RockStation

Egy hónap és Fezen, mutatjuk, miért akarsz elmenni rá!

2022. június 28. - theshattered

fezen25.jpgJúlius 27-30 között kerül megrendezésre a Fezen fesztivál huszonötödik felvonása. A székesfehérvári népünnepély idén sem hazudtolja meg magát, hiszen a jó értelemben vegyes stílusbeli felhozatalban az igazán nagy húzónevek elsősorban a rock és a metal berkeiből kerültek ki. Hogy kik is azok? Mutatjuk!

07.27:

Meshuggah

A svéd matektanárok nemrégiben adták ki a legújabb albumukat, az Immutable-t, melynek dalai igen erősnek ígérkeznek élőben is. Külön jó hír, hogy visszatért a Fredrik Thordendal, így újra a klasszikus felállásban büntetnek.

07.28:

Death Angel

A Bay Area thrasherek szinte hazajártak hozzánk a "világvége" előtt, így várható volt, hogy megint meglátogatnak minket. A mindig erős lemezanyaggal és koncerttel támadó csapat szettje alatt komoly zúzda várható.

Mercyful Fate

King Diamond és 2019-ben újraindított legendás zenekara már dolgozik a következő nagylemezén, erről egy dal már ott fog figyelni az elsősorban a Don't Break the Oath és a Melissa dalaira épülő műsorban. Minden valamire való metalosnak ott a helye, ne mondjátok, hogy nem szóltunk előre!

07.29:

Epica

A 2021-ben kiadott Omega bemutató köre először Székesfehérváron éri el hazánkat. A jövő márciusban az Apocalypticával Budapestre látogató szimfo metalosok a friss tételek mellett a fesztiválidőszaknak megfelelően egy igazi best ofot mutatnak majd.

Ignite

Igaz, már nincs magyar kötődés a dallamos hardcore punk alapcsapatban, de ez nem jelenti azt, hogy az Eli Santanával kiálló kvintett bármit is vesztett volna a lendületéből. Erre jó példa a frissen kiadott Ignite című album, mely egy igazi, ereje teljében lévő zenekart mutat.

07.30:

Cro-Mags

A Harley Flanagan-vezette brigád 2020-ban, röpke húsz évvel az elődje után adta ki a friss anyagát, az In The Beginninget, melyről eddig csak egy dalt hallhatott a magyar közönség, azt is 2019-ben. Itt az idő a pótlásra, találkozunk a darálóban!

Nightwish

Nem csak az Epica, a Nightwish is duplázni fog hazánkban a közeljövőben. A már Marko Hietala nélkül menetelő szimfonikus metal csapat szombat este, mintegy igazi záróakkordként teszi fel a koronát az izmos felhozatalra, ha mástól nem, ettől biztosan megjön majd a kedvetek a decemberi budapesti bálra!

Scooter

Mielőtt felhördülnétek...! A Scooter bulijain rengeteg metalos szokta rázni a dalokra, higgyétek el, tapasztalat (tagadni sem tudjátok)! A pár hete a Budapest Parkban egy izmos koncertet adott németek Székesfehérváron is megmozgatják a popsikat, a friss dalok mellett a kihagyhatatlan örökzöldek is képviseltetik majd magukat a sorban.

További részleteket és teljes felhozatalt a fesztivál honlapján, azaz ITT találtok. Találkozunk 'Fehérváron!

fezenlista2022.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9117869253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum