RockStation

Közös turnén, fő fellépőként érkezik Budapestre a Dark Tranquillity és az Ensiferum

2022. április 10. - sunthatneversets

dt2020_1.jpg
Közös turnén, fő fellépőként érkezik Budapestre a Dark Tranquillity és az Ensiferum. Az egész Európán átívelő, két hónapos sorozat első felében, április 17-én kerül sor a magyarországi koncertre a Barba Negrában, ahol a két teljes hosszúságú műsor mellett az old school death metalban utazó Deserted Fear és a lazább metalos osztrák Vinegar Hill melegít majd be.

Tovább

Friss dallal jelentkezett a Silverstein, itt a Die Alone

silversteincomebackkid.jpgA Comeback Kid énekese, Andrew Neufeld vendégszerepel a Silverstein legújabb lemezelőzetes kislemezdalában, a maga nemében egyszerre fogós és zúzós Die Alone-ban. A nóta a post-hardcore csapat május 6-án érkező albumáról, a Misery Made Me-ről került ki, ráadásul rögtön klippel együtt érkezett a közönség kezei közé.

Tovább

Brit death-doom Amerikából - Jön a Temple Of Void negyedik albuma!

tov2022.jpgJúnius 3-án érkezik a michigani Temple Of Void új nagylemeze, a Summoning the Slayer, ami már a negyedik teljes értékű anyag lesz a formáció neve alatt. A korai brit death-doom korszak legszebb pillanatait felelevenítő brigád elsőként a Deathtouch-t adta ki az albumról, az előbb említett irány kedvelőinek (már ha nem ismernétek a bandát) egy próbát mindenképp ajánlott tenni.

Tovább

Wake Me Up (When This Nightmare's Over) - Újabb lemezelőzetest adott ki a Simple Plan

simpleplan2022.jpgEgy szűk hónap és megjelenik a Simple Plan következő, hat év kihagyás után megjelenő nagylemeze, a Harder Than It Looks. A négyes szorgosan hozza róla az előzeteseket, a szép hosszú címet kapott, egyébként baromira ragadós Wake Me Up (When This Nightmare's Over) már a negyedik kislemezdal az anyagról. Íme a részletek és a már bemutatott tételek!

Tovább

Hali halál! - A Jinjer énekesnőjével adott ki dalt a Decapitated

decapitated_2022.PNGMegjött a május 27-re belőtt Decapitated album, a Cancer Culture második előzetes dala, a Hello Death. A szokásosan, mondhatni Decapitated-módon gyilkos dal érdekessége, hogy a Jinjer énekesnője, Tatiana Shmayluk vendégszerepel benne, aki némi lágy énekkel töri meg az egyébként igen komor zúzda gépiességét.

Tovább

Így nyomja a stúdióban az Ufomammut

ufomammut.jpg

Eltelt öt év, leállt egy időre, majd dobost cserélt az Ufomammut most pedig újra aktivizálta magát. Május 6-án érkezik az olasz zenekar kilencedik stúdió albuma, ami a Fenice címet viseli. Az album munkálatait a srácok vizuálisan is rögzítették, így most ebbe nyerhetünk kis betekintést. Na, nézzük milyen volt a stúdióban!

Tovább

Spaceman - Új dallal jelentkezett az Electric Callboy

ecspaceman.jpgKiadta a legújabb nótáját az Eskimo Electric Callboy. Az ezen név alatt elsőként megjelent, a német rapperrel, Finch-csel közös tétel a Spaceman címre hallgat, a trekk pedig nem más, mint amit elvárhatunk tőlük: poén, dallamok, elektronika és zúzás keresztezik egymást össze-vissza a játékidő alatt. Íme!

Tovább

RIVERS ABLAZE: THE BLACK HOLE ERA (metal.hu, 2022)

Tobzódik a kreativitásban

rivers_ablaze_the_black_hole_era.jpg

A Rivers Ablaze, azaz Kertész Márton, pontosabban már nemcsak ő (hiszen időközben a címben szereplő név alatt összeállt egy kvázi zenekar) a mai magyar underground egyik legaktívabb képviselője. A formáció már az új, azaz a koronavírushoz köthető időszámítás utáni korszak termése. A 2020 októberi debütálás óta pedig a CD formátumban hivatalosan április közepén érkező The Black Hole Era már a harmadik nagylemez a Rivers Ablaze logója alatt.

Tovább

Kiadja a tavalyi különleges livestream koncertjét a Killswitch Engage

killswitchengage_press_2019_credit_travisshinn.jpgJúnius 3-tól mindenki beszerezheti a Live At The Palladiumot, a Killswitch Engage tavaly augusztusi livestream koncertjének anyagát. A húszdalos csomagban a teljes 2019-es albumot, az Atonementet, valamint a 2000-es saját néven kiadott debütöt leszállítják, némi fincsi extrával kiegészítve. Első kóstolónak itt a Know Your Enemy, plusz a borító és a dallista. Az anyag digitális, dupla CD+Blu-ray és dupla vinyl formátumokban lesz elérhető.

Tovább

Soulfly rajongók, ide figyeljetek!

soulfly-pack-box.jpeg

Érkezik a Max Cavalera által vezetett Soulfly 1998 és 2004 közötti 6 évének összefoglaló box szettje! A pakk a The Soul Remains Insane – The Studio Albums 1998 to 2004 címet viseli és többféle kiadásban lát majd napvilágot ez év júniusában. 180 grammos vinyleken is (összesen nyolc lemezt fog tartalmazni) vagy old school módon Compact Disc kiadásban is megvásárolhatod. A kis kedvcsináló videóból az is kiderül, hogy lesz mellé pattintva egy komoly kis booklet is. Gatyót felkötni, mert az ára biztos, hogy elég borsos lesz! (56.000 Ft, egyelőre)

Tovább

Strongest Of The Strong - Itt a Kreator második új zúzdája

kreator_2022.jpg

Hate Über Alles címmel június 3-án jelenik meg a germán thrash alapvetés, a Kreator új albuma. Egy új dalt már mutattunk róla korábban, most második előzetesként pedig már itt is van a Strongest Of The Strong című új tétel. A Hate Über Alles lesz a Kreator első lemeze Frédéric Leclercq basszusgitárossal. Az anyag a berlini Hansa Tonstudióban készült Arthur Rizk (Power Trip, Soulfly, Code Orange stb.) irányításával.

Tovább

Tucatnyi új név került a Brutal Assault névsorába

ba25.jpgNégy banda lemondta a fellépést, viszont egy tucatnyi új érkezett a helyükre a Brutal Assault idei fellépői között. A Bell Witch, az Evildead, a Static-X és a Tallah biztosan nem lesz ott Csehországban, viszont lesz többek között Avatar, D.R.I., Sick Of It All, Vio-Lence és Voivod és még sokan mások!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum