RockStation

Magyar nyelven jelentkezett új dallal az Ann My Guard

2022. augusztus 27. - sunthatneversets

6cb5114d-9857-525f-af95-9d17ed0d9147.jpgÚj dallal jelentkezett az Ann My Guard, amelyhez egy videóklip is társul. A dal a Lilith címet kapta és ez a zenekar történetében az első teljes magyar nyelvű dal.

"Lilith nemcsak álmaimban jelent meg, hanem a való életben is számtalan jelet küldött, hogy dalt írjak az üzenetéből. Lilith 'démoni' alakját a vallástörténetben rendszeresen félre interpretálták, pedig eredetileg ő csak annyit kért, hogy a férfihoz hasonlóan egyenlő bánásmódban részesüljön. A bigott patriarchális rendszerből fakadó elnyomás, zsarnokság és trauma megkeseríti a lelkeket, megbetegíti a testet és megszállja, leszívja az elmét. Mind a fénylő és mind a sötét oldalát felvállaló nő még a mai világban is rengeteg konfrontációval kell hogy szembenézzen, és fél, hogy ha feltárja az ősi 'vad' énjét, a társadalom egy életre megbélyegzi. Az indok, hogy ezt a dalt az anyanyelvemen írtam pedig nem más, mint hogy éreztem, legfőképpen a magyar emberek lelkéhez kell szólnom. Merthogy nemcsak a nők, hanem a férfiak is szenvednek ebben a megfásult rendszerben. Az én egyik legfőbb arc poeticám, hogy ne féljünk szembenézni a sötét árnyék énünkkel, bátran merüljünk bele és tisztítsuk ki azt a rengeteg traumát, ami a történelem során ért bennünket. A szakrális női erő új életet kínál, egy megújulást, amelyhez először elengedhetetlen, hogy szembenézzünk a legrettegettebb démonjainkkal. Egy új nő és férfi van születőben, akik lelkében tökéletes egyensúlyba kerül a fény és a sötétség – hiszen egyik sem létezhet a másik nélkül. Lilith, mint a kígyó mérge, kiirtja belőlünk a sok szenvedést és újraérteltelmezi az Isteni Valónkkal való újrakapcsolódásunkat" - meséli Baumann Eszter Anna a dal mondanivalójáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8217917489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum