RockStation

Elkészült, megjelenésre vár Alissa White-Gluz szólóalbuma

2022. március 16. - theshattered

0archenemy2015_08.jpgVégre-valahára elkészült az Arch Enemy énekesnőjének, Alissa White-Gluznak az első szólóalbuma. Az évek óta megígért korong egyelőre nem tudni mikor jelenik meg, de egy pár dolgot azért már tudni lehet róla.

Alissa White-Gluz: "Az történt, hogy (2016-ban) bejelentettem, hogy leszerződtem egy szólóalbumra. Mindössze csak a szerződést írtam alá, de sokan ezt úgy értelmezték, hogy már van egy anyag, amit bármikor kiadhatok. Igazából egyszerűen annyi történt a szólóalbumról szóló hírek megjelenésekor, hogy megegyeztünk, hogy lesz valami. Aztán egészen 2020-ig évi háromszáz napot turnén voltam. Most viszont már készen van, mert volt időm megírni a dalokat. Hihetetlen, egyszerűen imádom!

Semmi nem akadályozza a megjelenést, mivel készen van, de vigyáznom kell, mikor adom ki, mert rengeteg album jön ki mostanában és szeretném, ha megkapná a neki járó figyelmet. Érthető okokból nem egy fog egyidőben megjelenni egy Arch Enemy lemezzel, mert egyszerűen nem lenne jó ötlet. De meg fogom találni a megfelelő időt, amikor értelme lesz kiadni.

Igazából nem olyan lesz, mint egy Arch Enemy lemez. Persze én írtam, így lesz egy kis Arch Enemy is benne, de mégis más lesz. Kicsit olyan lesz, mint a kezdő zenészek stílusának összegzése, mert habár nem vagyok kezdő énekes, vagy dalszerző, de kezdő gitáros vagyok. És nagyon rosszul gitározok. Így amikor a gitáron próbálok dalokat írni, egy minden bizonnyal rossz megközelítésben teszem, de szerintem pont ettől lesz jó. Más, meglehetősen szokatlan a megközelítés. Persze, el tudom játszani amit akarok, de nem ez az elsődleges hangszerem, így amikor amikor gitárriffeket írok, az olyan lesz, mintha egy énekes írná meg őket. Néhányan mondhatják, hogy Michael is valahogy így ír, mert a riffjei olyan énekelhetők. Van benne valami, viszont sokat írtam Jeffel, meg sok más emberrel is, de igazából nem akarok lelőni minden poént, elspoilerezni minden részletet. Lesz rajta tiszta ének, hörgés és más érdekes énekes megoldás, mint a dallamos hörgés és némi operás téma. Súlyos lemez lesz. Nem tudom, milyen stílusúnak lehetne nevezni. Ilyen értelemben teljesen saját gyártású dolog. Őszinte. Pontosan olyan, amilyen zenét akartam írni erre. Lesz benne némi prog elem, némi rock and roll, de egy csomó metal is, értelemszerűen. Összességében elégedett vagyok vele. Remélem, hogy másoknak is tetszeni fog."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr717780976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum