RockStation

Tetszhalál - Itt a Depresszió új dala!

2021. július 25. - theshattered

dep21.jpgHamarosan megjelenik a Depresszió húsz (illetve a járvány miatt huszonegy) éves válogatáslemeze, a 20+1, amin húsz újravett, vagy újramaszterelt dal mellett két új tétel, a tavaly bemutatott Életfogytig és a most bedobott Tetszhalál is ott fog mosolyogni. Utóbbit, hogy ne kelljen augusztus 6-ig várni, már be is mutatta a négyes, a körítés egy abszolút igényes klip lett.

Tovább

All We Know - Új dal a Cane Hilltől

cane_hill_2020.jpgNa, hát a friss dalukkal sem adják olcsón magukat Cane Hillék! A nu metalt és metalcore-t matekos ízekkel keverő csapat az All We Knowban ismét felvonultatja a teljes arzenált, csak hogy legyen hová kapkodni a fejet. Hogy ez fizikai formában mikor lesz elérhető, még nincs infó, de nagy hirtelenjében legyen elég ennyi. A többi úgyis alakul.

Tovább

Most már biztosan az lesz a következő Megadeth-lemez címe, amiről hallani lehetett

0megadeth2020_01_eredmeny.jpgCsak megtetszett Dave Mustaine-nek a korábban tervezett lemezcím, a The Sick, The Dying And The Dead, mert úgy határozott, ezt adja a várhatóan az év vége felé tervezett Megadeth-anyagnak. A stúdió basszerral újrarántott, amúgy már évek óta készülő, de Mustaine betegsége miatt kicsit késlekedett anyag az ígéretek szerint ott lesz a thrasherek top albumai között.

Tovább

Drag Me To Hell - Új lemezelőzetes dal az Abortedtól

aborted-2020.jpgAz év egyik legsúlyosabb lemeze várhatóan az Abortedtól fog érkezni, azt már most le lehet szögezni. Igaz, lesznek kihívók, de azért a régi ízek kedvelői biztos inkább feléjük fognak hajlani. A várhatóan október 14-én Budapesten fellépő belgák (tettestársak a The Acacia Strain, a Benighted és a Fleddy Melculy) a baljósan induló, majd instant darává alakuló Drag Me To Hellel folytatja a ManiaCult promózását, ennek a megjelenése szeptember 14-re lett kitűzve.

Tovább

Magyarul is megjelenik Dimebag életrajza!

dimebag1.jpgNovemberben újabb zenei könyvet vehet a kezébe a nagyérdemű: Dudich Ákos ezúttal Dimebag Darrell életrajzi könyvének, a Fekete vigyornak a fordításába fogott bele. Az olvasmány a már ismert közösségi finanszírozás keretében fog megjelenni és ahogy megszoktuk: ha előrendelitek ott lehet a nevetek valamelyik oldal fejlécében!

Tovább

Így nyomja egy idős hölgy Rob Zombie Draguláját

rob_zombie_2018.jpgA lenti videón látható hölgy előtt le a kalappal! Az idős nő ugyanis egy karaoke műsorban Rob Zombie egyik örökzöldjét, a Dragulát dalolta el úgy komótosan, viszont abszolút felismerhetően. Érdekes elgondolkodni rajta, hogy a drága a Dragula eredeti kiadásakor, azaz 1998-ban sem biztos, hogy olyan fiatal volt már, de hé! Egyrészt azóta biztos hallotta már egyszer-kétszer, másrészt a kor csak egy szám, mindenki annyi, amennyinek érzi magát, nem?

Tovább

Kiadta a 2020-ban legjobban kereső zenészek listáját a Billboard

0queen2017_50_eredmeny.jpgHiába volt márciustól kuka a 2020-as év és került válságba a zeneipar, a nagyoknak még így sem kellett összehúznia a nadrágszíjat. A Billboard összeállította, ki az a negyven előadó, illetve zenekar, akik a legtöbbet kaszálták a tavalyi évben és... Nos, a rockzenei szempontból legjobban kereső Queen például (jelenlegi árfolyamon átszámolva) körülbelül 4 milliárd forintnyi összeggel gyarapította a számlát - a legdurvább az, hogy turnézás nélkül. Persze voltak, akik még az első pár hónap alatt összekapartak egy pár fillért, például a sorban harminckettedik Tool, viszont utána már ők is csak a jó szerencsére bízhatták magukat.

Tovább

Parasite - Itt egy újabb Bullet For My Valentine-nóta!

bullet_for_my_valentine_2021.jpgA héten jött a jó hír: a tervek szerint Budapesten is bemutatja majd a legújabb, szimplán a zenekar nevét viselő nagylemezét (megjelenési idő: október 22) a Bullet For My Valentine. A jóságot gyarapítva tegnap kiadták a második előzetes számot, ez a Parasite, ami a Knives mellé áll be a sorba.

Tovább

Ica, Ica, Icaaaaaa - Az egyik legismertebb Pet Shop Boys-sláger feldolgozásával jelentkezett a Korn énekese

jd2021.jpgJonathan Davis szeret random magyar neveket kiabálni a dalaiban. Az It's Onban Kálmán és Ica kerül elő, a Here To Stay középrészében Brigitta neve csendül fel... Most pedig valamilyen rejtélyes okból visszatértünk megint Icához. Biztos szimpi az öregnek. De a poént félretéve, a Korn-frontember egy Pet Shop Boys-feldolgozásra adta a fejét, a mindenki által ismert It's A Sint gyúrta át. A nóta a Paradise City című film OST-jére készült.

Tovább

Győrbe jön Bruce Dickinson és Roger Glover

concertofor.jpgKülönleges estének nézünk elébe, hölgyeim és uraim! Jon Lord rockzenei alapműve, a Concerto For Group And Orchestra Győrben is felcsendül majd, mégpedig az Egyetemi Csarnok színpadán. Ha ez önmagában nem lenne elég, mert hogy is lenne, olyan neves rockikonok tolmácsolják majd a Győri Szimfonikus Zenekar mellett, mint Bruce Dickinson (Iron Maiden), Roger Glover (Deep Purple) és Jon Lord zenekarának két tagja, Kaitner Z Doka és Bernhard Welz. A neves este november 5-re lett kitűzve, a jegyek a jövő héttől kaphatók.

Tovább

EVANESCENCE - THE BITTER TRUTH (Sony Music, 2021)

A megfelelési kényszer teljes hiánya

evanescence_the_bitter_truth.jpg

Az Evanescence kapcsán, ha nem is mindenkinek, de a populáris könnyűzenében mozgolódó hallgatók jelentős hányadának a Bring Me To Life című dal (sláger) jut eszébe. 2003-ban az agonizáló, azaz a hagyományos formájában utolsókat rúgó zeneipar még a rockzenében is ki tudott termelni olyan új előadót, amely feljuthatott a slágerlistákra. Hogy ez a műfajra nézve előny, vagy inkább hátrány volt-e, azt most ne boncolgassuk, ún. belépő zenekarokra azonban mindig szükség volt, a mai mezőnyben pedig feltűnő a hiányuk.

Tovább

Revolution In Limbo címen itt a második Between The Buried And Me lemezelőzetes

btbam2020.pngAugusztus 20 akkor is piros betűs ünnep lenne a proggereknek, ha amúgy nem lenne az: ezen a napon fog megjelenni a Between The Buried And Me új albuma, a 2007-es nagylemezüknek a kvázi tartalmi folytatása, a Colors II. Az albumról az időközben egy humorral gazdagon átitatott videót kapott Fix The Error után megérkezett a második előzetes nóta, a bő kilenc perces Revolution In Limbo, amiben mint mindig, most is van minden, mint a búcsúban.

Tovább

A nagyokkal is megesik - Kétszer játszotta el a slágerét a Staind énekese, mire rájött, hogy már volt aznap este

attachment-aaron-lewis-live.jpgKicsit besörikézett, talán még egy rakétát is rányomott, aztán elfelejtette, hogy játszotta már az It's Been Awhile-t a Staind énekese, Aaron Lewis. A jelenleg akusztikus szólóturnét nyomó frontember ezen bakijáról persze videó is van, ezt az alábbiakban találjátok meg. Azért már az első pillanatban látszik, hogy vót' ott tütüke, talán kicsit több is, mint illene.

Tovább

Majd a sírnál meggyónod - Nagykanállal szórja a riffeket a Carnifex

carnifex_2021.jpgA Carnifex sosem a túlzottan cuki dalairól volt felismerhető, ez alól pedig a Graveside Confessions című lemezükkel sem fognak kitérni. A szeptember 3-án megjelenő anyagól most a címadót adta ki a black elemekkel gazdagon fűszerezett deathcore-t nyomó négyes, amiről előzetesben elég csak annyit tudni, hogy... Hát, a baljós dallamokon és a tonnás riffeken kívül csakis egyvalamire számíthattok: torokgyilkos hörgésekre. Ezekből viszont jut ezerrel!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum