiadott Igazi testvér és a Road Movie-hoz készített Ahol a hegyeket látod mellé sorakozott be. A többi meg majd úgyis jön magától!

Tovább

Albumsimogató: Gamma Ray – Sigh No More (Noise International, 1991)

Német power metal, kicsit másképp

gammaray91_cover.jpg

Kai Hansen az egyik metál-keresztapa a német területen, zenekara, a Gamma Ray pedig a műfaj alapintézménye. Ez a lemezük (ami idén éppen 30 éves) azonban kilóg a terjedelmes életműből. Szóval ez most nem egy „kötelező klasszikusok”, inkább „titkos favoritok” cikk lesz.

Tovább

Megjelent az Alluvial második nagylemeze, a Sarcoma

alluvial-theputridsunshine.jpgVolt Faceless és jelenlegi Aegaeon tagokkal a fedélzeten zúz az Alluvial, ráadásul külön jó hír, hogy péntek óta a második albumuk, a Sarcoma is kint van már. A hivatalosan atmoszferikus death metalban zörgölődő csapat a megjelenés tiszteletére eleresztette a The Putrid Sunrise címre keresztelt dalukra készített videót, szóval aki szereti a különböző ízekkel (jelen esetben thrash, black, prog) kevert death metalt, annak javasoljuk a play gomb igénybevételét.

Tovább

Közös dalban a két volt Exodus-tag, Rob Dukes és Gary Holt

generation-kill.jpgÚj lemezre készül a Rob Dukes-vezette Generation Kill, aminek az első nyilvános dala a Never Relent lett. Az igényes videóval kiegészített dalba Dukes volt zenésztársa, Gary Holt is beugrott pár hang erejéig - olyan szólót kanyarint' az öreg, hogy mind a tíz ujját megnyalja utána a riffekre éhes nagyérdemű! Aki igazi, tősgyökeres thrash-támadásra vágyik, már cuppanhat is a dalra. Mi szóltunk! A Generation Kill következő korongja, az MK-Ultra valamikor a nyárra várható.

Tovább

Hullámvasút rock - Friss dal Chris Jericho zenekarától, a Fozzytól

fozzy.jpgHát, most mi? Már annyi minden metal klisét ellőttek az évek alatt a zenekarok, miért lenne furcsa, ha a dalod klipjét a világ leghosszabb faszerkezetű hullámvasútján forgatod le? Nem? Chris Jerichoék sem sokat variáltak ezen, a Sane videója pedig egy üdítő kivétel a sok-sok elhagyott raktáras, gyártelepes, meg hasonló klip között. És a videó sem utolsó!

Tovább

Újravette a Masters Of Wart az Amon Amarth

0amonamarth2019_22_eredmeny.jpgHúsz éve jelent meg az Amon Amarth harmadik nagylemeze, a The Crusher - rohan az idő, mi? A korábban már újramaszterelt kiadáson is átesett anyag neves évfordulójára egy kisebb különlegességgel készültek a svédek, az ajándék pedig nem más, mint a korong egyik húzódalának, a Masters Of Warnak az újravett verziója. Mindehhez egy igényes dalszöveges videót adtak körítésnek, így egyszerre csemege a szemnek és a fülnek!

Tovább

Angevil - Új dalt mutatott a volt Devin Townsend Project-tagokból alakult Imonolith

imonolith2021.jpgIdén új EP-t ad ki az Imonolith, melyről egy dal, az Angevil már kiszökött megmutatni magát - ha pedig úgy tett, egy videót is rántott magával. A nótát tartalmazó, Progressions címre keresztelt anyag egyelőre még nem tudni, pontosan mikor fog megjelenni. Tessék nyitva tartani a szemeket!

Tovább

A Wintersunból igazolt basszusgitárost a Nightwish

nightwish-with-jukka-1024x670.jpgBemutatta Marko Hietala ideiglenes utódját a Nightwish. A tegnap este és ma is online koncertet adott, adó csapat Jukka Koskinen személyében találta meg a beugró bőgőst. Koskinen a nagyközönségnek a Wintersunból lehet ismerős, de hogy ő lesz-e a végleges választás, az majd a tényleges, Budapestet is érintő turné megkezdése után lesz eldöntve, addig a beugrós pozi jutott neki (nem elfelejteni, Floor Jansen is csak egy kanyar erejéig került eredetileg szóba!).

Tovább

All-star Pink Floyd-tribute lemez készült - Így énekli a Have A Cigart James LaBrie!

still-wish-you-were-here-pink-floyd-tribute-album.jpgStill Wish You Were Here - A Tribute To Pink Floyd címen egy különleges feldolgozáslemezt adott ki a Cleopatra Records. Az ötszámos anyagon egy rakat ismert zenész dolgozta fel David Gilmourék egy-egy nótáját, még felsorolni is sok lenne (kiemelni pedig a többiek számára sértő), kik azok, akik tiszteletüket tették az albumon. Az egyszerűség kedvéért a dallista és a közreműködő muzsikusok neve az alábbiakban, ahogy a Have A Cigar videója is, melynek az éneksávjaiért a Dream Theater torka, James LaBrie felelt.

Tovább

Új-zélandi tengerésznótát dolgozott fel az Alestorm

154357312_287089112777550_6606585410912437072_n.jpg

A Tik-Tok trenden felbuzdulva vagy csak úgy, de az ismertté vált tengerésznótát a The Wellerman-t dolgozta fel most nekünk az Alestorm. A dal a "wellermen"-ekre utal, az Új-Zélandra kivándorolt brit Weller testvérek ellátóhajóira. 2021 elején a The Longest Johns brit folkzenei együttes és Nathan Evans skót énekes verziója vírusos sláger lett és hallhattunk azóta már megannyi verziót. Így nem is volt kérdéses, hogy a vérbeli kalózoknak is el kell készíteniük a saját verziójukat.

Tovább

Megjelent Esa Holopainen szólólemeze

esaholopainen-byjuusosoinio.jpgMától mindenki számára elérhető lett az Amorphis gitárosának, Esa Holopainennek a szólólemeze, a teljes nevén a Silver Lake By Esa Holopainen című korong. A több vendégénekest felvonultató anyag így utolsó körben még egy harmadik klipet is kitermelt, ez a Vesa-Matti Loirivel közös Alkusointura készült el.

Tovább

Paradox címen megérkezett a második friss At The Gates nóta

atthegates-estersegarra.jpgNem ma, de még nem is holnap lesz a nap, amikor megjelenik az At The Gates soron következő nagylemeze (július 2.), a The Nightmare Of Being, viszont a svédek nem is hagyják, hogy addig is éhezzen a rajongó füle. A pesszimista filozófusok munkásságán alapuló korong első előzetese a Spectre Of Extinction volt, most a The Paradox mutatta meg a szépséges kis pofiját.

Tovább

Wardruna: különleges vendégekkel érkeznek hozzánk, igazi ambient, neofolk és világzenei est elé nézünk jövő nyáron!

wardruna.jpgA Barba Negrában is fellép az Einar Selvik énekes/multi-hangszeres vezette ambient, dark folk világzenei hatásokat varázslatosan keverő norvég Wardruna. A januárban megjelent “Kvitravn” lemezt tavasszal már egy eszméletlenül hangulatos virtuális előadáson is bemutatták, arra viszont egyelőre várni kell, hogy személyesen is átélhessük ezt az élményt. A várakozásnak jövő nyáron lesz vége, 2022. július 6-án Einar Selvik és zenekara a Barba Negra színpadán repít el minket egy másik korba; vendégeik a Kalandra és a Lindy-Fay Hella & Dei Farne lesznek.

Tovább

Még idén megjelenik Tuomas Holopainen black metal zenekarának visszatérő lemeze

darkwoodsmybethroned.jpgVisszatér a Darkwoods My Betrothed, a Nightwish billentyűsének, Tuomas Holopainennek a black metal projektje. A csapat új albuma, az Angel Of Carnage Unleashed az ígéretek szerint még az év vége előtt kint lesz. Ha esetleg nem lenne így hirtelen ismerős a formáció, nem kell megijedni: az előző album, Witch-Hunts 1998-ban jelent meg.

Tovább

Együttműködik a hatóságokkal David Ellefson

0megadeth2020_21_eredmeny.jpgMivel jogtalanul szivárgott ki az a bizonyos pornófelvétel, melynek eredményeképpen kirúgták David Ellefsont a Megadethből, így a basszusgitáros perre megy az azt feltöltő, megosztó személy ellen. Ellefson a hatóságokkal együttműködve megy végig az eljáráson, ráadásul magát a kiszivárogtatót is várja némi jogi móka: a zenész ügyvédserege rágalmazás miatt fogja megszorongatni az arcot.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum