RockStation

Bemutatkozik a Sour Smile!

2022. július 01. - KoaX

soursmile.jpg

Egy kis friss hazai, mindenki kedvére. Irány a tovább gomb és ismerkedj meg a Sour Smile zenekarral, akik mindent leírnak magukról totál részletesen, még az alsógatyájuk méretét is! Vagy nem...  Egy szó, mint száz, meséljen magáról a zenekar és a zenéjük!

A Sour Smile zenekar megalakulása 2018-ban történt még Purity Reign név alatt, Bence Baumann(Vocal) ötleteként. Akkor még csak kezdetleges projectként indult a dolog. 2019-ben lépett be a zenekarba Székely Péter(gitáros), ekkor jött létre a Purity Reign project alatt a Sour Smile zenekar. Ebben az évben még Vincze Ákos(dobos) is csatlakozott, és év végéig kiadtak egy 3 számos EP-t “Feelings” címen.

Az EP elkészülte után Péter kilépett a zenekarból, őt pótolta Vencel Viktor. Viktor mára már 14 éve foglalatoskodik a metál érában, dalszerzőként és gitárosként vele készült el a “Cold Heart” című Single lemezük 2020-ban. Emellett a “Cold Heart” mint dal, megjelent a következő “Torture” – szintén 3 számos – Ep lemezén, ezzel kiadva már a második kislemezüket. Ezek után a zenekar ebben a felállásban megfordult néhány fővárosi és környékbeli szórakozóhelyen, köztük a Robot-ban, Esztergomban, a Dürer-ben, valamint Gödöllőn, a Trafo klubban is…

Sajnálatos módon a zenekar életében volt egy üresjárati időszak, de 2022-ben újra összeállt a banda.

Az ütős pozícióban tagcsere történt, így lett Lengyel Ákos(dob) az új dobos. Ákos régi barátja Viktornak, korábban játszottak is már együtt, már 15 éve aktív dobosként van jelen, többféle stílusban kipróbálta már magát, és korábban segédkezett is a banda működésében. Így jött az ötlet, hogy ő legyen a zenekar új ütőse. Ezzel a kiosztással folytatódik a munkálat, jelenleg is dolgozik a zenekar egy új single lemezen, amely a Stray Heart Records-nál készül. “Demolition” néven fog érkezni az új dal, amely körülbelül júniusra várható. Ugyanekkor megtalálták a új basszusgitárost is Dányi József személyében, ő is régóta tevékenykedik zenészként.

A zenekar magát leginkább a metalcore/deathcore műfajba sorolja. Súlyos mélyre hangolt témák, pörgős dob alapok, downbeat-ek, masszív breakdown-ok, atmoszférikus gitárhangzások és perkuzzívabb taglalós dalszövegek, melyek az emberek mindennapi és nem mindennapi problémáikból merítenek energiát. Célunk, hogy munkásságunk minél több emberhez eljusson, tudjanak velünk azonosulni, és rávilágítsunk a fentebb említett emberi és társadalmi problémákra.

Zenekari tagok:
Vocal: Baumann Bence
Gitár: Vencel Viktor
Dob: Lengyel Ákos
Basszus: Dányi József

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4317871697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum