RockStation

Rat King - Itt egy új dal a volt Exodus énekes zenekarától

2021. július 18. - sunthatneversets

generation_kill.jpg

Május végén mi is megmutattunk egy új dalt egykori Exodus frontember, Rob Dukes zenekarától, a Generation Killtől, melyben Gary Holt gitározott. Most itt a második új nóta is egy nagylemez bejelentéssel együtt. A videóval megtámogatott dal címe Rat King, a nagylemez pedig szeptemberben érkezik MK-Ultra címmel.

Tovább

OMEN: BEST OF... 30 ÉV (H-Music, 2021)

omen_30.PNG

A nagy hazai metal generációból a Moby Dick, a Pokolgép és az Ossian után, az Akela társaságában utolsóként az Omen is belépett a harmincasok táborába. A jeles évforduló ugyan még tavaly volt esedékes, de a jól ismert körülmények megakadályozták az ünneplést. A jubileumi Best Of... 30 év kiadvány eredetileg még 2020-ra volt betervezve, de a megjelenést végül az idei nyárra csúsztatták.

Tovább

Megvolt Roberto "Ra" Díaz bemutatkozása a Kornban

ra_diaz.jpg

Biztos minden Korn rajongó tudja, hogy egy ideig szüneteltetni kényszerül a zenekari tevékenységet a Korn basszusgitárosa, Fieldy. A korábban balhés életet élt nu metal csillag állítólag a belső harcait kényszerül megvívni, ez virágnyelven azt jelenti, hogy megint megszaladt nála valami az utóbbi időben. Az elvileg jövőre Budapesten is fellépő csapat megtalálta a beugró arcot - legalábbis erre a nyárra - aki nem más, mint a Suicidal Tendencies bőgőse, Roberto "Ra" Díaz. Akinek azóta már a debütálása is megtörtént, mégpedig pénteken a michigani Grand Rapidsban tartott Upheaval Festivalon. /Fotó: Tobias Hall/

Tovább

Kilépett a Steel Pantherből Lexxi Foxx basszusgitáros

0steelpanther2019_10_eredmeny.jpg

Kilépett a Steel Pantherből Travis Haley basszusgitáros, vagy ahogy inkább ismerik Lexxi Foxx. A zenész több, mint 20 évig volt a csapat tagja, az alapítás óta játszott a bandában. A zenekar rövid közleménye szerint Foxx kutyakozmetikát nyitott, hogy így keresse meg a pandémia alatt a pénzt saját botoxkezeléseire, és annyira bejött neki az élet, hogy végül nem is akar visszatérni a zenekarba. Foxx három éve már hagyott ki turnét, akkor szexelvonó miatt, már ha lehet hinni ezeknek a vicces fiúknak.

Tovább

Apes Of God - Újabb videó a Sepultura stream-kiadványáról

80092696_10156413513581924_2261373098219536384_o.jpg

Ahogy korábban már írtuk augusztus 13-án egy különleges lemezzel jelentkezik a Sepultura. A SepulQuarta a csapat járvány idején készült streamjeinek az összefoglalója, melyen neves vendégekkel játszott a zenekar. Erről a kiadványról most itt egy új tétel, melyben a Death Angel gitárosa, Rob Cavestany működik közre.

Tovább

Lehet táncolni progra? Lehet.

four-stroke-baron-2021.jpgNincs abban semmi baj, ha nem ismerős a Four Stroke Baron neve. A már két lemezzel rendelkező, harmadikra készülő csapat friss nótájára viszont érdemes kicsit ráfülelni, ugyanis a Friday Knightban egyszerre van ott a táncolhatóság, az egyszerűség és a (fura módon) progosabb szemlélet, aki valami újra vágyik, füleljen rá! Nem mellesleg a dalnak még Devin Townsendhez is van kevés köze, a kanadai keverte meg a dalocskát.

Tovább

Kétdalos EP-vel jelentkezett a Sabaton

sabaton2021.jpgIgaz, csak augusztus 27-én fog fizikai kiadásban megjelenni, de már elérhetővé tette az új EP-jét a Sabaton. A metalzene töriszakos mesterei a már csutkára elfogyott korongokra egy Manowar-feldolgozást és egy medleyt pakoltak fel, amiben három korábbi Sabaton-tételt, a Metal Ripper, Metal Crüe-t, Metal Machine-t gyúrtak össze egy egésszé. Az előbbire, a Kingdom Come-ra egy videó is készült.

Tovább

Megjelent a Paradise Lost online koncertjének anyaga

paradise_lost_2020.jpgTegnap került a boltokba és a zenei platformokra a Paradise Lost legújabb kiadványa, az At The Mill, ami a britek tavalyi online koncertjét örökíti meg. A kvintett utolsó előzetesnek, vagy megjelenésnapi extrának kiadta a cuccról az As I Die-t. A listában emellett ott figyel az összes, korábban kiadott anyag.

Tovább

Megjelent a Times Of Grace nagylemeze, klipet kapott a Mend You

times_of_grace_photo_by_hristo_shindov.jpgMától hivatalosan is elérhető a második Times Of Grace album, a Songs Of Loss And Separation. A dalok közül pár már kivándorolt a promóciós időszak alatt, viszont most már teljes egészében meghallgatható a cuccos, bónuszként pedig megmutatjuk a Mend You újonnan kiadott videóját.

Tovább

Jó eséllyel indul a rák elleni harcba Mark Hoppus

blink_182_2016.pngNyilvánosságra hozta a Blink-182 énekes-basszusgitárosa, miféle betegséggel kell szembenéznie. Az orvosi nevén 4-A stádiumú diffúz nagy B-sejtes lymphoma elvileg nem hangzik olyan rosszul, mint a neve, sőt a Hoppus családban is volt már ilyen. Mark anyukája esett át rajta már korábban, ha minden jól megy, maga a zenész is hamarosan bejelentheti: legyőzte a kórt.

Tovább

Megint egy mocskosul súlyos nótával jelentkezett a Slaughter To Prevail

slaughtertoprevail2020-e1589309008609.jpgSokan már most úgy várják a Slaughter To Prevail második korongját, az augusztus 13-án érkező Kostolomot, mintha az év lemeze jönne az orosz deathcore csapat kezéből. Akár így lesz, akár nem (azért elég erős mezőnyben kell majd helytállniuk), az eddigi dalok alapján egy mocskosul súlyos alkotással lesz dolgunk, érdemes lesz a hallgatóknak felkötni azt a bizonyos gatyeszt. A csapat a frissen bemutatott Zavali Ebaloban sem veszi lazábbra az iramot, jönnek a pofonok szép számmal.

Tovább

Ötven év, negyvenkét lemez - Durva díszdobozra készül a Judas Priest

judas_priest_2018_2u.jpgIszonyat durva kiadványra készül a Judas Priest. A heavy legendák fogták az összes eddig megjelent soralbumot, koncertlemezt és beszuszakolták egy míves díszdobozba. Persze ez így még elég zsellér lenne, így erre még rápakoltak tizenhárom (!!!) extra CD-nyi eddig kiadatlan ritkaságot, hogy annak is megérje, aki eddig szorgosan gyűjtötte az életmű elemeit. A zenekar ötven éves fennállását ünneplő csomag október 15-től lesz elérhető, de ha nem lenne rá elég a keret, lesz egy egyszerűbb, köznépi kiadás is, ez a Reflections - 50 Heavy Metal Years Of Music címet kapta.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum